Steeds meer coronamaatregelen weg in Nederland

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Coronamaatregelen vervallen
Bijna alle coronamaatregelen vervallen©puuropreis

Nederland kent vanaf volgende week opnieuw minder coronamaatregelen. Woensdag verdwijnt de mondkapjesplicht in het ov, evenals het advies om thuis te werken. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dat vandaag gezegd.

Daarnaast vervalt de plicht te testen voor toegang bij evenementen in Nederland met meer dan vijfhonderd bezoekers en hoeft geen digitaal inreiscertificaat meer te worden getoond om ons land binnen te komen. Test-, isolatie- en quarantaineregels blijven voorlopig wel van kracht. Dat geldt bijvoorbeeld voor de isolatie voor mensen die positief zijn getest op corona. Ook de basisadviezen blijven, zoals goed handen wassen, niezen in de elleboog, afstand houden waar mogelijk en afdoende ventileren.

De versoepelingen van het kabinet gaan verder dan het Outbreak Management Team (OMT) heeft aangeraden. Dat adviseerde de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer te handhaven, maar het kabinet maakt er een advies van. Ook vond het OMT het verstandig om het huidige thuiswerkadvies niet aan te passen.

Boek hier je Corendon-vliegtickets

Zoek de beste deals bij Flixbus

Vaccinaties bieden bescherming

Minister Kuipers zei de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen toch verantwoord te vinden. Het aantal coronabesmettingen is stabiel en het aantal opnames op de intensive care blijft zoals verwacht beperkt. De meeste mensen die momenteel ziek worden van het coronavirus, zijn ouder dan vijftig jaar, aldus de bewindsman. Die stelde met klem dat de coronavaccinaties en de boosters nog steeds voldoende bescherming bieden.

Het kabinet bekijkt nog of het nodig blijft na een positieve zelftest een coronatest bij de GGD te doen. ,,Het is nu nog te vroeg”, aldus Kuipers. Het kabinet wil op een later moment wel af van de teststraten. Een dergelijke GGD-test wordt volgens de minister nu nog gebruikt ‘om zicht te houden op de verspreiding van het virus’. ,,En daar zijn ondertussen ook andere mogelijkheden voor”, meent de bewindsman.

TIME TO SMILE

Over PCR-testen en meer

Uitleg over de soorten testen, mondkapjes, gele boekjes en QR-codes lees je in dit artikel!

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder