Corendon verstevigt band met Curaçao

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vliegtuig van Corendon
Vliegtuig van Corendon

De band tussen Corendon en Curaçao wordt almaar steviger. De onderneming vliegt vanaf november 2023 vijf keer per week non-stop tussen Amsterdam en Curaçao met een Airbus A350-900. Van half juni tot half september wordt de frequentie opgevoerd tot wekelijks zes keer. Corendon en Curaçao zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jaarlijks boeken zo’n 45.000 Nederlanders hun vakantie naar Curaçao bij Corendon.

De moderne Airbus wordt geleased van de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly, onderdeel van de Iberostar Group. Het toestel biedt plaats aan 432 passagiers, zodat er jaarlijks ongeveer 220.000 reizigers met Corendon van en naar Curaçao kunnen vliegen. Twee derde van de capaciteit wordt verkocht als onderdeel van een pakketreis en een derde als losse tickets. De eerste vlucht is vrijdag 3 november 2023. De vluchten zijn te boeken vanaf 299 euro voor een enkele reis en 598 euro voor een retourticket (Naƒ 589 / Naƒ 1178).

Van de ongeveer 45.000 Nederlanders die jaarlijks naar Curaçao gaan, verblijft de helft in de eigen resorts van Corendon en de andere helft bij partnerhotels. Corendon heeft in de afgelopen vijf jaar bijna 150 miljoen euro geïnvesteerd in eigen hotels op het eiland: het vijfsterren Corendon Mangrove Beach Resort (399 kamers) en het viersterren Livingstone Jan Thiel Resort (204 kamers en villa’s). In december dit jaar gaat The Rif at Mangrove Beach met 385 kamers open, net als het Mangrove Beach Resort een vijfsterren all inclusive. 

Voldoende vluchtcapaciteit

Met bijna duizend eigen hotelkamers noemt Corendon het essentieel om zich te verzekeren van voldoende vluchtcapaciteit. Daarnaast is het voor de inwoners van Curaçao van groot belang dat er voldoende vluchten zijn op de route Curaçao-Amsterdam, omdat dat zorgt voor concurrerende prijzen. Met de nieuwe vluchten van Corendon stijgt de capaciteit op deze route met bijna 30 procent. Corendon is straks op Curaçao ook een van de grootste werkgevers. Naast de 800 banen in de hotels en bij het Contact Center, worden ook tientallen cabin attendants op Curaçao geworven. Het is de bedoeling om aan boord naast Nederlands en Engels ook Papiamento als voertaal te gebruiken.

'Eiland in ons hart gesloten'

“We zijn ontzettend trots dat we nu officieel onze eigen vluchten naar Curaçao krijgen”, stelt Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon. “We hebben het eiland in ons hart gesloten, we hebben ons op Curaçao gevestigd en we zetten ons in om de onderlinge relatie verder uit te bouwen met een focus op de lange termijn. Dat deden we al met ons vakantie-aanbod en onze eigen hotels, maar vanaf november ook met eigen vluchten.”

Lees hier onze reportage over eilandhoppen in de Cariben!

Volgens Corendon-ceo Steven van der Heijden neemt zijn organisatie met de nieuwe aanpak ‘met pijn in het hart afscheid van de KLM met wie we tien jaar lang een prachtige strategische samenwerking hadden’. “Maar met de enorme investeringen die we op Curaçao gedaan hebben in nieuwe resorts, moeten we zeker zijn van voldoende vluchtcapaciteit tegen een concurrerende prijs. We hebben in World2Fly een heel goede partner gevonden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een groot succes van gaan maken.”

Boek je volgende vliegreis bij Corendon

Ga voor tickets en complete vliegvakanties naar Vliegwinkel.nl

Kijk hier voor de beste vliegtickets van dit moment

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder