Tweede Kaagbaan op Schiphol van de baan

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Schiphol krijgt geen tweede Kaagbaan
Schiphol krijgt geen tweede Kaagbaan

Er komt geen nieuwe start- en landingsbaan op Schiphol. Minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrapt de reservering op grond in de gemeente Haarlemmermeer, waar deze zogeheten parallelle of tweede Kaagbaan moest komen.

Harbers heeft dit vandaag bekendgemaakt in Rijsenhout. Binnen dit dorp in de gemeente Haarlemmermeer bestond juist veel verzet tegen de plannen voor de tweede Kaagbaan. Vanwege de reservering op het perceel grond, daterend uit 2009, konden er nauwelijks nieuwe woningen in de gemeente worden gebouwd.

Het besluit van het kabinet volgt op onderzoeken en analyses, waaruit naar voren is gekomen dat de tweede Kaagbaan slechts ‘beperkte voordelen’ oplevert. Bovendien zou het aanleggen van de baan voor hoge kosten zorgen en tot ‘grote verschuiving van hinder’ leiden.

Lees ook: Frankrijk verbiedt binnenlandse vluchten

“Met het schrappen van de reservering komt er duidelijkheid en ontstaat er weer perspectief voor Rijsenhout”, aldus minister Harbers in een verklaring. “Het is goed dat die duidelijkheid er nu komt voor de inwoners.”

De bewindsman maakte vorig jaar overigens al bekend dat de luchthaven Schiphol moet krimpen. Vanaf november dit jaar zijn er jaarlijks maximaal 440.000 vluchten toegestaan, in plaats van maximaal 500.000 vluchten zoals voorheen. De geluidsoverlast voor omwonenden moet hiermee aanzienlijk worden teruggedrongen.

Boek je volgende vliegreis bij Corendon

Ga voor tickets en complete vliegvakanties naar Vliegwinkel.nl

Kijk hier voor de beste vliegtickets van dit moment

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder