Op naar de winterzon!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Winterzon in Egypte
Waterpret in Neverland ©puuropreis

Zul je altijd zien. Duikt de gevoelstemperatuur dramatisch diep onder nul kan ik mijn nieuwe kerstsetje niet vinden. En ik heb de felgekleurde muts met dito sjaal echt nodig, want ik wil ook dit jaar met het openbaar vervoer naar de Vakantiebeurs in Utrecht. En als ik van iets niet warm word, is het wel van blauwbekken op een winderig NS-station.

Die sneue zoektocht naar dat winterbeschermingsmateriaal maakt dat ik ga terugblikken. Naar de zomer van 2023, met al die goudgele zonneschijn in Frankrijk en Kroatië, maar vooral naar de warmte in het najaar tijdens die hernieuwde kennismaking met Egypte. De tientallen zwembaden en glijbanen van Neverland City kwamen me toen – eerlijk gezegd – vooral voor als een kleurrijke spetterbak voor krijsende kids, maar inmiddels bekijk ik de feestfabriek van de Pickalbatros Group in Hurghada met heel andere ogen.

Heerlijke temperaturen en geen spatje regen

De komende twee weken schijnt in de bruisende badplaats aan de Rode Zee elke dag minstens zeven uur de zon, komt de temperatuur overdag nooit onder de 21 graden Celsius, wordt het ’s nachts nooit kouder dan 13 graden en valt er volgens de plaatselijke weersvoorspellers in die periode geen spatje regen. Tel daar de mogelijkheid bij op om in Neverland heerlijk all inclusive te verblijven, een aangename wellnessbehandeling te ondergaan of vanuit Hurghada de oudheidkundige toppers in Luxor of de hoofdstad Caïro te bezoeken en niets staat me eigenlijk nog in de weg om volgende week de winterzon in Egypte op te zoeken.

Maar eerst dat kerstsetje vinden. Want als ik van iets ook niet warm word, is het wel van blauwbekken op weg naar mijn volgende vakantie naar de winterzon.

PS Als jij wilt delen in mijn warme gevoelens voor Egypte dan staat het je natuurlijk vrij om de volgende verhalen over mijn ervaringen te lezen…

Relaxen in een super-spa

Vliegen in een ballon boven Luxor

Langs de toppers van Egypte op een motorschip

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder