Fasanerie, Romantik-feest in Rijnland-Palts

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis

Waar in Rijnland-Palts ooit het lustpaleis van Tschifflik stond, ligt vandaag de dag een ultiem ontspanningsoord verscholen. Omringd door barokke tuinen biedt Romantik Hotel Landschloss Fasanerie zijn gasten in Zweibrücken onder meer 50 stijlvol vormgegeven kamers, twee klasse-restaurants, een binnenzwembad en een sfeervolle wellnessruimte.

b_350_263_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_fasanerie_kamer.jpgOnze verwennerij in de Fazanterie begint, afgezien van de uiterst prettige ontvangst in de receptie, met het ontsluiten van de kamerdeur. Als er ergens sprake mag zijn van de wauw-factor, dan is het hier. De grand suite, de top van Landschloss Fasanerie, beslaat twee etages.

Op de begane grond zijn een bar annex keuken, zithoek met tv, toilet en volop opbergruimte te vinden. De terrasdeuren bieden toegang tot een privézitje met loungebank. De binnentrap brengt ons naar de tweede feestruimte, met een groot tweepersoonsbed, een vrijstaand bad, een moderne wastafelcombinatie, een inloop(regen)douche, een toilet én een infraroodsauna.

Heerlijk de accu opladen

Smikkelend van druiven en wat abrikozen uit ons fruitmandje dat op de kamer staat, stappen we de gang op om de rest van Landschloss Fasanerie te ontdekken. De wandeling vol trappen leidt ons eerst langs het ronde zwembad, waaromheen de eenvoudigste kamers zijn gesitueerd. De entree van de wellness laten we rechts liggen, aangezien we kort voor het diner in restaurant Landhaus hebben afgesproken met Valentin Brüning.

Suite in Fasanerie
Suite in Fasanerie © pr_fasanerie

De aimabele directeur van het door Franziska en Roland Zadra geleide hotel praat ons onder meer bij over verleden, heden en toekomst, zoals de eeuwenoude geschiedenis van het landgoed, de culinaire genoegens in het veelgeprezen restaurant Esslibris en over de plannen om de wellness-sectie verder uit te breiden. Op die manier moet Fasanerie nog meer een plek worden voor gasten uit binnen- en buitenland om zich er enkele dagen te laten verwennen of om bijvoorbeeld fietsend of wandelend in de overweldigende natuur de accu weer op te laden. Dat kan in dit hotel ook nog eens op een plezierige, duurzame manier. Hoe? Door het kleine stoffen zakje, dat je op je bed aantreft, leeg aan de buitenkant van je deur te hangen, ten teken dat je vandaag afziet van de schoonmaak van je kamer. Als tegenprestatie doet het team van Fasanerie dan een kleinigheid in het zakje, als dank voor je betekenisvolle omgang met het milieu. En met het mooie weer op het terras zitten is ook al een feestje met een kijkje op twee waterpartijen mét fontein.
Rest ons nog te melden dat het diner eenzelfde 'wauw' factor had!

b_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_gerecht_fasanerie_pr_fasanerie.jpgb_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Fasanerie_eten.jpg

 

 

 

 

Een tuin vol rozen en ander moois

Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis
Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis

Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is, kent Zweibrücken in onze ogen nog twee toeristische toppers. De eerste, de Rosengarten, ligt in het centrum, niet toevallig aan de Rosengartenstrasse. De tuin van vijf hectare werd in juni 1914 geopend door prinses Hildegarde Maria van Beieren, oorspronkelijk uitsluitend als rosarium. Nu biedt deze derde grootste rozentuin van Duitsland een keur aan groen en bloemen, afgewisseld met waterpartijen, terrassen, prieeltjes en kunstwerken. Het cultuurpark – dat Zweibrücken zelfs de eretitel Rozenstad heeft opgeleverd - telt momenteel naar verluidt meer dan 45.000 rozen uit zeker 1500 variëteiten, aangevuld met bomen, heesters, struiken en rododendrons.

En voor wie graag shopt!

Romantik_outlet.jpgDe andere topper ligt wat ons betreft even buiten de gemeente, maar is gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. In de Zweibrücken Fashion Outlet vind je meer dan 120 winkels waar je trendy mode of lifestyle producten kunt kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De kortingen kunnen er - het hele jaar door – oplopen tot wel 70 procent, vergeleken met de vroegere adviesprijzen van de fabrikant. Van Abercrombie & Fitch tot Zwilling, je vindt het allemaal in het naar verluidt grootste outletcenter van Duitsland. Je kunt er zes dagen in de week terecht van 10.00 tot 19.00 uur, alleen op zondag is de shopping mall gesloten. Dat is helemaal niet erg, want dan kun je bijvoorbeeld naar de Rozentuin, want die is elke dag open. En zo kun je elke dag van de week genieten van grote zaken in een kleine gemeente in Rijnland-Palts.

Lees ook onze ervaringen in Romantik Hotel t Fraeyhuis in Brugge (België), in Duitsland in Roewers Privathotel op Rügen en in Zwitserland in Romantik Hotel Bären in Dürrenroth

b_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Rozentuin.jpg

b_220_293_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_rozentuin_roos.jpgb_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_rozentuin_bloemen.jpg

 

 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder