Op naar de winterzon!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Winterzon in Egypte
Waterpret in Neverland ©puuropreis

Zul je altijd zien. Duikt de gevoelstemperatuur dramatisch diep onder nul kan ik mijn nieuwe kerstsetje niet vinden. En ik heb de felgekleurde muts met dito sjaal echt nodig, want ik wil ook dit jaar met het openbaar vervoer naar de Vakantiebeurs in Utrecht. En als ik van iets niet warm word, is het wel van blauwbekken op een winderig NS-station.

Die sneue zoektocht naar dat winterbeschermingsmateriaal maakt dat ik ga terugblikken. Naar de zomer van 2023, met al die goudgele zonneschijn in Frankrijk en Kroatië, maar vooral naar de warmte in het najaar tijdens die hernieuwde kennismaking met Egypte. De tientallen zwembaden en glijbanen van Neverland City kwamen me toen – eerlijk gezegd – vooral voor als een kleurrijke spetterbak voor krijsende kids, maar inmiddels bekijk ik de feestfabriek van de Pickalbatros Group in Hurghada met heel andere ogen.

Heerlijke temperaturen en geen spatje regen

De komende twee weken schijnt in de bruisende badplaats aan de Rode Zee elke dag minstens zeven uur de zon, komt de temperatuur overdag nooit onder de 21 graden Celsius, wordt het ’s nachts nooit kouder dan 13 graden en valt er volgens de plaatselijke weersvoorspellers in die periode geen spatje regen. Tel daar de mogelijkheid bij op om in Neverland heerlijk all inclusive te verblijven, een aangename wellnessbehandeling te ondergaan of vanuit Hurghada de oudheidkundige toppers in Luxor of de hoofdstad Caïro te bezoeken en niets staat me eigenlijk nog in de weg om volgende week de winterzon in Egypte op te zoeken.

Maar eerst dat kerstsetje vinden. Want als ik van iets ook niet warm word, is het wel van blauwbekken op weg naar mijn volgende vakantie naar de winterzon.

PS Als jij wilt delen in mijn warme gevoelens voor Egypte dan staat het je natuurlijk vrij om de volgende verhalen over mijn ervaringen te lezen…

Relaxen in een super-spa

Vliegen in een ballon boven Luxor

Langs de toppers van Egypte op een motorschip

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder