• Puuropreis
  • Nieuws
  • Skywalk Willigen: grootste hangbrug voor wandelaars in Duitsland

Skywalk Willigen: grootste hangbrug voor wandelaars in Duitsland

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Skywalk Willingen ©prwillingen
Skywalk Willingen ©prwillingen

In Willingen is de grootste hangbrug voor wandelaars van Duitsland geopend. Het gevaarte in de deelstaat Hessen is 664 meter lang, 120 ton zwaar en torent 100 meter boven het Strycktal uit. Per keer kunnen maximaal 750 bezoekers het 1,30 meter brede pad van de ‘Skywalk Willingen’ op.

Het bouwwerk is ontwikkeld tussen de internationaal bekende Mühlenkopf-skischans en de Musenberg. Beide toegangen voor wandelaars tot de brug aan de kant van de Schanzenberg en de Musenberg zijn aantrekkelijk om verdere excursies te doen, zoals naar de Ettelsberg en de aangrenzende Hochheide of in de richting van Usseln naar de Graf Stollberghütte.

Skywalk gebouwd in Tibetaanse stijl

De Skywalk is in zogeheten Tibetaanse stijl gebouwd. De hangbrug heeft geen hoog oprijzende elementen of steunen en schommelt daarom vrij boven het dal, zonder naar beneden verlopende verankeringskabels. Dat garandeert een onbeperkt zicht op de diepgroene bossen en blauw glinsterende bergketens en houdt daarnaast de natuur onder de brug vrij van pijlers en steunen. Als hangbrug in Tibetaanse stijl zonder verankeringskabels is de Skywalk zelfs de langste ter wereld in zijn soort. De wandeling over de licht bewegende brug boven een van de mooiste dalen van Willingen is een echt avontuur, stellen de initiatiefnemers.

De perfecte start op de Skywalk is volgens hen de Ettelsberg, de huisberg van Willingen, met zijn reusachtige oppervlakte aan beschermde hoogheide. Een klein wandelpad voert daar overheen naar de Skywalk. Omgeven door loofbomen beleven de bezoekers tijdens de eerste meters op de brug de natuur van zeer dichtbij. In het middelste deel wint de brug sterk aan hoogte en biedt hij kilometers ver het vrije uitzicht over het bergachtige landschap van de streek Upland en dat alles, terwijl de bezoekers 100 meter boven het zogeheten Strycktal zweven. Bij weinig wind schommelt de brug nauwelijks merkbaar. Is de wind te sterk, dan wordt de Skywalk om veiligheidsmaatregelen gesloten. Eveneens om veiligheidsredenen mogen geen fietsen, kinderwagens, rolstoelen en huisdieren op de 1,30 meter brede hangbrug.

Boek je accommodatie in Willingen of elders in Hessen bij Booking.com

Boek je volgende actieve vakantie bij Fietsrelax

De mooiste fietsen en alles voor de fiets vind je bij de Fietswinkeldiscounter

Neem eens de bus naar je volgende fiets- of wandelbestemming

Skywalk tijdens de bouw al attractie

De exploitanten hadden eerst het stuwmeer Diemelsee in beeld als plaats voor de Skywalk. Maar uiteindelijk was het in 2018 duidelijk: de Skywalk moest zijn plaats krijgen in het Upland. Naast de vele actieve outdoor-mogelijkheden heeft Willingen er met deze hangbrug nog een bijzondere attractie bij. Na drie jaar voorbereiding werd in januari 2022 met de bouw begonnen. In augustus 2022 begon het spectaculaire trekken van de stalen kabels. Bijna drie kilometer kabel moest worden getrokken van de Mühlenkopf naar de Musenberg en dat over een lengte van 665 meter en op een adembenemende hoogte. Dat maakte de Skywalk al tijdens de bouw tot een echte attractie en dat alles trok vele bezoekers. “Van de ongeveer 350.000 overnachtingsgasten per jaar zal ongeveer een derde van hen de Skywalk Willingen willen verkennen”, stelt Arndt Brüne namens de groep investeerders. Daarbij komen de dagtoeristen, van wie eveneens het grootste deel de Skywalk Willingen zal bezoeken. De exploitanten rekenen in totaal op 100.000 bezoekers per jaar.

De Skywalk is het hele jaar open van 9.00 uur tot het invallen van de schemering (in de zomer rond 21.00 uur). 

Lees onze reportages over Duitsland, van noord tot zuid!

Duitsland kent inmiddels tientallen Skywalks. Wij bezochten het boomtoppenpad in het Saarland.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder