Curaçao noteert recordaantal toeristen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Curaçao ©falco_pixabay
Willemstad op Curaçao ©falco_pixabay

Met 63.556 bezoekers was maart 2024 voor Curaçao de beste toeristenmaand ooit. Het recordaantal toeristen betekent een stijging van liefst 38 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, zo heeft de Curaçao Tourist Board (CTB) bekendgemaakt. Maart was bovendien al de vierde opeenvolgende maand waarbij het aantal van 60.000 toeristen werd gepasseerd.

De meeste belangstellenden voor een zonvakantie in de Cariben komen nog altijd uit Europa (40 procent), maar Noord-Amerika zit ons continent inmiddels op de hielen met een aandeel van 38 procent. Zuid-Amerika blijft vooralsnog steken op 17 procent, terwijl 4 procent van de toeristen uit andere delen van de Caribische regio afkomstig is. Nederlanders zijn verreweg in de meerderheid, aldus de Curaçao Tourist Board. Met een score van 19.295 kwam in maart 2024 bijna een derde van het aantal toeristen uit Nederland. Bijna de helft (46 procent) van onze landgenoten koos hierbij voor een resort op Curaçao.

Maatregel tegen plastic afval

Om het eiland voor zowel de vaste bewoners als toeristen aantrekkelijk te houden, heeft het parlement op Curaçao besloten tot een nieuwe milieumaatregel. De Lei di Plèstik, die in de volksmond als ‘plasticwet’ door het leven gaat, moet ervoor zorgen dat wegwerpplastic zoals frietbakjes en bestek van het eiland verdwijnt.

De plasticwet van Curaçao kent een lange voorgeschiedenis. Aan de opmerkelijke maatregel is namelijk sinds 2018 gewerkt. Resultaten zullen niet direct in het straatbeeld zichtbaar worden; zo krijgen ondernemers bijvoorbeeld negen maanden de tijd om zich aan de nieuwe, strengere regels aan te passen. De wet is er onder meer gekomen dankzij inspanningen van activisten, die zich vooral keerden tegen het vele zwerfafval op het eiland. Die organiseerden ook geregeld opruimacties op het eiland, in afwachting van een structurele oplossing. En die is er dus nu, met de plasticwet. Afgesproken is verder dat de nieuwe wet van Curaçao over twee jaar wordt geëvalueerd.

Boek je vakantie naar Curacao bij Corendon

Ga met KLM naar de Cariben

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder