• Puuropreis
  • Nieuws
  • Biokovo-Imotski Meren geologisch park komt op Global Geoparks UNESCO lijst

Biokovo-Imotski Meren geologisch park komt op Global Geoparks UNESCO lijst

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Biokovo-Imotski Meren
Biokovo-Imotski Meren© Zoran Jelaca

Kroatië is binnenkort een geologisch park op de UNESCO-lijst rijker: het Biokovo-Imotski Meren geologisch park wordt als derde geologische park van het land op de lijst toegevoegd en bevestigt samen met de geologische parken Papuk en de Vis-archipel de natuurlijke rijkdom van het land.

"Kroatië wordt wereldwijd erkend als een toeristische bestemming met uitzonderlijk goed bewaarde natuur en dit nieuws bevestigt dat nog eens. Natuurlijke hulpbronnen zijn de meest waardevolle hulpbron van elk land, en we kunnen trots zijn op de rijkdom van onze flora en fauna, evenals op het behoud van grote delen van ons land, waarvan vele ongerept zijn gebleven", aldus Kristjan Staničić, directeur van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme.

Ook Ivana Ćapin, uitvoerend directeur van het geologisch park Biokovo-Imotski meren, is  trots op dit succes. "Dit is een grote beloning voor ons allemaal die hier vanaf het begin met toewijding aan hebben gewerkt, en tegelijkertijd een grote motivatie voor verdere actie, omdat zich nu nieuwe mogelijkheden voor ons openen voor het hele gebied."

Belang van het Biokovo-Imotski Meren geologisch park

Het park is van uitzonderlijk cultureel, historisch en natuurlijk belang omdat het een grote geologische diversiteit en habitats van talrijke planten- en diersoorten omvat. Een volgende stap is de bouw van een modern bezoekerscentrum in het geopark.
Biokovo-Imotski Meren geologisch park omvat een uitgestrekt gebied en herbergt een diverse reeks geologische formaties en landschappen. Hoogtepunten zijn onder andere de majestueuze Biokovo-bergketen, de mysterieuze Modro en Crveno Lakes, en de indrukwekkende karstgrotten. In het geopark kun je wandelen, fietsen en kajakken, terwijl je getuige bent van de unieke geologische fenomenen en de rijke biodiversiteit van het gebied ontdekt. Daarnaast zijn er educatieve programma's en rondleidingen om zo meer te laten zien over de geologische processen en natuurlijke schatten die het park te bieden heeft.

Waar ligt het park?

Imotski ligt in het Dalmatische binnenland, dichtbij de grens met Bosnië en Hercegovina op zo'n 50 kilometer van plaatsen als Mostar, Međugorje en Omiš. Het is een kleine 90 kilometer naar Split. De natuur in de omgeving is een vruchtbare vallei met wijngaarden, dichte bossen en het Biokovo gebergte.Door het karstlandschap heeft Imotski een aantal unieke kenmerken, waaronder maar liefst 11 meren die zinkgaten zijn, ontstaan door het instorten van ondergrondse grotten. De meest bekende meren zijn het Rode Meer (Crveno Jezero) en het Blauwe Meer (Modro Jezero).

Op vakantie naar Kroatië

Zelf de prachtige natuur van Kroatië ontdekken? Boek dan je reis of vakantie naar dit mooie land. 

Een kampeerreis boek je bij ACSI Kampeerreizen
Plan je activiteiten op Hvar bij Get your guide
Volledig verzorgde vakanties naar Kroatië bij TUI.nl
Vliegtickets boek je onder andere bij Kayak vliegtickets
Vergelijk prijzen van hotels bij Tix.nl

Lees meer over onze reizen naar Kroatië

Naturistisch cruisen in Kroatië

 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder