Nordpfad Dör’t Moor mooiste wandelroute van Duitsland

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
wandelroute
Wandelschoenen ©puuropreis

Een verrassende winnaar, stelt Wandermagazine, over Nordpfad Dör’t Moor. Het traject van iets meer dan 10 kilometer in Nedersaksen is door de lezers van het Duitse wandelblad uitverkoren tot mooiste wandelroute van 2021. De eer voor interessantste meerdaagse tocht ging naar het Vulkamaar-pad, een route rondom Manderscheid en Meerfeld in de Eifel (Rijnland-Palts)

Een recordaantal van bijna 40.000 wandelaars uit binnen- en buitenland bracht tussen 3 januari en 30 juni 2021 in beide categorieën in totaal 54.878 stemmen uit. Volgens de redactie van Wandermagazine bewijst de keuze voor Nordpfad Dör’t Moor, bij Rotenburg (Wümme) tussen Hamburg en Bremen, vooral dat er ‘ook in het laagland uitstekende wandelpaden zijn te vinden’. De winnaar liet twee trajecten in Rijnland-Palts achter zich: de Felsenweg 6 - Teufelsschlucht uit de zuidelijke Eifel en de Vital Tour Mysterious Lemberg.

Wandelroute ook goed met kinderen te lopen

Dagwinnaar Nordpfad Dör’t Moor ligt in het natuurbeschermingsgebied ‘Großes en Weißes Moor’, dat een totale oppervlakte heeft van liefst 654 hectare. Het rondje is 10,3 kilometer lang en wordt getypeerd met de moeilijkheidsgraad ‘licht’, en is dus ook met kinderen goed te lopen. Je wandelt hier in Duitsland vooral over natuurlijke paden door veen, bos en heide. Veel hoogteverschillen hoef je niet te verwachten: het hoogste punt ligt op 41 meter. Nordpfad Dör’t Moor is een van de vier natuurbelevenis-wandelroutes, die in het gebied zijn uitgezet door de NABU Rotenburg (bond voor natuurbescherming) samen met de Landkreis Rotenburg (Wümme).

Boek hier je actieve vakantie in de natuur!  

Tot de bezienswaardigheden tijdens deze wandeling in het noorden van Duitsland behoren volgens de initiatiefnemers een grafheuvel uit het neolithicum; de schaapskooi Spieker met picknickplaats, de Großer Bullensee met zwemgelegenheid en speeltuin, het natuurbeschermingsgebied Kleiner Bullensee en Unterstedt met cultuurpad (op een afstand van zo’n anderhalve kilometer). Voor wie geïnteresseerd is geraakt om de winnaar eens te lopen, zetten we het rondje even neer. De start is bij de Großer Bullensee (zwemmeer) en dan naar Moorerlebniszone, Aussichtsturm (uitkijktoren), Grabhügelgruppe (grafheuvels), Schafstall Spieker (schaapskooi), Kleiner Bullensee en dan ben je alweer bij de finish aan de Großer Bullensee.

Reisartikelen.nl

Wandelroute hoog boven de Lieser

Het Vulkamaar-pad, zeg maar de meerdaagse winnaar van de jaarlijkse verkiezing, brengt je vooral in de mooie omgeving van Manderscheid en Meerfeld in de Eifel. Meest indrukwekkend zijn volgens ervaren wandelliefhebbers vooral de ‘schitterende uitzichten op het ingesleten dal van de rivier de Lieser’. ‘Hier moeten vooral de panorama’s van de toren boven Meerfeld en de vele uitzichten op de burchten vlak voor Manderscheid eervol worden vermeld. Met een beetje geologische kennis kun je aan het overweldigende reliëf tussen Manderscheid en de Mosenbergvulkaan de uiterst spannende ontstaansgeschiedenis ontlokken. Het kratermeer van Windsborn, de Meerfelder Maar en als contrast de twee kastelen van Manderscheid… grandioos’.

De tweedaagse tocht is bijna 27 kilometer lang. Dag één is Manderscheid - Meerfeld (via Bettenfeld) over 12,2 km, dag twee is Meerfeld - Manderscheid over 14,4 km. Het Vulkamaar-pad in Rijnland-Palts hield dit jaar de Lahnwanderweg (voornamelijk in Hessen, maar ook in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts) en de modderstromen uit het Zwarte Woud in Baden-Württemberg achter zich.

ACSI Kampeerreizen

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder