Corendon verstevigt band met Curaçao

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vliegtuig van Corendon
Vliegtuig van Corendon

De band tussen Corendon en Curaçao wordt almaar steviger. De onderneming vliegt vanaf november 2023 vijf keer per week non-stop tussen Amsterdam en Curaçao met een Airbus A350-900. Van half juni tot half september wordt de frequentie opgevoerd tot wekelijks zes keer. Corendon en Curaçao zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jaarlijks boeken zo’n 45.000 Nederlanders hun vakantie naar Curaçao bij Corendon.

De moderne Airbus wordt geleased van de Spaanse luchtvaartmaatschappij World2Fly, onderdeel van de Iberostar Group. Het toestel biedt plaats aan 432 passagiers, zodat er jaarlijks ongeveer 220.000 reizigers met Corendon van en naar Curaçao kunnen vliegen. Twee derde van de capaciteit wordt verkocht als onderdeel van een pakketreis en een derde als losse tickets. De eerste vlucht is vrijdag 3 november 2023. De vluchten zijn te boeken vanaf 299 euro voor een enkele reis en 598 euro voor een retourticket (Naƒ 589 / Naƒ 1178).

Van de ongeveer 45.000 Nederlanders die jaarlijks naar Curaçao gaan, verblijft de helft in de eigen resorts van Corendon en de andere helft bij partnerhotels. Corendon heeft in de afgelopen vijf jaar bijna 150 miljoen euro geïnvesteerd in eigen hotels op het eiland: het vijfsterren Corendon Mangrove Beach Resort (399 kamers) en het viersterren Livingstone Jan Thiel Resort (204 kamers en villa’s). In december dit jaar gaat The Rif at Mangrove Beach met 385 kamers open, net als het Mangrove Beach Resort een vijfsterren all inclusive. 

Voldoende vluchtcapaciteit

Met bijna duizend eigen hotelkamers noemt Corendon het essentieel om zich te verzekeren van voldoende vluchtcapaciteit. Daarnaast is het voor de inwoners van Curaçao van groot belang dat er voldoende vluchten zijn op de route Curaçao-Amsterdam, omdat dat zorgt voor concurrerende prijzen. Met de nieuwe vluchten van Corendon stijgt de capaciteit op deze route met bijna 30 procent. Corendon is straks op Curaçao ook een van de grootste werkgevers. Naast de 800 banen in de hotels en bij het Contact Center, worden ook tientallen cabin attendants op Curaçao geworven. Het is de bedoeling om aan boord naast Nederlands en Engels ook Papiamento als voertaal te gebruiken.

'Eiland in ons hart gesloten'

“We zijn ontzettend trots dat we nu officieel onze eigen vluchten naar Curaçao krijgen”, stelt Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon. “We hebben het eiland in ons hart gesloten, we hebben ons op Curaçao gevestigd en we zetten ons in om de onderlinge relatie verder uit te bouwen met een focus op de lange termijn. Dat deden we al met ons vakantie-aanbod en onze eigen hotels, maar vanaf november ook met eigen vluchten.”

Lees hier onze reportage over eilandhoppen in de Cariben!

Volgens Corendon-ceo Steven van der Heijden neemt zijn organisatie met de nieuwe aanpak ‘met pijn in het hart afscheid van de KLM met wie we tien jaar lang een prachtige strategische samenwerking hadden’. “Maar met de enorme investeringen die we op Curaçao gedaan hebben in nieuwe resorts, moeten we zeker zijn van voldoende vluchtcapaciteit tegen een concurrerende prijs. We hebben in World2Fly een heel goede partner gevonden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er een groot succes van gaan maken.”

Boek je volgende vliegreis bij Corendon

Ga voor tickets en complete vliegvakanties naar Vliegwinkel.nl

Kijk hier voor de beste vliegtickets van dit moment

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder