Kamperen in Europa het goedkoopst in Zweden

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kamperen met de tent ©puuropreis
Kamperen met de tent ©puuropreis

Kamperen is stijgens populair: inmiddels kent Nederland een kleine vier miljoen kampeerders. Schommelde het aantal voor de coronacrisis lang rond de drie miljoen, door de pandemie zijn er naar schatting één miljoen bijgekomen. Rust, ruimte en betaalbaarheid zijn voor de nieuwelingen de belangrijkste beweegredenen om voor deze vorm van openluchtrecreatie te kiezen. Binnen Europa is kamperen overigens het goedkoopst in Zweden, gevolgd door Duitsland en Groot-Brittannië. Kroatië is daarentegen het meest prijzig voor de kampeerder.

De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, heeft recentelijk de ranglijst van elf Europese kampeerlanden op een rijtje gezet. Gemiddeld blijkt deze zomer een gezin met twee volwassenen en een 10-jarig kind voor het kamperen op een Europese camping in het hoogseizoen 55,70 euro per nacht te moeten betalen. In 2022 was dat nog gemiddeld 52 euro. Dit tarief is inclusief staanplaats voor auto en caravan en de belangrijkste verplichte bijkomende kosten zoals elektriciteit, warme douches en toeristenbelasting. In Zweden betaal je voor hetzelfde pakket gemiddeld 39 euro, in Kroatië bijna 70 euro. De prijzen in Nederland blijven net onder het Europese gemiddelde.

De Europese ranglijst ziet er voor 2023 als volgt uit, met daarbij de procentuele verhoging ten opzichte van 2022.

1. Kroatië 69,30 euro + 15%
2. Italië 65,76 euro + 9%
3. Zwitserland 65,73 euro + 2 %
4. Spanje 60,25 euro + 10%
5. Oostenrijk 55,82 euro + 11%
6. Denemarken 53,04 euro + 8%
7. Nederland 49,20 euro + 8%
8. Frankrijk 49,06 euro + 1%
9. Groot-Brittannië 47,13 euro - 10%
10. Duitsland 42,62 euro + 11%
11. Zweden 39,02 euro + 4%

Op zoek naar een lekkere plek voor een kampeervakantie?

Kijk voor kampeerspullen eens bij Bol.com

Bij de online drogist kun je snel je EHBO-doos aanvullen!

De mooiste campings ontdek je bij de ANWB

Campings in binnen- en buitenland vind je bij Campings.com

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder