Steeds meer coronamaatregelen weg in Nederland

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronamaatregelen vervallen
Bijna alle coronamaatregelen vervallen©puuropreis

Nederland kent vanaf volgende week opnieuw minder coronamaatregelen. Woensdag verdwijnt de mondkapjesplicht in het ov, evenals het advies om thuis te werken. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dat vandaag gezegd.

Daarnaast vervalt de plicht te testen voor toegang bij evenementen in Nederland met meer dan vijfhonderd bezoekers en hoeft geen digitaal inreiscertificaat meer te worden getoond om ons land binnen te komen. Test-, isolatie- en quarantaineregels blijven voorlopig wel van kracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de isolatie voor mensen die positief zijn getest op corona. Ook de basisadviezen blijven, zoals goed handen wassen, niezen in de elleboog, afstand houden waar mogelijk en afdoende ventileren.

De versoepelingen van het kabinet gaan verder dan het Outbreak Management Team (OMT) heeft aangeraden. Dat adviseerde de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer te handhaven, maar het kabinet maakt er een advies van. Ook vond het OMT het verstandig om het huidige thuiswerkadvies niet aan te passen.

Boek hier je Corendon-vliegtickets

Zoek de beste deals bij Flixbus

Vaccinaties bieden bescherming

Minister Kuipers zei de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen toch verantwoord te vinden. Het aantal coronabesmettingen is stabiel en het aantal opnames op de intensive care blijft zoals verwacht beperkt. De meeste mensen die momenteel ziek worden van het coronavirus, zijn ouder dan vijftig jaar, aldus de bewindsman. Die stelde met klem dat de coronavaccinaties en de boosters nog steeds voldoende bescherming bieden.

Het kabinet bekijkt nog of het nodig blijft na een positieve zelftest een coronatest bij de GGD te doen. ,,Het is nu nog te vroeg”, aldus Kuipers. Het kabinet wil op een later moment wel af van de teststraten. Een dergelijke GGD-test wordt volgens de minister nu nog gebruikt ‘om zicht te houden op de verspreiding van het virus’. ,,En daar zijn ondertussen ook andere mogelijkheden voor”, meent de bewindsman.

TIME TO SMILE

Over PCR-testen en meer

Uitleg over de soorten testen, mondkapjes, gele boekjes en QR-codes lees je in dit artikel!

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder