Schiphol verlengt periode voor compensatie 'vlucht gemist'

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Schiphol wachtrij
Lange rijen op Schiphol©MvdW

Schiphol kwam de laatste maanden niet zo best uit de bus: lange wachtrijen, vluchten die gemist werden... Om reizigers te compenseren voor de kosten die ze moeten maken omdat ze hun vlucht hadden gemist werd er een tijdelijke compensatieregeling in het leven geroepen. Die was van toepassing op vluchten tot 11 augustus. Schiphol heeft die regeling nu aangepast en verlengd voor vluchten tot en met 31 oktober.

De luchthaven verlengde de regeling omdat, ondanks genomen maatregelen, er in de afgelopen periode toch nog drukke momenten en lange wachtrijen waren voor de securitycheck. Hierdoor hebben reizigers hun vlucht gemist.
De regeling is uitsluitend bedoeld voor vluchten die gemist zijn! Heb je te maken gehad met een geannuleerde of vertraagde vlucht dan moet je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Waarvoor kun je compensatie krijgen?

  • De kosten voor het omboeken van je vlucht of voor een vervangende vlucht of voor alternatief vervoer als je ervoor koos om op een andere manier naar je bestemming te reizen.
  • De extra reiskosten die je hebt gemaakt om opnieuw naar Schiphol of een andere luchthaven te reizen.
  • Verblijfskosten op of bij Schiphol.
  • Uitgaven voor niet meer te annuleren accommodaties, vervoer of activiteiten op je plaats van bestemming.

Nieuwe versie van de regeling

Wil je aanspraak maken op compensatie dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, zo meldt de luchthaven:

  • Je vlucht was geboekt vanaf Schiphol in de periode van 12 augustus tot en met 31 oktober 2022.
  • Je was aanwezig in de terminal op het tijdstip dat je luchtvaartmaatschappij aaangaf. Dus ruim voor de aangegeven vertrektijd van je vlucht.
  • Je hebt je vlucht gemist als gevolg van de uitzonderlijke wachttijd voor de securitycheck.Je hebt door het missen van je vlucht kosten gemaakt die niet door een andere partij worden vergoed.

Voldoe je aan de voorwaarden vul dan dit formulier in en stuur dan alle gevraagde informatie mee. Doe dit uiterlijk 30 november 2022. Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijg je binnen 6 weken bericht.

Nieuwe vliegtickets boeken? De voordeligste vliegtickets boek je bij Skyscanner of Kayak

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder