Kamperen in Europa het goedkoopst in Zweden

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kamperen met de tent ©puuropreis
Kamperen met de tent ©puuropreis

Kamperen is stijgens populair: inmiddels kent Nederland een kleine vier miljoen kampeerders. Schommelde het aantal voor de coronacrisis lang rond de drie miljoen, door de pandemie zijn er naar schatting één miljoen bijgekomen. Rust, ruimte en betaalbaarheid zijn voor de nieuwelingen de belangrijkste beweegredenen om voor deze vorm van openluchtrecreatie te kiezen. Binnen Europa is kamperen overigens het goedkoopst in Zweden, gevolgd door Duitsland en Groot-Brittannië. Kroatië is daarentegen het meest prijzig voor de kampeerder.

De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, heeft recentelijk de ranglijst van elf Europese kampeerlanden op een rijtje gezet. Gemiddeld blijkt deze zomer een gezin met twee volwassenen en een 10-jarig kind voor het kamperen op een Europese camping in het hoogseizoen 55,70 euro per nacht te moeten betalen. In 2022 was dat nog gemiddeld 52 euro. Dit tarief is inclusief staanplaats voor auto en caravan en de belangrijkste verplichte bijkomende kosten zoals elektriciteit, warme douches en toeristenbelasting. In Zweden betaal je voor hetzelfde pakket gemiddeld 39 euro, in Kroatië bijna 70 euro. De prijzen in Nederland blijven net onder het Europese gemiddelde.

De Europese ranglijst ziet er voor 2023 als volgt uit, met daarbij de procentuele verhoging ten opzichte van 2022.

1. Kroatië 69,30 euro + 15%
2. Italië 65,76 euro + 9%
3. Zwitserland 65,73 euro + 2 %
4. Spanje 60,25 euro + 10%
5. Oostenrijk 55,82 euro + 11%
6. Denemarken 53,04 euro + 8%
7. Nederland 49,20 euro + 8%
8. Frankrijk 49,06 euro + 1%
9. Groot-Brittannië 47,13 euro - 10%
10. Duitsland 42,62 euro + 11%
11. Zweden 39,02 euro + 4%

Op zoek naar een lekkere plek voor een kampeervakantie?

Kijk voor kampeerspullen eens bij Bol.com

Bij de online drogist kun je snel je EHBO-doos aanvullen!

De mooiste campings ontdek je bij de ANWB

Campings in binnen- en buitenland vind je bij Campings.com

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder