Fasanerie, Romantik-feest in Rijnland-Palts

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis

Waar in Rijnland-Palts ooit het lustpaleis van Tschifflik stond, ligt vandaag de dag een ultiem ontspanningsoord verscholen. Omringd door barokke tuinen biedt Romantik Hotel Landschloss Fasanerie zijn gasten in Zweibrücken onder meer 50 stijlvol vormgegeven kamers, twee klasse-restaurants, een binnenzwembad en een sfeervolle wellnessruimte.

b_350_263_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_fasanerie_kamer.jpgOnze verwennerij in de Fazanterie begint, afgezien van de uiterst prettige ontvangst in de receptie, met het ontsluiten van de kamerdeur. Als er ergens sprake mag zijn van de wauw-factor, dan is het hier. De grand suite, de top van Landschloss Fasanerie, beslaat twee etages.

Op de begane grond zijn een bar annex keuken, zithoek met tv, toilet en volop opbergruimte te vinden. De terrasdeuren bieden toegang tot een privézitje met loungebank. De binnentrap brengt ons naar de tweede feestruimte, met een groot tweepersoonsbed, een vrijstaand bad, een moderne wastafelcombinatie, een inloop(regen)douche, een toilet én een infraroodsauna.

Heerlijk de accu opladen

Smikkelend van druiven en wat abrikozen uit ons fruitmandje dat op de kamer staat, stappen we de gang op om de rest van Landschloss Fasanerie te ontdekken. De wandeling vol trappen leidt ons eerst langs het ronde zwembad, waaromheen de eenvoudigste kamers zijn gesitueerd. De entree van de wellness laten we rechts liggen, aangezien we kort voor het diner in restaurant Landhaus hebben afgesproken met Valentin Brüning.

Suite in Fasanerie
Suite in Fasanerie © pr_fasanerie

De aimabele directeur van het door Franziska en Roland Zadra geleide hotel praat ons onder meer bij over verleden, heden en toekomst, zoals de eeuwenoude geschiedenis van het landgoed, de culinaire genoegens in het veelgeprezen restaurant Esslibris en over de plannen om de wellness-sectie verder uit te breiden. Op die manier moet Fasanerie nog meer een plek worden voor gasten uit binnen- en buitenland om zich er enkele dagen te laten verwennen of om bijvoorbeeld fietsend of wandelend in de overweldigende natuur de accu weer op te laden. Dat kan in dit hotel ook nog eens op een plezierige, duurzame manier. Hoe? Door het kleine stoffen zakje, dat je op je bed aantreft, leeg aan de buitenkant van je deur te hangen, ten teken dat je vandaag afziet van de schoonmaak van je kamer. Als tegenprestatie doet het team van Fasanerie dan een kleinigheid in het zakje, als dank voor je betekenisvolle omgang met het milieu. En met het mooie weer op het terras zitten is ook al een feestje met een kijkje op twee waterpartijen mét fontein.
Rest ons nog te melden dat het diner eenzelfde 'wauw' factor had!

b_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_gerecht_fasanerie_pr_fasanerie.jpgb_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Fasanerie_eten.jpg

 

 

 

 

Een tuin vol rozen en ander moois

Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis
Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis

Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is, kent Zweibrücken in onze ogen nog twee toeristische toppers. De eerste, de Rosengarten, ligt in het centrum, niet toevallig aan de Rosengartenstrasse. De tuin van vijf hectare werd in juni 1914 geopend door prinses Hildegarde Maria van Beieren, oorspronkelijk uitsluitend als rosarium. Nu biedt deze derde grootste rozentuin van Duitsland een keur aan groen en bloemen, afgewisseld met waterpartijen, terrassen, prieeltjes en kunstwerken. Het cultuurpark – dat Zweibrücken zelfs de eretitel Rozenstad heeft opgeleverd - telt momenteel naar verluidt meer dan 45.000 rozen uit zeker 1500 variëteiten, aangevuld met bomen, heesters, struiken en rododendrons.

En voor wie graag shopt!

Romantik_outlet.jpgDe andere topper ligt wat ons betreft even buiten de gemeente, maar is gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. In de Zweibrücken Fashion Outlet vind je meer dan 120 winkels waar je trendy mode of lifestyle producten kunt kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De kortingen kunnen er - het hele jaar door – oplopen tot wel 70 procent, vergeleken met de vroegere adviesprijzen van de fabrikant. Van Abercrombie & Fitch tot Zwilling, je vindt het allemaal in het naar verluidt grootste outletcenter van Duitsland. Je kunt er zes dagen in de week terecht van 10.00 tot 19.00 uur, alleen op zondag is de shopping mall gesloten. Dat is helemaal niet erg, want dan kun je bijvoorbeeld naar de Rozentuin, want die is elke dag open. En zo kun je elke dag van de week genieten van grote zaken in een kleine gemeente in Rijnland-Palts.

Lees ook onze ervaringen in Romantik Hotel t Fraeyhuis in Brugge (België), in Duitsland in Roewers Privathotel op Rügen en in Zwitserland in Romantik Hotel Bären in Dürrenroth

b_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Rozentuin.jpg

b_220_293_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_rozentuin_roos.jpgb_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_rozentuin_bloemen.jpg

 

 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder