Schiphol verlengt periode voor compensatie 'vlucht gemist'

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Schiphol wachtrij
Lange rijen op Schiphol©MvdW

Schiphol kwam de laatste maanden niet zo best uit de bus: lange wachtrijen, vluchten die gemist werden... Om reizigers te compenseren voor de kosten die ze moeten maken omdat ze hun vlucht hadden gemist werd er een tijdelijke compensatieregeling in het leven geroepen. Die was van toepassing op vluchten tot 11 augustus. Schiphol heeft die regeling nu aangepast en verlengd voor vluchten tot en met 31 oktober.

De luchthaven verlengde de regeling omdat, ondanks genomen maatregelen, er in de afgelopen periode toch nog drukke momenten en lange wachtrijen waren voor de securitycheck. Hierdoor hebben reizigers hun vlucht gemist.
De regeling is uitsluitend bedoeld voor vluchten die gemist zijn! Heb je te maken gehad met een geannuleerde of vertraagde vlucht dan moet je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Waarvoor kun je compensatie krijgen?

  • De kosten voor het omboeken van je vlucht of voor een vervangende vlucht of voor alternatief vervoer als je ervoor koos om op een andere manier naar je bestemming te reizen.
  • De extra reiskosten die je hebt gemaakt om opnieuw naar Schiphol of een andere luchthaven te reizen.
  • Verblijfskosten op of bij Schiphol.
  • Uitgaven voor niet meer te annuleren accommodaties, vervoer of activiteiten op je plaats van bestemming.

Nieuwe versie van de regeling

Wil je aanspraak maken op compensatie dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zo meldt de luchthaven:

  • Je vlucht was geboekt vanaf Schiphol in de periode van 12 augustus tot en met 31 oktober 2022.
  • Je was aanwezig in de terminal op het tijdstip dat je luchtvaartmaatschappij aaangaf. Dus ruim voor de aangegeven vertrektijd van je vlucht.
  • Je hebt je vlucht gemist als gevolg van de uitzonderlijke wachttijd voor de securitycheck.Je hebt door het missen van je vlucht kosten gemaakt die niet door een andere partij worden vergoed.

Voldoe je aan de voorwaarden vul dan dit formulier in en stuur dan alle gevraagde informatie mee. Doe dit uiterlijk 30 november 2022. Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijg je binnen 6 weken bericht.

Nieuwe vliegtickets boeken? De voordeligste vliegtickets boek je bij Skyscanner of Kayak

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder