Steeds meer coronamaatregelen weg in Nederland

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronamaatregelen vervallen
Bijna alle coronamaatregelen vervallen©puuropreis

Nederland kent vanaf volgende week opnieuw minder coronamaatregelen. Woensdag verdwijnt de mondkapjesplicht in het ov, evenals het advies om thuis te werken. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dat vandaag gezegd.

Daarnaast vervalt de plicht te testen voor toegang bij evenementen in Nederland met meer dan vijfhonderd bezoekers en hoeft geen digitaal inreiscertificaat meer te worden getoond om ons land binnen te komen. Test-, isolatie- en quarantaineregels blijven voorlopig wel van kracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de isolatie voor mensen die positief zijn getest op corona. Ook de basisadviezen blijven, zoals goed handen wassen, niezen in de elleboog, afstand houden waar mogelijk en afdoende ventileren.

De versoepelingen van het kabinet gaan verder dan het Outbreak Management Team (OMT) heeft aangeraden. Dat adviseerde de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer te handhaven, maar het kabinet maakt er een advies van. Ook vond het OMT het verstandig om het huidige thuiswerkadvies niet aan te passen.

Boek hier je Corendon-vliegtickets

Zoek de beste deals bij Flixbus

Vaccinaties bieden bescherming

Minister Kuipers zei de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen toch verantwoord te vinden. Het aantal coronabesmettingen is stabiel en het aantal opnames op de intensive care blijft zoals verwacht beperkt. De meeste mensen die momenteel ziek worden van het coronavirus, zijn ouder dan vijftig jaar, aldus de bewindsman. Die stelde met klem dat de coronavaccinaties en de boosters nog steeds voldoende bescherming bieden.

Het kabinet bekijkt nog of het nodig blijft na een positieve zelftest een coronatest bij de GGD te doen. ,,Het is nu nog te vroeg”, aldus Kuipers. Het kabinet wil op een later moment wel af van de teststraten. Een dergelijke GGD-test wordt volgens de minister nu nog gebruikt ‘om zicht te houden op de verspreiding van het virus’. ,,En daar zijn ondertussen ook andere mogelijkheden voor”, meent de bewindsman.

TIME TO SMILE

Over PCR-testen en meer

Uitleg over de soorten testen, mondkapjes, gele boekjes en QR-codes lees je in dit artikel!

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder