Skywalk boven beroemde rotsen van Rügen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Nieuwe skywalk op Rügen ©pr_dutch_connection
Nieuwe skywalk op Rügen ©pr_dutch_connection

Op Rügen, het grootste eiland van Duitsland, is zaterdag 22 april een bijzondere attractie opengegaan. Skywalk Königsstuhl is een uitkijkplatform op 122 meter hoogte, gelegen in het bekende Nationaal Park Jasmund. Vanaf deze nieuwe hotspot kun je de beroemde krijtrotsen van het eiland in de Oostzee van bovenaf bekijken.

Het nieuwe platform op Rügen biedt volgens de initiatiefnemers ‘een spectaculair uitzicht op de krijtkust, de Oostzee en de Königsstuhl, de grootste krijtrots’. Het platform is een 185 meter lange rondweg in de vorm van een lus, die plaats biedt aan 11000 mensen. De bouw begon in de eerste helft van 2021 uit noodzaak om de erosieprocessen bij de toegang tot de Königsstuhl te overwinnen en het wereldberoemde uitkijkpunt te behouden.

Een bezoek aan het Nationaal Park Jasmund is goed te combineren met een wandeling langs de Hochuferweg. Dit traject van 12 kilometer biedt uitzichten op de oude groene beukenbossen, de blauwe zee en de witte krijtkust. Ook de bekende Ostseeküsten Radweg, de meer dan 1140 kilometer lange fietsroute voert langs de Skywalk Königsstuhl.

Net als de andere Duitse eilanden Sylt en Usedom is Rügen een belangrijke toeristische trekker voor binnen- en buitenlandse toeristen. Belangrijk voor deze doelgroep is dat alledrie de bestemmingen over een vaste oeververbinding beschikken. Rügen kan al sinds 1936 via een brug over de Strelasund vanuit Hanzestad Stralsund worden bereikt.

Een prachtige overnachtingsplek op Rügen is trouwens Roewers Privathotel. Het 5-sterren superior is het enige van dit kaliber in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Niet voor niets wordt Roewers ook aangeprezen onder de noemer Pearls by Romantik. Lees onze reportage over deze bijzondere accommodatie in Sellin.

En meer weten over skywalks en boomtoppenpaden? Lees dan deze reportage, waarin de Duitse deelstaat Saarland centraal staat.

Boek op voorhand je tickets voor deze attractie via GetYourGuide!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder