Roewers Privathotel, Romantik-parel op Rügen

2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Roewers Romantik ©pr_roewers
Roewers Romantik ©pr-roewers

Als 5-sterren superior mag Roewers Privathotel zich uitzonderlijk noemen. Het complex op het Oostzee-eiland Rügen is namelijk het enige van dit kaliber in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Niet voor niets wordt Roewers ook aangeprezen onder de noemer Pearls by Romantik. Puur op reis ging naar Sellin, in het uiterste noordoosten van Duitsland, om deze parel te bewonderen.

Toeval of niet, na een reis van zo’n 750 kilometer vanaf Utrecht treffen we eigenaresse Dagmar Roewer in de receptie. Aangenaam leggen we het eerste contact, met de afspraak om de volgende dag uitgebreider met elkaar te spreken en een rondleiding te maken. Het inchecken verloopt zoals het een tophotel betaamt en voor we het weten landen we in kamer 129 in gebouw Ruggia, direct aan de levendige Wilhelmstrasse van Sellin. De balkondeuren kunnen direct open, want de voorjaarszon schijnt uitbundig en toont de ruime kamer in al zijn pracht. De internetaansluiting is krachtig en maakt werken in Roewers werkelijk tot een feestje, zullen we ook de komende dagen merken.

Kamer in Roewers Romantik op Rügen ©pr-roewers

Voortreffelijk diner in Ambiance

In het begin van de avond maken we een korte wandeling naar het strand, naar een andere topper van Sellin: de Seebrücke. De bekende pier van het populaire badplaatsje ligt er in het strijklicht adembenemend mooi bij. Een fotografische hot spot, dat zal duidelijk zijn, zowel vanaf de hooggelegen boulevard als vanaf het strand. Maar we zullen tijdens onze kennismaking met Rügen nog veel meer moois ontdekken…

Ons eerste diner is gereserveerd in Ambiance, een van de drie restaurants van Roewers. Het Geniesser-menu van drie gangen is voortreffelijk, de bediening hoogst aangenaam en professioneel. Vooral de schuimsoep, met lokale asperges en daslook, en de kalfsschenkel zijn ons bijgebleven.

Vonk voor een hotelavontuur

Na een zeer uitgebreid ontbijt met onder meer biologische sappen en een roerei à la Roewer, met shiitake, chili, ui, paprika en ham, treffen we de volgende ochtend mevrouw Roewer scherp op de afgesproken tijd. De rondleiding wordt tevens gebruikt om achtergronden van het hotelavontuur te schetsen. Zij kwam in 1991, kort na de val van de Muur, voor het eerst op het voormalige DDR-eiland Rügen met het idee het oude familiebezit voort te zetten. “Villa Vineta, nu onderdeel van het hotel, was ooit het huis van mijn overgrootouders.” De kennismaking met Rügen deed bij Dagmar, haar man en twee zonen een vonk overslaan. “Enerzijds de prachtige natuur, anderzijds het verval van veel villa-ensembles, waaronder ons Vineta. In 1995 zijn we met de herinrichting begonnen, in 1999 is het hotel geopend.”

Sauna in Roewers op Rügen ©pr-roewers

Wellnessdroom in Roewers

Een kleine kwart eeuw later is er sprake van een luxueus hotelcomplex in een parkachtige omgeving. De 52 kamers liggen verspreid in de gebouwen Vineta, Rugia en Marina, in Sella is ruimte gemaakt voor fitness, sauna’s, hammam en zwembaden, waarvan de rooftop pool de topper mag worden genoemd. Maar dat is nog niet alles: het ultramodern vormgegeven Vitambiance biedt over drie verdiepingen alles wat je maar wilt op het gebied van spa & health, zoals massages, baden en schoonheidsbehandelingen. Niet voor niets spreekt Roewers in dit geval van The Spa Concept.

Vanuit deze wellnessdroom lopen we terug naar de receptie via een ondergrondse gang. Die dient een tweeledig doel, leren we van mevrouw Roewer. “Het is een galerie waar kunstenaars hun werk kunnen tonen. Maar het is ook een manier om in je badjas van en naar de wellnessruimte te gaan, zonder dat je bij regen nat wordt… En dat werkt ook als je ’s avonds in je nette kleding wilt gaan dineren in Ambiance, Clou of Toujours of wat wilt gaan drinken in bar Jules.”

Rooftoppool van Roewers op Rügen ©pr-roewers

Persoonlijke aanpak in Roewers Privathotel

Clou is de locatie van ons afrondende diner in dit uitzonderlijke Romantik-hotel. Onze topper van vandaag is de zalm, die vergezeld gaat van spitskool, erwten, ananas en madeira. Het niveau van wat we geserveerd krijgen is opnieuw hoog, maar een Michelinster ontbreekt aan de gevel. “Die streven we ook niet na”, stelt de elegante eigenaresse resoluut. “Zoiets geeft druk en dat willen we niet. We willen hier bij wijze van spreken ‘losjes’ kunnen koken.”

Die houding heeft Dagmar Roewer ook wat haar eigen rol betreft. De dagelijkse leiding heeft ze weliswaar in handen gegeven van een directeur, maar ze woont zelf in de markante zwarte villa Finja, op het resort. “Ik probeer bijvoorbeeld geregeld met mensen aan tafel een gesprekje aan te knopen, om te horen wat ze van Roewers vinden. Op die manier merk je al snel bij je gasten of er iets niet of minder bevalt en dan kun je snel reageren. Als je wacht op een negatieve review op internet ben je te laat.”

En die persoonlijke, familiaire aanpak blijkt te werken, bij oud én jong. “Wij worden meer en meer gevonden door een steeds jonger publiek, dat onder meer op zoek is naar rust en relaxmogelijkheden. Mensen die bijvoorbeeld gewoon een paar dagen willen genieten in de zwembaden en de sauna’s.” Boek hier je verblijf in Roewers Privathotel op Rügen!

Lees ook onze ervaringen in een ander bijzonder Romantik-hotel: 't Fraeyhuis in Brugge.

We waren in Zwitserland in Romantik Hotel Bären in Dürrenroth en in Duitsland in Romantik Hotel Fasanerie.

b_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_diner_puuropreis.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_dessert_puuropreis.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_romantik_roewers_roewers_toujours_prroewers.jpg

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder