Roewers Privathotel, Romantik-parel op Rügen

2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Roewers Romantik ©pr_roewers
Roewers Romantik ©pr-roewers

Als 5-sterren superior mag Roewers Privathotel zich uitzonderlijk noemen. Het complex op het Oostzee-eiland Rügen is namelijk het enige van dit kaliber in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Niet voor niets wordt Roewers ook aangeprezen onder de noemer Pearls by Romantik. Puur op reis ging naar Sellin, in het uiterste noordoosten van Duitsland, om deze parel te bewonderen.

Toeval of niet, na een reis van zo’n 750 kilometer vanaf Utrecht treffen we eigenaresse Dagmar Roewer in de receptie. Aangenaam leggen we het eerste contact, met de afspraak om de volgende dag uitgebreider met elkaar te spreken en een rondleiding te maken. Het inchecken verloopt zoals het een tophotel betaamt en voor we het weten landen we in kamer 129 in gebouw Ruggia, direct aan de levendige Wilhelmstrasse van Sellin. De balkondeuren kunnen direct open, want de voorjaarszon schijnt uitbundig en toont de ruime kamer in al zijn pracht. De internetaansluiting is krachtig en maakt werken in Roewers werkelijk tot een feestje, zullen we ook de komende dagen merken.

Kamer in Roewers Romantik op Rügen ©pr-roewers

Voortreffelijk diner in Ambiance

In het begin van de avond maken we een korte wandeling naar het strand, naar een andere topper van Sellin: de Seebrücke. De bekende pier van het populaire badplaatsje ligt er in het strijklicht adembenemend mooi bij. Een fotografische hot spot, dat zal duidelijk zijn, zowel vanaf de hooggelegen boulevard als vanaf het strand. Maar we zullen tijdens onze kennismaking met Rügen nog veel meer moois ontdekken…

Ons eerste diner is gereserveerd in Ambiance, een van de drie restaurants van Roewers. Het Geniesser-menu van drie gangen is voortreffelijk, de bediening hoogst aangenaam en professioneel. Vooral de schuimsoep, met lokale asperges en daslook, en de kalfsschenkel zijn ons bijgebleven.

Vonk voor een hotelavontuur

Na een zeer uitgebreid ontbijt met onder meer biologische sappen en een roerei à la Roewer, met shiitake, chili, ui, paprika en ham, treffen we de volgende ochtend mevrouw Roewer scherp op de afgesproken tijd. De rondleiding wordt tevens gebruikt om achtergronden van het hotelavontuur te schetsen. Zij kwam in 1991, kort na de val van de Muur, voor het eerst op het voormalige DDR-eiland Rügen met het idee het oude familiebezit voort te zetten. “Villa Vineta, nu onderdeel van het hotel, was ooit het huis van mijn overgrootouders.” De kennismaking met Rügen deed bij Dagmar, haar man en twee zonen een vonk overslaan. “Enerzijds de prachtige natuur, anderzijds het verval van veel villa-ensembles, waaronder ons Vineta. In 1995 zijn we met de herinrichting begonnen, in 1999 is het hotel geopend.”

Sauna in Roewers op Rügen ©pr-roewers

Wellnessdroom in Roewers

Een kleine kwart eeuw later is er sprake van een luxueus hotelcomplex in een parkachtige omgeving. De 52 kamers liggen verspreid in de gebouwen Vineta, Rugia en Marina, in Sella is ruimte gemaakt voor fitness, sauna’s, hammam en zwembaden, waarvan de rooftop pool de topper mag worden genoemd. Maar dat is nog niet alles: het ultramodern vormgegeven Vitambiance biedt over drie verdiepingen alles wat je maar wilt op het gebied van spa & health, zoals massages, baden en schoonheidsbehandelingen. Niet voor niets spreekt Roewers in dit geval van The Spa Concept.

Vanuit deze wellnessdroom lopen we terug naar de receptie via een ondergrondse gang. Die dient een tweeledig doel, leren we van mevrouw Roewer. “Het is een galerie waar kunstenaars hun werk kunnen tonen. Maar het is ook een manier om in je badjas van en naar de wellnessruimte te gaan, zonder dat je bij regen nat wordt… En dat werkt ook als je ’s avonds in je nette kleding wilt gaan dineren in Ambiance, Clou of Toujours of wat wilt gaan drinken in bar Jules.”

Rooftoppool van Roewers op Rügen ©pr-roewers

Persoonlijke aanpak in Roewers Privathotel

Clou is de locatie van ons afrondende diner in dit uitzonderlijke Romantik-hotel. Onze topper van vandaag is de zalm, die vergezeld gaat van spitskool, erwten, ananas en madeira. Het niveau van wat we geserveerd krijgen is opnieuw hoog, maar een Michelinster ontbreekt aan de gevel. “Die streven we ook niet na”, stelt de elegante eigenaresse resoluut. “Zoiets geeft druk en dat willen we niet. We willen hier bij wijze van spreken ‘losjes’ kunnen koken.”

Die houding heeft Dagmar Roewer ook wat haar eigen rol betreft. De dagelijkse leiding heeft ze weliswaar in handen gegeven van een directeur, maar ze woont zelf in de markante zwarte villa Finja, op het resort. “Ik probeer bijvoorbeeld geregeld met mensen aan tafel een gesprekje aan te knopen, om te horen wat ze van Roewers vinden. Op die manier merk je al snel bij je gasten of er iets niet of minder bevalt en dan kun je snel reageren. Als je wacht op een negatieve review op internet ben je te laat.”

En die persoonlijke, familiaire aanpak blijkt te werken, bij oud én jong. “Wij worden meer en meer gevonden door een steeds jonger publiek, dat onder meer op zoek is naar rust en relaxmogelijkheden. Mensen die bijvoorbeeld gewoon een paar dagen willen genieten in de zwembaden en de sauna’s.” Boek hier je verblijf in Roewers Privathotel op Rügen!

Lees ook onze ervaringen in een ander bijzonder Romantik-hotel: 't Fraeyhuis in Brugge.

We waren in Zwitserland in Romantik Hotel Bären in Dürrenroth en in Duitsland in Romantik Hotel Fasanerie.

b_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_diner_puuropreis.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_dessert_puuropreis.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_toujours_prroewers.jpg

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder