Vacansoleil failliet verklaard

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vacansoleil
Kampeervakantie ©puuropreis

Vacansoleil is failliet verklaard. Twee dagen nadat de Nederlandse touroperator uitstel van betaling aanvroeg, bleek de onderneming niet meer te redden. Volgens de Telegraaf is de kans op een doorstart echter groot. Volgens de krant hebben zich zeker tien serieuze partijen gemeld om het Eindhovense bedrijf over te nemen.

Vacansoleil kwam vooral in de problemen door een schuldenlast uit het verleden. Daarnaast speelden ook de gestegen rente en de stijgende kosten door de inflatie een negatieve rol. Bij de touroperator werken 300 medewerkers. Die werden afgelopen dinsdag ingelicht over de penibele situatie van het bedrijf.

Al in problemen door corona

Vacansoleil raakt in de coronaperiode al in de financiële problemen, omdat toen alle campingvakanties moesten worden geannuleerd. Dankzij NOW-steun van de overheid is de onderneming die periode doorgekomen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat met name de schuldenlast het grote probleem is.

Uit de meest recente jaarrekening van Backers Beheer, het moederbedrijf van Vacansoleil, blijkt dat het bedrijf in 2021 een verlies van 5,8 miljoen euro maakte op een omzet van 58 miljoen euro, aldus RTL Nieuws. Vorig jaar steeg de omzet weliswaar naar 79 miljoen, maar stond er onderaan de streep opnieuw een fors verlies, nu van 3 miljoen euro.

Buffers weggesmolten

Ook de financiële buffers van de reisorganisatie waren volledig weggesmolten, stelt RTL. “Met een negatief eigen vermogen van 51,5 miljoen euro was het bedrijf eind vorig jaar al, zoals dat heet, technisch failliet.” Vacansoleil vervoert naar eigen zeggen jaarlijks bijna een half miljoen vakantiegangers naar 22 Europese landen.

RTL meldt tevens dat deze week zo'n honderd gezinnen via Vacansoleil op vakantie zijn. "Voor hen verandert er niets, zij kunnen gewoon op de camping blijven", aldus woordvoerder Marcel Paapst afgelopen dinsdag, kort nadat uitstel van betaling was aangevraagd. Daarnaast is er een groep die binnenkort op vakantie wil gaan via deze reisorganisatie. "Voor deze mensen is het de vraag of zij nog wel weg willen, en of zij nog wel gebruik kunnen maken van de geboekte tent of stacaravan. Dat zal afhangen van de beslissing van de bewindvoerder, of hij de zaak voorlopig draaiende wil houden met alle kosten van dien. Wij hebben of zoeken nu contact met deze klanten", aldus Paapst tegen RTL. Een laatste groep klanten, die al een vakantie over enkele maanden heeft vastgelegd en betaald, kan waarschijnlijk haar geld terugkrijgen via de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), waarbij het bedrijf is aangesloten. "In principe vallen alle klanten onder die garantie", aldus Paapst.

Neem eens de bus naar je volgende vakantiebestemming

Boek je volgende accommodatie bij Booking.com

Vind de mooiste campings in Europa bij de ANWB

Kies voor een buitenlandse trip ook eens de internationale trein

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder