Kamperen in Europa het goedkoopst in Zweden

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kamperen met de tent ©puuropreis
Kamperen met de tent ©puuropreis

Kamperen is stijgens populair: inmiddels kent Nederland een kleine vier miljoen kampeerders. Schommelde het aantal voor de coronacrisis lang rond de drie miljoen, door de pandemie zijn er naar schatting één miljoen bijgekomen. Rust, ruimte en betaalbaarheid zijn voor de nieuwelingen de belangrijkste beweegredenen om voor deze vorm van openluchtrecreatie te kiezen. Binnen Europa is kamperen overigens het goedkoopst in Zweden, gevolgd door Duitsland en Groot-Brittannië. Kroatië is daarentegen het meest prijzig voor de kampeerder.

De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, heeft recentelijk de ranglijst van elf Europese kampeerlanden op een rijtje gezet. Gemiddeld blijkt deze zomer een gezin met twee volwassenen en een 10-jarig kind voor het kamperen op een Europese camping in het hoogseizoen 55,70 euro per nacht te moeten betalen. In 2022 was dat nog gemiddeld 52 euro. Dit tarief is inclusief staanplaats voor auto en caravan en de belangrijkste verplichte bijkomende kosten zoals elektriciteit, warme douches en toeristenbelasting. In Zweden betaal je voor hetzelfde pakket gemiddeld 39 euro, in Kroatië bijna 70 euro. De prijzen in Nederland blijven net onder het Europese gemiddelde.

De Europese ranglijst ziet er voor 2023 als volgt uit, met daarbij de procentuele verhoging ten opzichte van 2022.

1. Kroatië 69,30 euro + 15%
2. Italië 65,76 euro + 9%
3. Zwitserland 65,73 euro + 2 %
4. Spanje 60,25 euro + 10%
5. Oostenrijk 55,82 euro + 11%
6. Denemarken 53,04 euro + 8%
7. Nederland 49,20 euro + 8%
8. Frankrijk 49,06 euro + 1%
9. Groot-Brittannië 47,13 euro - 10%
10. Duitsland 42,62 euro + 11%
11. Zweden 39,02 euro + 4%

Op zoek naar een lekkere plek voor een kampeervakantie?

Kijk voor kampeerspullen eens bij Bol.com

Bij de online drogist kun je snel je EHBO-doos aanvullen!

De mooiste campings ontdek je bij de ANWB

Campings in binnen- en buitenland vind je bij Campings.com

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder