Corendon verstevigt band met Curaçao

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vliegtuig van Corendon
Vliegtuig van Corendon

De band tussen Corendon en Curaçao wordt almaar steviger. De onderneming vliegt vanaf november 2023 vijf keer per week non-stop tussen Amsterdam en Curaçao met een Airbus A350-900. Van half juni tot half september wordt de frequentie opgevoerd tot wekelijks zes keer. Corendon en Curaçao zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jaarlijks boeken zo’n 45.000 Nederlanders hun vakantie naar Curaçao bij Corendon.

De moderne Airbus wordt geleased van de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly, onderdeel van de Iberostar Group. Het toestel biedt plaats aan 432 passagiers, zodat er jaarlijks ongeveer 220.000 reizigers met Corendon van en naar Curaçao kunnen vliegen. Twee derde van de capaciteit wordt verkocht als onderdeel van een pakketreis en een derde als losse tickets. De eerste vlucht is vrijdag 3 november 2023. De vluchten zijn te boeken vanaf 299 euro voor een enkele reis en 598 euro voor een retourticket (Naƒ 589 / Naƒ 1178).

Van de ongeveer 45.000 Nederlanders die jaarlijks naar Curaçao gaan, verblijft de helft in de eigen resorts van Corendon en de andere helft bij partnerhotels. Corendon heeft in de afgelopen vijf jaar bijna 150 miljoen euro geïnvesteerd in eigen hotels op het eiland: het vijfsterren Corendon Mangrove Beach Resort (399 kamers) en het viersterren Livingstone Jan Thiel Resort (204 kamers en villa’s). In december dit jaar gaat The Rif at Mangrove Beach met 385 kamers open, net als het Mangrove Beach Resort een vijfsterren all inclusive. 

Voldoende vluchtcapaciteit

Met bijna duizend eigen hotelkamers noemt Corendon het essentieel om zich te verzekeren van voldoende vluchtcapaciteit. Daarnaast is het voor de inwoners van Curaçao van groot belang dat er voldoende vluchten zijn op de route Curaçao-Amsterdam, omdat dat zorgt voor concurrerende prijzen. Met de nieuwe vluchten van Corendon stijgt de capaciteit op deze route met bijna 30 procent. Corendon is straks op Curaçao ook een van de grootste werkgevers. Naast de 800 banen in de hotels en bij het Contact Center, worden ook tientallen cabin attendants op Curaçao geworven. Het is de bedoeling om aan boord naast Nederlands en Engels ook Papiamento als voertaal te gebruiken.

'Eiland in ons hart gesloten'

“We zijn ontzettend trots dat we nu officieel onze eigen vluchten naar Curaçao krijgen”, stelt Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon. “We hebben het eiland in ons hart gesloten, we hebben ons op Curaçao gevestigd en we zetten ons in om de onderlinge relatie verder uit te bouwen met een focus op de lange termijn. Dat deden we al met ons vakantie-aanbod en onze eigen hotels, maar vanaf november ook met eigen vluchten.”

Lees hier onze reportage over eilandhoppen in de Cariben!

Volgens Corendon-ceo Steven van der Heijden neemt zijn organisatie met de nieuwe aanpak ‘met pijn in het hart afscheid van de KLM met wie we tien jaar lang een prachtige strategische samenwerking hadden’. “Maar met de enorme investeringen die we op Curaçao gedaan hebben in nieuwe resorts, moeten we zeker zijn van voldoende vluchtcapaciteit tegen een concurrerende prijs. We hebben in World2Fly een heel goede partner gevonden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een groot succes van gaan maken.”

Boek je volgende vliegreis bij Corendon

Ga voor tickets en complete vliegvakanties naar Vliegwinkel.nl

Kijk hier voor de beste vliegtickets van dit moment

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder