Roewers Privathotel, Romantik-parel op Rügen

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Roewers Romantik ©pr_roewers
Roewers Romantik ©pr-roewers

Als 5-sterren superior mag Roewers Privathotel zich uitzonderlijk noemen. Het complex op het Oostzee-eiland Rügen is namelijk het enige van dit kaliber in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Niet voor niets wordt Roewers ook aangeprezen onder de noemer Pearls by Romantik. Puur op reis ging naar Sellin, in het uiterste noordoosten van Duitsland, om deze parel te bewonderen.

Toeval of niet, na een reis van zo’n 750 kilometer vanaf Utrecht treffen we eigenaresse Dagmar Roewer in de receptie. Aangenaam leggen we het eerste contact, met de afspraak om de volgende dag uitgebreider met elkaar te spreken en een rondleiding te maken. Het inchecken verloopt zoals het een tophotel betaamt en voor we het weten landen we in kamer 129 in gebouw Ruggia, direct aan de levendige Wilhelmstrasse van Sellin. De balkondeuren kunnen direct open, want de voorjaarszon schijnt uitbundig en toont de ruime kamer in al zijn pracht. De internetaansluiting is krachtig en maakt werken in Roewers werkelijk tot een feestje, zullen we ook de komende dagen merken.

Kamer in Roewers Romantik op Rügen ©pr-roewers

Voortreffelijk diner in Ambiance

In het begin van de avond maken we een korte wandeling naar het strand, naar een andere topper van Sellin: de Seebrücke. De bekende pier van het populaire badplaatsje ligt er in het strijklicht adembenemend mooi bij. Een fotografische hot spot, dat zal duidelijk zijn, zowel vanaf de hooggelegen boulevard als vanaf het strand. Maar we zullen tijdens onze kennismaking met Rügen nog veel meer moois ontdekken…

Ons eerste diner is gereserveerd in Ambiance, een van de drie restaurants van Roewers. Het Geniesser-menu van drie gangen is voortreffelijk, de bediening hoogst aangenaam en professioneel. Vooral de schuimsoep, met lokale asperges en daslook, en de kalfsschenkel zijn ons bijgebleven.

Vonk voor een hotelavontuur

Na een zeer uitgebreid ontbijt met onder meer biologische sappen en een roerei à la Roewer, met shiitake, chili, ui, paprika en ham, treffen we de volgende ochtend mevrouw Roewer scherp op de afgesproken tijd. De rondleiding wordt tevens gebruikt om achtergronden van het hotelavontuur te schetsen. Zij kwam in 1991, kort na de val van de Muur, voor het eerst op het voormalige DDR-eiland Rügen met het idee het oude familiebezit voort te zetten. “Villa Vineta, nu onderdeel van het hotel, was ooit het huis van mijn overgrootouders.” De kennismaking met Rügen deed bij Dagmar, haar man en twee zonen een vonk overslaan. “Enerzijds de prachtige natuur, anderzijds het verval van veel villa-ensembles, waaronder ons Vineta. In 1995 zijn we met de herinrichting begonnen, in 1999 is het hotel geopend.”

Sauna in Roewers op Rügen ©pr-roewers

Wellnessdroom in Roewers

Een kleine kwart eeuw later is er sprake van een luxueus hotelcomplex in een parkachtige omgeving. De 52 kamers liggen verspreid in de gebouwen Vineta, Rugia en Marina, in Sella is ruimte gemaakt voor fitness, sauna’s, hammam en zwembaden, waarvan de rooftop pool de topper mag worden genoemd. Maar dat is nog niet alles: het ultramodern vormgegeven Vitambiance biedt over drie verdiepingen alles wat je maar wilt op het gebied van spa & health, zoals massages, baden en schoonheidsbehandelingen. Niet voor niets spreekt Roewers in dit geval van The Spa Concept.

Vanuit deze wellnessdroom lopen we terug naar de receptie via een ondergrondse gang. Die dient een tweeledig doel, leren we van mevrouw Roewer. “Het is een galerie waar kunstenaars hun werk kunnen tonen. Maar het is ook een manier om in je badjas van en naar de wellnessruimte te gaan, zonder dat je bij regen nat wordt… En dat werkt ook als je ’s avonds in je nette kleding wilt gaan dineren in Ambiance, Clou of Toujours of wat wilt gaan drinken in bar Jules.”

Rooftoppool van Roewers op Rügen ©pr-roewers

Persoonlijke aanpak in Roewers Privathotel

Clou is de locatie van ons afrondende diner in dit uitzonderlijke Romantik-hotel. Onze topper van vandaag is de zalm, die vergezeld gaat van spitskool, erwten, ananas en madeira. Het niveau van wat we geserveerd krijgen is opnieuw hoog, maar een Michelinster ontbreekt aan de gevel. “Die streven we ook niet na”, stelt de elegante eigenaresse resoluut. “Zoiets geeft druk en dat willen we niet. We willen hier bij wijze van spreken ‘losjes’ kunnen koken.”

Die houding heeft Dagmar Roewer ook wat haar eigen rol betreft. De dagelijkse leiding heeft ze weliswaar in handen gegeven van een directeur, maar ze woont zelf in de markante zwarte villa Finja, op het resort. “Ik probeer bijvoorbeeld geregeld met mensen aan tafel een gesprekje aan te knopen, om te horen wat ze van Roewers vinden. Op die manier merk je al snel bij je gasten of er iets niet of minder bevalt en dan kun je snel reageren. Als je wacht op een negatieve review op internet ben je te laat.”

En die persoonlijke, familiaire aanpak blijkt te werken, bij oud én jong. “Wij worden meer en meer gevonden door een steeds jonger publiek, dat onder meer op zoek is naar rust en relaxmogelijkheden. Mensen die bijvoorbeeld gewoon een paar dagen willen genieten in de zwembaden en de sauna’s.”

Boek hier je verblijf in Roewers Privathotel op Rügen!

Lees ook onze ervaringen in een ander bijzonder Romantik-hotel: 't Fraeyhuis in Brugge.

b_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_diner_puuropreis.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_dessert_puuropreis.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_toujours_prroewers.jpg

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder