Vliegen met mondkapjes. Bij welke airlines verplicht?

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
mondkapjes
©Mika Baumeister-Unsplash

Terwijl de NS worstelt om in de treinen 1,5 meter ruimte tussen de passagiers te organiseren zijn in andere Europese landen mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht. Ook een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft bepaald dat het dragen van mondkapjes door zowel het personeel als de passagiers verplicht is.

Nederlandse luchtvaartmaatschappij

Vanaf 11 mei is het dragen van mondbedekking bij het boarden en aan boord van vluchten van KLM verplicht. De passagiers moeten hun eigen mondkapjes regelen, behalve op de vluchten tussen Amsterdam en Amerika. De maatregel zal in ieder geval gelden tot 31 augustus 2020 en is genomen omdat een aantal vluchten in Europa weer zal worden opgestart. Hierbij gaat het om vluchten naar Madrid, Barcelona, Milaan, Rome, Boedapest, Warschau, Helsinki en Praag. Voorlopig gaat het om een vlucht per dag van en naar deze steden.

Europese luchtvaartmaatschappijen

Mondkapjes zijn verplicht voor alle passagiers van de airlines van de Lufthansa Group. Hieronder vallen Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss en Eurowings. Easyjet stelt mondkapjes nog niet verplicht maar zoekt andere wegen om passagiers in staat te stellen om sociale afstand te houden. Bijvoorbeeld door de middenstoelen vrij te laten.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen

Ook een aantal Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verplichten de passagiers om mondkapjes te dragen op zowel binnenlandse- als buitenlandse vluchten. Die maatschappijen zijn Spirit, JetBlue,United Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines en American Airlines.

Overige luchtvaartmaatschappijen

Bij Singapore Airlines krijgen passagiers een masker uitgereikt bij de gate op vluchten van Los Angeles naar Singapore.

Meten temperatuur van de reizigers

Air Canada gaat verplicht de temperatuur meten bij reizigers voor ze aan boord gaan. Dit gebeurt met een infrarood thermometer en komt bovenop de maatregel dat ze een gezondheidsverklaring moeten invullen. Aan boord krijgen ze een hand sanitizer uitgereikt.

Volgens het RIVM is het dragen van mondkapjes niet gewenst en kan het zelfs een gevoel van schijnveiligheid geven. Wat vinden jullie van die stelling?

Kunnen we nog wel op vakantie deze zomer?

Geen toeristen naar Spanje deze zomer?

Zit zomervakantie in Frankrijk er dit jaar nog in?

Italië heeft nog lange weg te gaan naar herstel toerisme

Kunnen we al weer naar België?

In welke landen is het dragen van mondkapjes verplicht?

Nederlander boekt amper voor de zomervakantie

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Coronavoucher... hoe zit het nou?

Coronacrisis leidt tot virtueel reizen

 

Reacties  

 
#1 Sabrina 05-05-2020 02:25
Waarom doen ze zo moeilijk bij de Nederlandse Spoorwegen? Dit gaat toch niet werken als het weer wat drukker wordt. Gewoon mondkapjes verplichten (voorlopig) en proberen om zoveel mogelijk ruimte te scheppen, maar niet zo ingewikkeld met afgeplakte stoelen, lijnen op de grond, stoeptegels tellen. Kost een hoop om dit te regelen en er w
ordt weer een hoop geld weggegooid op deze manier.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Jonah 15-06-2020 15:37
Mondkapjes
- Maakt ademhalen moeilijker door zuurstoftekort
- Zuurstoftekort geeft stress, meer cortisol en verlaagt het immune systeem waardoor vatbaar voor griep of virussen.
- Het materiaal van masker kan giftige stoffen bevatten wat je dan inademt. Of van glasvezel wat dan in de longen komt.
- Met een doekmasker wordt de kans groter om de griep (flu) te krijgen
- De porien in een masker zijn een stuk groter dan de virus deeltjes. Het heeft dus geen zin om een masker te dragen.
...//...youtube.../watch?v=CYxMDY0z0mE&list=PLXlBrqb2CXsfmAl6u_Zh5TJESLCrMP5b9&index=14&t=0s
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#3 AH Mulders 28-06-2020 20:11
Met Turkey Airlines vliegen van Amsterdam naar Jakarta, is een mondkap verplicht?
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#4 AH Mulders 28-06-2020 20:14
Vliegen Amsterdam naar Jakarta met Turkey Airlines
Is een mondkap verplichtt
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder