Een coronavrije vakantie in een resort?

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronavrije vakantie Turkije
Corendon biedt vanaf 26 juni dit jaar 'coronavrije' vakanties aan naar een beperkt aantal bestemmingen. Vanaf die datum worden klanten op een testlocatie vlakbij Schiphol vlak voor hun vlucht getest op de aanwezigheid van het coronavirus. Daarna zorgt de touroperator ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel.
Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de incheck, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. In hun hotel kunnen gasten vervolgens onbezorgd van hun vakantie genieten zonder afstand te hoeven houden van andere gasten. De enige voorwaarde is dat ze hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden. 
 
Het testen van vakantiegangers op corona gebeurt bij het Corendon Village Hotel, vlakbij Schiphol, kort voor het vertrek van de vlucht. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermende omgeving blijven. Dit betekent dat ook de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon Dutch Airlines en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op corona. Tijdens de vlucht kan hierdoor ook een normale service verleend worden en kunnen vakantiegangers zónder mondkapjes reizen. Er hoeft ook geen 1,5 meter afstand van anderen te worden gehouden. De kosten voor de test bedragen circa € 50 per persoon. Wie positief test mag niet vertrekken en krijgt voor het volledige bedrag van de reis een voucher.
 
Bericht van RIVM: 'De sneltesten die in Nederlande worden gebruikt en binnen een half uur uitslag geven over het wel of niet besmet zijn geven te veel onjuiste uitslagen. Mensen worden zo onterecht gerustgesteld als ze negatief testen, of juist ongerust als ze positief testen. De Taskforce Serologie van de Landelijke Coördinatie Testcapaciteit,  (een samenwerking tussen RIVM, ziekenhuizen en laboratoria) onderzocht 23 testen en concludeert voorlopig dat geen van die testen voldoet aan de eisen.

Zorgeloos en vrij op vakantie

Volgens Steven van der Heijden, CEO Corendon: Vakantie waarbij je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden of mondkapjes moet dragen, is voor ons geen vakantie. Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen tijdens hun vakantie en daar gaan we met onze coronavrije vakantie vanaf 26 juni voor zorgen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden. De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen. De ervaring leert echter dat veel klanten het resort tijdens hun vakantie sowieso vaak niet verlaten omdat het alles biedt; zowel culinair als op het gebied van animatie. We gaan er daarom vanuit dat het merendeel van onze vakantiegangers dit er graag voor over heeft om weer onbezorgd vakantie te kunnen vieren."

Turkije als eerste bestemming

Corendon kan de ‘coronavrije’ vakanties alleen aanbieden als zij controle heeft over de hele reis. Dit betekent dat het vooralsnog alleen mogelijk is bij vakanties waarbij met de eigen airline wordt gevlogen en waarbij in eigen Corendon hotels wordt verbleven. De bestemming Antalya aan de Turkse Rivièra is dan ook de eerste bestemming waar dat kan. Mogelijk volgen ook Ibiza, Sardinië, Sicilië en Curaçao, waar Corendon ook eigen resorts heeft. In het geval van Curaçao zal overlegd worden met KLM, die de vluchten uitvoert. “We starten met vluchten vanaf Schiphol en bekijken de mogelijkheden om het later ook vanaf andere luchthavens aan te bieden, zoals Brussel”, aldus Van der Heijden.
 

Veiligheid voor alles

Er moet nog heel veel worden geregeld om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf 26 juni te kunnen aanbieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid van de vakantiegangers, dan zal wordt de start van het programma uitgesteld. “De gezondheid en de veiligheid van de vakantieganger altijd op de eerste plaats”, zegt de CEO.
 
Wat vinden jullie van het initiatief van Corendon? Vertrouwen jullie de sneltests?

Lezers van Puur op reis bekeken ook:

 
 
 
 
 
 

Reacties  

 
#1 Melané Fahner-Botha 11-05-2020 18:17
Ach wat een triestigheid. En bewijst maar weer dat heel veel niet veranderd is en niet gaat veranderen. Nee. Ik word er mies van.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder