Saya Spa, rustpunt in bruisend Hurghada

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Saya Spa, Hurghada
Kamer in Saya Spa, Hurghada ©puuropreis

Als belangrijk toeristencentrum aan de Rode Zee staat Hurghada feitelijk dag en nacht ‘aan’. Wie in de bruisende Egyptische badplaats lichaam en geest eens volledig wil laten ontspannen, moet een bezoek brengen aan Saya Spa. En via Puur op reis kan dat in dit weldadige rustpunt ook nog eens met stevige korting!

Het wellnesscomplex ligt op een bijzondere plek. Het centrum van stilte en sereniteit is onderdeel van Neverland City, een kolossaal resort van de Pickalbatros Group. Naast meer dan 1500 hotelkamers biedt deze feestfabriek waanzinnig waterspektakel in de vorm van 50 zwembaden en zo’n 90 glijbanen, met spetterende namen als King Cobra, Storm Racer en Splash Course. Succes verzekerd, voor jong en oud, het hele jaar door.

Maar als de mama’s, papa’s, oma’s of opa’s in deze wereld vol turbulentie even een rustpunt willen zoeken, is Saya Spa wat ons betreft een aanrader. Namens Puur op reis ga ik all the way, met een wellnessbehandeling van twee uur. In de receptie gaat direct achter de balie mijn mobiel in een locker en word ik gekoppeld aan Rasha. De Egyptische, geboren in Alexandrië, maar nu woonachtig in Hurghada, is voor de komende uren mijn vaste begeleidster én masseuse. In de mannenkleedkamer, waaruit Rasha zich na een korte uitleg discreet terugtrekt, gaan mijn kleren, inclusief bril, ook achter slot en grendel. Alleen de zwembroek blijft aan. Op slippers en met een handdoek om mijn middel meld ik me weer bij mijn begeleidster.

Genieten van elk rustmoment

Zonder bril is het even ‘mollig’ om mijn weg in Saya Spa te vinden in dit complex vol gangen. Gelukkig is Rasha steeds aan mijn zijde; niet alleen om me te gidsen, maar ook om te zorgen dat ik nergens onderuitga. Het moet eruitzien als een wandeling in een verzorgingshuis… Na de douche stuurt ze me de sauna in, waarbij ik voor gemiddeld heet ga. De tien minuten opwarmen en zweten zijn feitelijk bijzonder. Buiten is het tegen de 30 graden en ik besluit daar nog eens tientallen graden bij te doen. Maar het is het allemaal waard, want al snel zit ik in Saya Spa te genieten van elk rustmoment.

Saya Spa in Hurghada, Egypte ©puuropreis

Na een volgende douchebeurt wandelen we naar de hamam. Op de warme stenen tafel, zo breed dat Rasha er nog naast zou kunnen liggen, krijg ik eerst een scrub met een rieten handschoen, om vervolgens met koud water te worden afgespoeld. Dat is een bijzondere ervaring: mijn rug, billen, kuiten en hielen zijn warm, de rest krijgt een verfrissende afkoelbeurt. Die tegenstelling is zeer aangenaam. Daarna volgt een van de lekkerste elementen van de sessie, al weet ik dat natuurlijk nog niet. Mijn hele lichaam, van hoofd tot tenen, voor en achter, wordt ingesmeerd met een vloeibare crème met korrels, waarvan Rasha de echte samenstelling niet wil vertellen. Later hoor ik van de manager dat ik moet denken aan een speciale mix waarin kokosnoot en een olie de hoofdrol spelen.

Massage zonder mededogen

Na weer een douchebeurt, die veel langer dan normaal in beslag neemt om alle smeersels van mijn lijf te krijgen, is het tijd voor de massage. De start is voorover liggend, met mijn gezicht in een uitsparing van de tafel. Converseren is lastig, aangezien Rasha het Engels niet bijzonder goed machtig is, dus bij wijze van spreken met handen en voeten besluiten we gezamenlijk om de behandeling medium sterk te laten zijn. Maar ze knalt er behoorlijk in, en zeker bij mijn kuiten en bij het linkerschouderblad weet ze enkele knelpunten op te sporen, die ze zonder mededogen aanpakt. Ik vraag me af wat er zou zijn gebeurd als we voor de harde aanpak hadden gekozen…

Uiteindelijk wordt het hele lichaam gemasseerd, inclusief mijn gezicht. Alleen borst en buik blijven onaangeroerd. Op mijn vraag waarom is het antwoord simpel: dat doen we in Egypte nu eenmaal niet. Als ik spits reageer met: maar met de kokosnootcrème werd dat gedeelte toch ook ingesmeerd, was het antwoord simpel: toen had ik handschoenen aan…

Afkoelen in de jacuzzi

Glimmend als een garnaal mag ik daarna het stoombad in, weer voor een minuut of tien. Het water op de vloer is warm, evenals de stenen banken. Het zicht is beperkt, en zou dat ook zijn met bril. De opwarming na de massage is heerlijk. Dat geldt ook voor het vervolg: de afkoeling in de jacuzzi, die aan de zijkant van het zwembad is aangebracht en stevige stralen tegen mijn rug spuit. Maar dan komt ook daar een eind aan en na de laatste douchebeurt in Saya Spa is het tijd me aan te kleden en me weer in de hitte van Hurgadha te storten.

Maar niet nadat ik de manager heb gevraagd hoe de naam Saya Spa is ontstaan. Het blijken de beginletters van de naam van de eigenaar te zijn, de heer Said, gevolgd door die van zijn drie zonen. Mijn behandeling kost 120 euro, maar als lezers van Puur op reis zich telefonisch melden en ‘Saya Spa Maxim’ laten horen, kunnen ze deze behandeling volgens de manager met een korting van liefst 50 procent krijgen. Vol energie stap ik de verzengende hitte in. King Cobra, here I come!

Waterpretpark Neverland in Hurghada, Egypte

Lees ook: Nijlcruise langs de toppers van Egypte

Lees ook: Ballonvaart boven het groene Egypte

Boek je wervelende vakantie naar Pickalbatros bij Corendon

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder