• Puuropreis
  • Nieuws
  • Skywalk Willigen: grootste hangbrug voor wandelaars in Duitsland

Skywalk Willigen: grootste hangbrug voor wandelaars in Duitsland

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Skywalk Willingen ©prwillingen
Skywalk Willingen ©prwillingen

In Willingen is de grootste hangbrug voor wandelaars van Duitsland geopend. Het gevaarte in de deelstaat Hessen is 664 meter lang, 120 ton zwaar en torent 100 meter boven het Strycktal uit. Per keer kunnen maximaal 750 bezoekers het 1,30 meter brede pad van de ‘Skywalk Willingen’ op.

Het bouwwerk is ontwikkeld tussen de internationaal bekende Mühlenkopf-skischans en de Musenberg. Beide toegangen voor wandelaars tot de brug aan de kant van de Schanzenberg en de Musenberg zijn aantrekkelijk om verdere excursies te doen, zoals naar de Ettelsberg en de aangrenzende Hochheide of in de richting van Usseln naar de Graf Stollberghütte.

Skywalk gebouwd in Tibetaanse stijl

De Skywalk is in zogeheten Tibetaanse stijl gebouwd. De hangbrug heeft geen hoog oprijzende elementen of steunen en schommelt daarom vrij boven het dal, zonder naar beneden verlopende verankeringskabels. Dat garandeert een onbeperkt zicht op de diepgroene bossen en blauw glinsterende bergketens en houdt daarnaast de natuur onder de brug vrij van pijlers en steunen. Als hangbrug in Tibetaanse stijl zonder verankeringskabels is de Skywalk zelfs de langste ter wereld in zijn soort. De wandeling over de licht bewegende brug boven een van de mooiste dalen van Willingen is een echt avontuur, stellen de initiatiefnemers.

De perfecte start op de Skywalk is volgens hen de Ettelsberg, de huisberg van Willingen, met zijn reusachtige oppervlakte aan beschermde hoogheide. Een klein wandelpad voert daar overheen naar de Skywalk. Omgeven door loofbomen beleven de bezoekers tijdens de eerste meters op de brug de natuur van zeer dichtbij. In het middelste deel wint de brug sterk aan hoogte en biedt hij kilometers ver het vrije uitzicht over het bergachtige landschap van de streek Upland en dat alles, terwijl de bezoekers 100 meter boven het zogeheten Strycktal zweven. Bij weinig wind schommelt de brug nauwelijks merkbaar. Is de wind te sterk, dan wordt de Skywalk om veiligheidsmaatregelen gesloten. Eveneens om veiligheidsredenen mogen geen fietsen, kinderwagens, rolstoelen en huisdieren op de 1,30 meter brede hangbrug.

Boek je accommodatie in Willingen of elders in Hessen bij Booking.com

Boek je volgende actieve vakantie bij Fietsrelax

De mooiste fietsen en alles voor de fiets vind je bij de Fietswinkeldiscounter

Neem eens de bus naar je volgende fiets- of wandelbestemming

Skywalk tijdens de bouw al attractie

De exploitanten hadden eerst het stuwmeer Diemelsee in beeld als plaats voor de Skywalk. Maar uiteindelijk was het in 2018 duidelijk: de Skywalk moest zijn plaats krijgen in het Upland. Naast de vele actieve outdoor-mogelijkheden heeft Willingen er met deze hangbrug nog een bijzondere attractie bij. Na drie jaar voorbereiding werd in januari 2022 met de bouw begonnen. In augustus 2022 begon het spectaculaire trekken van de stalen kabels. Bijna drie kilometer kabel moest worden getrokken van de Mühlenkopf naar de Musenberg en dat over een lengte van 665 meter en op een adembenemende hoogte. Dat maakte de Skywalk al tijdens de bouw tot een echte attractie en dat alles trok vele bezoekers. “Van de ongeveer 350.000 overnachtingsgasten per jaar zal ongeveer een derde van hen de Skywalk Willingen willen verkennen”, stelt Arndt Brüne namens de groep investeerders. Daarbij komen de dagtoeristen, van wie eveneens het grootste deel de Skywalk Willingen zal bezoeken. De exploitanten rekenen in totaal op 100.000 bezoekers per jaar.

De Skywalk is het hele jaar open van 9.00 uur tot het invallen van de schemering (in de zomer rond 21.00 uur). 

Lees onze reportages over Duitsland, van noord tot zuid!

Duitsland kent inmiddels tientallen Skywalks. Wij bezochten het boomtoppenpad in het Saarland.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder