Schiphol verlengt periode voor compensatie 'vlucht gemist'

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Schiphol wachtrij
Lange rijen op Schiphol©MvdW

Schiphol kwam de laatste maanden niet zo best uit de bus: lange wachtrijen, vluchten die gemist werden... Om reizigers te compenseren voor de kosten die ze moeten maken omdat ze hun vlucht hadden gemist werd er een tijdelijke compensatieregeling in het leven geroepen. Die was van toepassing op vluchten tot 11 augustus. Schiphol heeft die regeling nu aangepast en verlengd voor vluchten tot en met 31 oktober.

De luchthaven verlengde de regeling omdat, ondanks genomen maatregelen, er in de afgelopen periode toch nog drukke momenten en lange wachtrijen waren voor de securitycheck. Hierdoor hebben reizigers hun vlucht gemist.
De regeling is uitsluitend bedoeld voor vluchten die gemist zijn! Heb je te maken gehad met een geannuleerde of vertraagde vlucht dan moet je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Waarvoor kun je compensatie krijgen?

  • De kosten voor het omboeken van je vlucht of voor een vervangende vlucht of voor alternatief vervoer als je ervoor koos om op een andere manier naar je bestemming te reizen.
  • De extra reiskosten die je hebt gemaakt om opnieuw naar Schiphol of een andere luchthaven te reizen.
  • Verblijfskosten op of bij Schiphol.
  • Uitgaven voor niet meer te annuleren accommodaties, vervoer of activiteiten op je plaats van bestemming.

Nieuwe versie van de regeling

Wil je aanspraak maken op compensatie dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zo meldt de luchthaven:

  • Je vlucht was geboekt vanaf Schiphol in de periode van 12 augustus tot en met 31 oktober 2022.
  • Je was aanwezig in de terminal op het tijdstip dat je luchtvaartmaatschappij aaangaf. Dus ruim voor de aangegeven vertrektijd van je vlucht.
  • Je hebt je vlucht gemist als gevolg van de uitzonderlijke wachttijd voor de securitycheck.Je hebt door het missen van je vlucht kosten gemaakt die niet door een andere partij worden vergoed.

Voldoe je aan de voorwaarden vul dan dit formulier in en stuur dan alle gevraagde informatie mee. Doe dit uiterlijk 30 november 2022. Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijg je binnen 6 weken bericht.

Nieuwe vliegtickets boeken? De voordeligste vliegtickets boek je bij Skyscanner of Kayak

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder