Fasanerie, Romantik-feest in Rijnland-Palts

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis

Waar in Rijnland-Palts ooit het lustpaleis van Tschifflik stond, ligt vandaag de dag een ultiem ontspanningsoord verscholen. Omringd door barokke tuinen biedt Romantik Hotel Landschloss Fasanerie zijn gasten in Zweibrücken onder meer 50 stijlvol vormgegeven kamers, twee klasse-restaurants, een binnenzwembad en een sfeervolle wellnessruimte.

b_350_263_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_fasanerie_kamer.jpgOnze verwennerij in de Fazanterie begint, afgezien van de uiterst prettige ontvangst in de receptie, met het ontsluiten van de kamerdeur. Als er ergens sprake mag zijn van de wauw-factor, dan is het hier. De grand suite, de top van Landschloss Fasanerie, beslaat twee etages.

Op de begane grond zijn een bar annex keuken, zithoek met tv, toilet en volop opbergruimte te vinden. De terrasdeuren bieden toegang tot een privézitje met loungebank. De binnentrap brengt ons naar de tweede feestruimte, met een groot tweepersoonsbed, een vrijstaand bad, een moderne wastafelcombinatie, een inloop(regen)douche, een toilet én een infraroodsauna.

Heerlijk de accu opladen

Smikkelend van druiven en wat abrikozen uit ons fruitmandje dat op de kamer staat, stappen we de gang op om de rest van Landschloss Fasanerie te ontdekken. De wandeling vol trappen leidt ons eerst langs het ronde zwembad, waaromheen de eenvoudigste kamers zijn gesitueerd. De entree van de wellness laten we rechts liggen, aangezien we kort voor het diner in restaurant Landhaus hebben afgesproken met Valentin Brüning.

Suite in Fasanerie
Suite in Fasanerie © pr_fasanerie

De aimabele directeur van het door Franziska en Roland Zadra geleide hotel praat ons onder meer bij over verleden, heden en toekomst, zoals de eeuwenoude geschiedenis van het landgoed, de culinaire genoegens in het veelgeprezen restaurant Esslibris en over de plannen om de wellness-sectie verder uit te breiden. Op die manier moet Fasanerie nog meer een plek worden voor gasten uit binnen- en buitenland om zich er enkele dagen te laten verwennen of om bijvoorbeeld fietsend of wandelend in de overweldigende natuur de accu weer op te laden. Dat kan in dit hotel ook nog eens op een plezierige, duurzame manier. Hoe? Door het kleine stoffen zakje, dat je op je bed aantreft, leeg aan de buitenkant van je deur te hangen, ten teken dat je vandaag afziet van de schoonmaak van je kamer. Als tegenprestatie doet het team van Fasanerie dan een kleinigheid in het zakje, als dank voor je betekenisvolle omgang met het milieu. En met het mooie weer op het terras zitten is ook al een feestje met een kijkje op twee waterpartijen mét fontein.
Rest ons nog te melden dat het diner eenzelfde 'wauw' factor had!

b_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_gerecht_fasanerie_pr_fasanerie.jpgb_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Fasanerie_eten.jpg

 

 

 

 

Een tuin vol rozen en ander moois

Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis
Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis

Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is, kent Zweibrücken in onze ogen nog twee toeristische toppers. De eerste, de Rosengarten, ligt in het centrum, niet toevallig aan de Rosengartenstrasse. De tuin van vijf hectare werd in juni 1914 geopend door prinses Hildegarde Maria van Beieren, oorspronkelijk uitsluitend als rosarium. Nu biedt deze derde grootste rozentuin van Duitsland een keur aan groen en bloemen, afgewisseld met waterpartijen, terrassen, prieeltjes en kunstwerken. Het cultuurpark – dat Zweibrücken zelfs de eretitel Rozenstad heeft opgeleverd - telt momenteel naar verluidt meer dan 45.000 rozen uit zeker 1500 variëteiten, aangevuld met bomen, heesters, struiken en rododendrons.

En voor wie graag shopt!

Romantik_outlet.jpgDe andere topper ligt wat ons betreft even buiten de gemeente, maar is gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. In de Zweibrücken Fashion Outlet vind je meer dan 120 winkels waar je trendy mode of lifestyle producten kunt kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De kortingen kunnen er - het hele jaar door – oplopen tot wel 70 procent, vergeleken met de vroegere adviesprijzen van de fabrikant. Van Abercrombie & Fitch tot Zwilling, je vindt het allemaal in het naar verluidt grootste outletcenter van Duitsland. Je kunt er zes dagen in de week terecht van 10.00 tot 19.00 uur, alleen op zondag is de shopping mall gesloten. Dat is helemaal niet erg, want dan kun je bijvoorbeeld naar de Rozentuin, want die is elke dag open. En zo kun je elke dag van de week genieten van grote zaken in een kleine gemeente in Rijnland-Palts.

Lees ook onze ervaringen in Romantik Hotel t Fraeyhuis in Brugge (België), in Duitsland in Roewers Privathotel op Rügen en in Zwitserland in Romantik Hotel Bären in Dürrenroth

b_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Rozentuin.jpg

b_220_293_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_rozentuin_roos.jpgb_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_rozentuin_bloemen.jpg

 

 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder