Skywalk boven beroemde rotsen van Rügen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Nieuwe skywalk op Rügen ©pr_dutch_connection
Nieuwe skywalk op Rügen ©pr_dutch_connection

Op Rügen, het grootste eiland van Duitsland, is zaterdag 22 april een bijzondere attractie opengegaan. Skywalk Königsstuhl is een uitkijkplatform op 122 meter hoogte, gelegen in het bekende Nationaal Park Jasmund. Vanaf deze nieuwe hotspot kun je de beroemde krijtrotsen van het eiland in de Oostzee van bovenaf bekijken.

Het nieuwe platform op Rügen biedt volgens de initiatiefnemers ‘een spectaculair uitzicht op de krijtkust, de Oostzee en de Königsstuhl, de grootste krijtrots’. Het platform is een 185 meter lange rondweg in de vorm van een lus, die plaats biedt aan 11000 mensen. De bouw begon in de eerste helft van 2021 uit noodzaak om de erosieprocessen bij de toegang tot de Königsstuhl te overwinnen en het wereldberoemde uitkijkpunt te behouden.

Een bezoek aan het Nationaal Park Jasmund is goed te combineren met een wandeling langs de Hochuferweg. Dit traject van 12 kilometer biedt uitzichten op de oude groene beukenbossen, de blauwe zee en de witte krijtkust. Ook de bekende Ostseeküsten Radweg, de meer dan 1140 kilometer lange fietsroute voert langs de Skywalk Königsstuhl.

Net als de andere Duitse eilanden Sylt en Usedom is Rügen een belangrijke toeristische trekker voor binnen- en buitenlandse toeristen. Belangrijk voor deze doelgroep is dat alledrie de bestemmingen over een vaste oeververbinding beschikken. Rügen kan al sinds 1936 via een brug over de Strelasund vanuit Hanzestad Stralsund worden bereikt.

Een prachtige overnachtingsplek op Rügen is trouwens Roewers Privathotel. Het 5-sterren superior is het enige van dit kaliber in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Niet voor niets wordt Roewers ook aangeprezen onder de noemer Pearls by Romantik. Lees onze reportage over deze bijzondere accommodatie in Sellin.

En meer weten over skywalks en boomtoppenpaden? Lees dan deze reportage, waarin de Duitse deelstaat Saarland centraal staat.

Boek op voorhand je tickets voor deze attractie via GetYourGuide!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder