Steeds meer coronamaatregelen weg in Nederland

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronamaatregelen vervallen
Bijna alle coronamaatregelen vervallen©puuropreis

Nederland kent vanaf volgende week opnieuw minder coronamaatregelen. Woensdag verdwijnt de mondkapjesplicht in het ov, evenals het advies om thuis te werken. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dat vandaag gezegd.

Daarnaast vervalt de plicht te testen voor toegang bij evenementen in Nederland met meer dan vijfhonderd bezoekers en hoeft geen digitaal inreiscertificaat meer te worden getoond om ons land binnen te komen. Test-, isolatie- en quarantaineregels blijven voorlopig wel van kracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de isolatie voor mensen die positief zijn getest op corona. Ook de basisadviezen blijven, zoals goed handen wassen, niezen in de elleboog, afstand houden waar mogelijk en afdoende ventileren.

De versoepelingen van het kabinet gaan verder dan het Outbreak Management Team (OMT) heeft aangeraden. Dat adviseerde de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer te handhaven, maar het kabinet maakt er een advies van. Ook vond het OMT het verstandig om het huidige thuiswerkadvies niet aan te passen.

Boek hier je Corendon-vliegtickets

Zoek de beste deals bij Flixbus

Vaccinaties bieden bescherming

Minister Kuipers zei de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen toch verantwoord te vinden. Het aantal coronabesmettingen is stabiel en het aantal opnames op de intensive care blijft zoals verwacht beperkt. De meeste mensen die momenteel ziek worden van het coronavirus, zijn ouder dan vijftig jaar, aldus de bewindsman. Die stelde met klem dat de coronavaccinaties en de boosters nog steeds voldoende bescherming bieden.

Het kabinet bekijkt nog of het nodig blijft na een positieve zelftest een coronatest bij de GGD te doen. ,,Het is nu nog te vroeg”, aldus Kuipers. Het kabinet wil op een later moment wel af van de teststraten. Een dergelijke GGD-test wordt volgens de minister nu nog gebruikt ‘om zicht te houden op de verspreiding van het virus’. ,,En daar zijn ondertussen ook andere mogelijkheden voor”, meent de bewindsman.

TIME TO SMILE

Over PCR-testen en meer

Uitleg over de soorten testen, mondkapjes, gele boekjes en QR-codes lees je in dit artikel!

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder