Koffers inpakken? Gewoon een kunst

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Of je nu kort of lang op vakantie gaat, je zult spullen mee moeten nemen. En dat kan nog wel eens stress veroorzaken. Want wat neem je mee, en wat juist niet? Wie kent niet het gevoel dat je nog iets vergeten hebt in te pakken. Of dat je er op je vakantieadres achter komt dat er te veel, of juist de verkeerde dingen in je koffer zitten. Puur op reis geeft wat handige tips en inpaktips zodat je goed voorbereid aan je vakantie kunt beginnen.

Je koffer

Koffertje
Koffertje
Een grote koffer, of juist een kleine? Moet hij van hard materiaal zijn of juist niet? Dat is afhankelijk van bestemming en je manier van reizen. Een zachte koffer is over het algemeen flexibeler om in te pakken. Houd wel het maximum gewicht dat je mee mag nemen in de gaten! Doe er ook een goede bagageriem om. Ga je vliegen zorg er dan in ieder geval voor dat je koffer herkenbaar is. Plak er stickers op, bind er linten aan...laat hem opvallen tussen al die andere zwarte koffers. Of koop een fel gekleurd exemplaar. Zorg ook voor een goed TSA-slot en kofferlabel waarmee je je koffer kunt traceren.
Voor een wandelvakantie kies je uiteraard voor een lichtgewicht rugzak.
 
Zeker niet vergeten:

Paspoort
Paspoort
Paspoort of identiteitsbewijs, pinpas en/of creditcard. Maak voor de zekerheid ook een kopie van je paspoort. Noteer de gegevens van je passen, en het noodnummer van je bank voor het geval je je pasjes kwijtraakt of ze gestolen worden.
Zorg dat iemand de sleutel van je huis heeft en dat planten, huisdieren etc. verzorgd worden.
Schakel de 'roaming' van je mobiele telefoon uit. Dit voorkomt hoge kosten.
Neem genoeg medicijnen mee en zorg, als dat nodig is, voor een medicijnpaspoort. Stop niet alle medicijnen in je koffer, maar neem een kleine hoeveelheid mee in je handbagage. Vraag voor de zekerheid ook een recept aan je huisarts zodat je op de plaats van bestemming bij een apotheek terecht kunt.
Zonnebrandcrème, after-sun.
Crèmes, make-up en scheerbenodigdheden.
Tekentang en middelen tegen insectenbeten.
Boeken, spelletjes, e-reader. Zet ook voldoende muziek op je i-pod of mp3/mp4 speler.
Relaxset om rustiger te vliegen en te reizen.
Opladers voor alle elektrische apparatuur die je bij je hebt.
Indien nodig, een wereldstekker.
Voor nog meer handige reisaccessoires als oordopjes, nekkussens en kofferlabels...kijk in het ruime aanbod!

Sorteren om mee te nemen
  • Leg een paar dagen voor je vertrekt je koffer al klaar en gooi er in wat je denkt nodig te hebben.
  • Kleding: afhankelijk van je bestemming neem je warme, zomerkleding of een mix daarvan mee. Verdeel de kleding in kleding voor overdag en 's avonds.
  • Vergeet ook niet voldoende ondergoed en sokken mee te nemen.
  • Schoenen: nieuwe schoenen kunnen een ramp zijn en blaren veroorzaken. Neem dus alleen ingelopen schoenen mee. Afhankelijk ook weer van je bestemming kies je je schoenen. In de praktijk blijkt vaak dat je met een paar gemakkelijke schoenen, een paar avondschoenen en een paar slippers kunt volstaan.

Tips:

Neem naar een warm land katoenen, linnen of zijden kleding mee. Vergeet ook niet een petje of hoedje mee te nemen. Hoofd- of omslagdoeken kun je multifunctioneel gebruiken: op je hoofd en over je schouders geslagen.
In een koud klimaat heb je kleding nodig die de warmte vasthoudt (Fleece/microfiber).
Neem kleding mee waarmee je combinaties kunt maken: een jurkje kun je bijvoorbeeld een keer dragen met een bloesje er over heen of een shirtje er onder. En die afritsbroek kun je zowel kort als lang dragen.
Handbagage mag soms niet meer dan 5 kilo wegen. Een camera, laptop en een boek wegen al snel meer dan dat.
Doe wat kleine formaatjes toiletspullen, een tandenborstel, ondergoed en een shirtje in je handbagage. Zo kun je je op lange reizen opfrissen en heb je een noodvoorziening bij de hand wanneer je bagage onverhoopt niet aankomt.
Een tube handwaszeep frist je T-shirtjes weer lekker op.
Neem plastic zakjes of tasjes mee. Pak er je toiletspullen in en gebruik ze tijdens de vakantie als waszak.

Inpaktips

  • Een dag voor vertrek ga uitzoeken wat je in je koffer hebt gedaan. Pak elk kledingstuk en voorwerp op en bedenk of je het echt mee wilt nemen. Vaak gooi je in je enthousiasme veel te veel in je koffer.
  • Rol je kleding op in plaats van deze op te vouwen! Zo kun je meer meenemen en blijft de kleding langer kreukvrij.
  • Kleding kreukvrij houden kan ook door keukenpapier of plasticfolie tussen de kleding te leggen.
  • Neem een reisstrijkijzer mee of hang na de reis je kleding in de badkamer uit. Zet de warme douche aan en stoom de kreukels weg.
  • Je schoenen stop je langs de rand van je koffer, met de zool naar de rand toe. Handig om je sokken in je schoenen te stoppen.
  • Vul de kleine gaatjes op met ondergoed, klein opgerolde shirtjes etc.
  • Leg harde spullen aan de onderkant van je koffer (op de wielen).
  • Op een compacte manier kleding meenemen? Gebruik vacuümzakken!

Heb je ook handige inpak- of meeneemtips? Deel ze.

Reacties  

 
#1 Henny 07-06-2012 20:39
Heel handig lijstje hoor. Ik heb ook nog een tip: neem wat te eten mee voor onderweg, zeker bij lange vliegreizen,
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Benny 10-06-2012 23:14
Die vacuumzakken vind ik echt een fantastisch idee. Alleen lijkt het me wel een groot probleem om ze voor de terugweg ook weer vacuum te krijgen!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#3 Mandy 11-06-2012 21:30
Die vacuumzakken kun je op de terugweg heel simpel door ze op te rollen. Zo gaat alle lucht er uit!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#4 Martje 25-04-2013 19:53
Lichtgewicht koffer is inderdaad een aanrader! Heb zelf ook een lichtgewicht koffer (besteld bij koffer...ine...), die zijn vaak lichter dan de hardschalen koffers en je kunt er inderdaad meer in kwijt omdat die flexibel is. Voor degene die nog op zoek zijn naar zo’n koffer: koffer...ine... levert de koffer de dag na de bestelling gratis thuis.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder