Nederlanders weer massaal op vakantie, Frankrijk favoriet

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie in de Provence ©puuropreis
Fruitteler in de Provence ©puuropreis

Nederlanders trekken er de komende weken weer massaal op uit. Bijna 11,5 miljoen mensen gaan deze zomer een week of langer op vakantie. Daarmee is het aantal vakantiegangers terug op het niveau van 2019, het laatste normale zomerseizoen voor corona.

Het merendeel van de vakantiegangers kiest voor een bestemming in het buitenland. Bijna 3,4 miljoen Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Over de grens is Frankrijk nog altijd favoriet, gevolgd door Duitsland en Spanje.

De zomervakantie is voor Nederlanders de belangrijkste vakantie van het jaar. Uit representatief onderzoek van de ANWB blijkt dat een derde van de vakantiegangers zich niet laat beïnvloeden door de stijgende prijzen. Tegelijkertijd geeft een even grote groep aan de plannen wel bij te stellen en deze zomer korter op vakantie te gaan, te kiezen voor een goedkopere bestemming of te bezuinigen op uitjes en restaurantbezoek. Ruim de helft van de Nederlanders gaat met de auto op pad, een derde kiest voor het vliegtuig en 8 procent kiest voor de trein.

Ga met de ANWB goed voorbereid op pad

De top 5 van buitenlandse vakantiebestemmingen voor de zomer van 2023

1. Frankrijk 1,8 miljoen
2. Duitsland 1,7 miljoen
3. Spanje 1,5 miljoen
4. Italië 1,1 miljoen
5. België 936.000

In eigen land zijn voor de naderende vakantie de provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant het populairst om de zomervakantie door te brengen. Kamperen blijft ook favoriet onder Nederlanders binnen Europa. Zo’n 15% (1,7 miljoen) gaat met het eigen kampeermiddel op pad of huurt er een.

Vakantie in de hitte in Zuid-Europa

In het zomerseizoen kunnen de temperaturen in Zuid-Europa hoog oplopen. Dit weerhoudt vakantiegangers er niet van om naar deze regio te trekken. Bijna 10 procent van de vakantiegangers kiest vanwege de hitte juist wel voor een andere bestemming.

Met de elektrische auto op vakantie

Ga je dit jaar met de elektrische auto op vakantie? Lees dan ons verslag van een trip naar Frankijk. Met tips om zo goed en snel mogelijk te kunnen laden.

Het vakantieonderzoek van de ANWB is representatief voor de Nederlandse bevolking. Duizend mensen hebben aan het onderzoek deelgenomen.

Neem eens de bus naar je volgende vakantiebestemming

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder