Steeds meer coronamaatregelen weg in Nederland

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronamaatregelen vervallen
Bijna alle coronamaatregelen vervallen©puuropreis

Nederland kent vanaf volgende week opnieuw minder coronamaatregelen. Woensdag verdwijnt de mondkapjesplicht in het ov, evenals het advies om thuis te werken. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dat vandaag gezegd.

Daarnaast vervalt de plicht te testen voor toegang bij evenementen in Nederland met meer dan vijfhonderd bezoekers en hoeft geen digitaal inreiscertificaat meer te worden getoond om ons land binnen te komen. Test-, isolatie- en quarantaineregels blijven voorlopig wel van kracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de isolatie voor mensen die positief zijn getest op corona. Ook de basisadviezen blijven, zoals goed handen wassen, niezen in de elleboog, afstand houden waar mogelijk en afdoende ventileren.

De versoepelingen van het kabinet gaan verder dan het Outbreak Management Team (OMT) heeft aangeraden. Dat adviseerde de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer te handhaven, maar het kabinet maakt er een advies van. Ook vond het OMT het verstandig om het huidige thuiswerkadvies niet aan te passen.

Boek hier je Corendon-vliegtickets

Zoek de beste deals bij Flixbus

Vaccinaties bieden bescherming

Minister Kuipers zei de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen toch verantwoord te vinden. Het aantal coronabesmettingen is stabiel en het aantal opnames op de intensive care blijft zoals verwacht beperkt. De meeste mensen die momenteel ziek worden van het coronavirus, zijn ouder dan vijftig jaar, aldus de bewindsman. Die stelde met klem dat de coronavaccinaties en de boosters nog steeds voldoende bescherming bieden.

Het kabinet bekijkt nog of het nodig blijft na een positieve zelftest een coronatest bij de GGD te doen. ,,Het is nu nog te vroeg”, aldus Kuipers. Het kabinet wil op een later moment wel af van de teststraten. Een dergelijke GGD-test wordt volgens de minister nu nog gebruikt ‘om zicht te houden op de verspreiding van het virus’. ,,En daar zijn ondertussen ook andere mogelijkheden voor”, meent de bewindsman.

TIME TO SMILE

Over PCR-testen en meer

Uitleg over de soorten testen, mondkapjes, gele boekjes en QR-codes lees je in dit artikel!

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder