Corendon biedt vanaf 26 juni dit jaar 'coronavrije' vakanties aan naar een beperkt aantal bestemmingen. Vanaf die datum worden klanten op een testlocatie vlakbij Schiphol vlak voor hun vlucht getest op de aanwezigheid van het coronavirus. Daarna zorgt de touroperator ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel.
Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de incheck, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. In hun hotel kunnen gasten vervolgens onbezorgd van hun vakantie genieten zonder afstand te hoeven houden van andere gasten. De enige voorwaarde is dat ze hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden.
Het testen van vakantiegangers op corona gebeurt bij het Corendon Village Hotel, vlakbij Schiphol, kort voor het vertrek van de vlucht. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermende omgeving blijven. Dit betekent dat ook de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon Dutch Airlines en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op corona. Tijdens de vlucht kan hierdoor ook een normale service verleend worden en kunnen vakantiegangers zónder mondkapjes reizen. Er hoeft ook geen 1,5 meter afstand van anderen te worden gehouden. De kosten voor de test bedragen circa € 50 per persoon. Wie positief test mag niet vertrekken en krijgt voor het volledige bedrag van de reis een voucher.
Bericht van RIVM: 'De sneltesten die in Nederlande worden gebruikt en binnen een half uur uitslag geven over het wel of niet besmet zijn geven te veel onjuiste uitslagen. Mensen worden zo onterecht gerustgesteld als ze negatief testen, of juist ongerust als ze positief testen. De Taskforce Serologie van de Landelijke Coördinatie Testcapaciteit, (een samenwerking tussen RIVM, ziekenhuizen en laboratoria) onderzocht 23 testen en concludeert voorlopig dat geen van die testen voldoet aan de eisen.
Zorgeloos en vrij op vakantie
Volgens Steven van der Heijden, CEO Corendon: Vakantie waarbij je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden of mondkapjes moet dragen, is voor ons geen vakantie. Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen tijdens hun vakantie en daar gaan we met onze coronavrije vakantie vanaf 26 juni voor zorgen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden. De enige restrictie is dat gasten het resort niet kunnen verlaten omdat we dan hun veiligheid niet meer kunnen garanderen. De ervaring leert echter dat veel klanten het resort tijdens hun vakantie sowieso vaak niet verlaten omdat het alles biedt; zowel culinair als op het gebied van animatie. We gaan er daarom vanuit dat het merendeel van onze vakantiegangers dit er graag voor over heeft om weer onbezorgd vakantie te kunnen vieren."
Turkije als eerste bestemming
Corendon kan de ‘coronavrije’ vakanties alleen aanbieden als zij controle heeft over de hele reis. Dit betekent dat het vooralsnog alleen mogelijk is bij vakanties waarbij met de eigen airline wordt gevlogen en waarbij in eigen Corendon hotels wordt verbleven. De bestemming Antalya aan de Turkse Rivièra is dan ook de eerste bestemming waar dat kan. Mogelijk volgen ook Ibiza, Sardinië, Sicilië en Curaçao, waar Corendon ook eigen resorts heeft. In het geval van Curaçao zal overlegd worden met KLM, die de vluchten uitvoert. “We starten met vluchten vanaf Schiphol en bekijken de mogelijkheden om het later ook vanaf andere luchthavens aan te bieden, zoals Brussel”, aldus Van der Heijden.
Er moet nog heel veel worden geregeld om deze ‘coronavrije’ vakanties vanaf 26 juni te kunnen aanbieden. Als er ook maar enige twijfel bestaat over de veiligheid van de vakantiegangers, dan zal wordt de start van het programma uitgesteld. “De gezondheid en de veiligheid van de vakantieganger altijd op de eerste plaats”, zegt de CEO.
Wat vinden jullie van het initiatief van Corendon? Vertrouwen jullie de sneltests?
De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis.
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.
Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn
Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.
Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan.
Reacties