Fasanerie, Romantik-feest in Rijnland-Palts

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis
Romantik Landschloss Fasanerie, Zweibrücken ©puuropreis

Waar in Rijnland-Palts ooit het lustpaleis van Tschifflik stond, ligt vandaag de dag een ultiem ontspanningsoord verscholen. Omringd door barokke tuinen biedt Romantik Hotel Landschloss Fasanerie zijn gasten in Zweibrücken onder meer 50 stijlvol vormgegeven kamers, twee klasse-restaurants, een binnenzwembad en een sfeervolle wellnessruimte.

b_350_263_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_fasanerie_kamer.jpgOnze verwennerij in de Fazanterie begint, afgezien van de uiterst prettige ontvangst in de receptie, met het ontsluiten van de kamerdeur. Als er ergens sprake mag zijn van de wauw-factor, dan is het hier. De grand suite, de top van Landschloss Fasanerie, beslaat twee etages.

Op de begane grond zijn een bar annex keuken, zithoek met tv, toilet en volop opbergruimte te vinden. De terrasdeuren bieden toegang tot een privézitje met loungebank. De binnentrap brengt ons naar de tweede feestruimte, met een groot tweepersoonsbed, een vrijstaand bad, een moderne wastafelcombinatie, een inloop(regen)douche, een toilet én een infraroodsauna.

Heerlijk de accu opladen

Smikkelend van druiven en wat abrikozen uit ons fruitmandje dat op de kamer staat, stappen we de gang op om de rest van Landschloss Fasanerie te ontdekken. De wandeling vol trappen leidt ons eerst langs het ronde zwembad, waaromheen de eenvoudigste kamers zijn gesitueerd. De entree van de wellness laten we rechts liggen, aangezien we kort voor het diner in restaurant Landhaus hebben afgesproken met Valentin Brüning.

Suite in Fasanerie
Suite in Fasanerie © pr_fasanerie

De aimabele directeur van het door Franziska en Roland Zadra geleide hotel praat ons onder meer bij over verleden, heden en toekomst, zoals de eeuwenoude geschiedenis van het landgoed, de culinaire genoegens in het veelgeprezen restaurant Esslibris en over de plannen om de wellness-sectie verder uit te breiden. Op die manier moet Fasanerie nog meer een plek worden voor gasten uit binnen- en buitenland om zich er enkele dagen te laten verwennen of om bijvoorbeeld fietsend of wandelend in de overweldigende natuur de accu weer op te laden. Dat kan in dit hotel ook nog eens op een plezierige, duurzame manier. Hoe? Door het kleine stoffen zakje, dat je op je bed aantreft, leeg aan de buitenkant van je deur te hangen, ten teken dat je vandaag afziet van de schoonmaak van je kamer. Als tegenprestatie doet het team van Fasanerie dan een kleinigheid in het zakje, als dank voor je betekenisvolle omgang met het milieu. En met het mooie weer op het terras zitten is ook al een feestje met een kijkje op twee waterpartijen mét fontein.
Rest ons nog te melden dat het diner eenzelfde 'wauw' factor had!

b_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_gerecht_fasanerie_pr_fasanerie.jpgb_300_200_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Fasanerie_eten.jpg

 

 

 

 

Een tuin vol rozen en ander moois

Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis
Rosengarten in Zweibrücken ©puuropreis

Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is, kent Zweibrücken in onze ogen nog twee toeristische toppers. De eerste, de Rosengarten, ligt in het centrum, niet toevallig aan de Rosengartenstrasse. De tuin van vijf hectare werd in juni 1914 geopend door prinses Hildegarde Maria van Beieren, oorspronkelijk uitsluitend als rosarium. Nu biedt deze derde grootste rozentuin van Duitsland een keur aan groen en bloemen, afgewisseld met waterpartijen, terrassen, prieeltjes en kunstwerken. Het cultuurpark – dat Zweibrücken zelfs de eretitel Rozenstad heeft opgeleverd - telt momenteel naar verluidt meer dan 45.000 rozen uit zeker 1500 variëteiten, aangevuld met bomen, heesters, struiken en rododendrons.

En voor wie graag shopt!

Romantik_outlet.jpgDe andere topper ligt wat ons betreft even buiten de gemeente, maar is gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. In de Zweibrücken Fashion Outlet vind je meer dan 120 winkels waar je trendy mode of lifestyle producten kunt kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De kortingen kunnen er - het hele jaar door – oplopen tot wel 70 procent, vergeleken met de vroegere adviesprijzen van de fabrikant. Van Abercrombie & Fitch tot Zwilling, je vindt het allemaal in het naar verluidt grootste outletcenter van Duitsland. Je kunt er zes dagen in de week terecht van 10.00 tot 19.00 uur, alleen op zondag is de shopping mall gesloten. Dat is helemaal niet erg, want dan kun je bijvoorbeeld naar de Rozentuin, want die is elke dag open. En zo kun je elke dag van de week genieten van grote zaken in een kleine gemeente in Rijnland-Palts.

Lees ook onze ervaringen in Romantik Hotel t Fraeyhuis in Brugge (België), in Duitsland in Roewers Privathotel op Rügen en in Zwitserland in Romantik Hotel Bären in Dürrenroth

b_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_Rozentuin.jpg

b_220_293_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_Romantik_rozentuin_roos.jpgb_240_180_16777215_00_images_stories_romantik_fasanerie_romantik_rozentuin_bloemen.jpg

 

 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder