Ruzie over de vakantiebestemming bij een op de zes Nederlanders

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Maak een vakantie per fiets, auto, vliegtuig of schip
Maak een vakantie per fiets, auto, vliegtuig of schip

Ruzie maken met je partner over de vakantiebestemming: het blijkt dat maar liefst zestien procent van alle Nederlanders daar wel eens mee te maken heeft (gehad). Dit blijkt uit onderzoek van CheapTickets.nl onder 1.374 volwassen Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Een vijfde van alle ondervraagden zegt dat ze daarom, wellicht als een gevolg hiervan, ooit met tegenzin op vakantie zijn gegaan. 

Het is opvallend dat vooral dertigers vaak ruzie hebben over de vakantiebestemming (23 procent), gevolgd door twintigers en veertigers (beiden 18). “Voor veel mensen begint de vakantiepret al bij het boeken” zegt Mira van Houwelingen, Chief Marketing Officer bij CheapTickets.nl. Toch blijkt dat het uitzoeken van een vakantiebestemming lang niet voor iedereen een gezellige aangelegenheid is.

Vrouwen nemen het besluit

Om toch tot een besluit te komen, kan het noodzakelijk zijn dat één van de partners de knoop doorhakt. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen uiteindelijk veel vaker dan mannen besluiten waar de vakantie naartoe gaat. Waar bijna de helft van alle vrouwelijke respondenten aangeeft over het algemeen de vakantiebestemming te kiezen, is dit bij mannen minder dan een/derde. En dat is een recept voor teleurstelling, zo blijkt uit het onderzoek. Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft niet dezelfde vakantiewensen als hun partner. Onder dertigers geldt dit zelfs voor twee op de drie ondervraagden. 

Solovakantie

Mede door de sterk afwijkende vakantiewensen van hun partner staat meer dan een derde van alle Nederlanders ervoor open om dit jaar zonder hun wederhelft op vakantie te gaan. Met maar liefst 39 procent zijn het de vrouwen die het vaakst behoefte hebben aan een langere periode zonder hun partner. Onder mannen bedraagt dit dertig procent. Van Houwelingen: “Wij zien dat soloreizen de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Ik snap het wel; soms heb je gewoon even behoefte aan wat tijd voor jezelf. Wanneer je er echt niet uitkomt met je partner, is een vakantie alleen zeker een optie – maar de leukste en mooiste herinneringen maak je toch vaak samen. Ik zou daarom altijd adviseren om er met je partner uit te komen. Desnoods maak je allebei een lijstje en lever je om de beurt een vakantiewens in.” 

Boek je vakantie, solo of samen

Kijk voor de goedkoopste vluchten en voordelige aanbiedingen bij Cheaptickets.nl

Hotels vergelijken? Dat doe je bij Trivago

Bij Easy Terra huur je een auto op je vakantieplek

Complete vakanties boek je bij TUI.nl

Vakantie-inspiratie

Nog geen idee waar je naartoe wilt? Kijk bij onze reisverhalen en laat je inspireren.

Wie bepaalt de vakantiebestemming

Het onderzoek geeft geen melding over hoe het zit bij 50Plussers. Daarom onze vraag: hebben jullie daar ruzie over? Wie bepaalt uiteindelijk de bestemming of ben je solo en regel je het daarom helemaal zelf?

Vakantietips

Inpaktips voor je koffer

Met de elektrische auto op vakantie

Tips voor een lange auto- of vliegreis

 

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder