China visumvrij te bezoeken voor Nederlanders

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
China
Chinese Muur ©pixabay

China stelt mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrij van een visumplicht. Het besluit heeft betrekking op de periode 1 december 2023 tot en met 30 november 2024. Naast Nederlanders worden ook reizigers uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Maleisië en Spanje tijdelijk vrijgesteld van de visumplicht.

In de betreffende periode kunnen mensen zonder visumplicht het land bezoeken voor een periode van maximaal vijftien dagen, zo heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Het departement heeft niet duidelijk gemaakt waarom juist voor genoemde vijf landen binnen de Europese Unie is gekozen. Deskundigen zien de vrijstelling vooral als lokkertje voor toeristen om weer naar China te komen na de coronapandemie. In augustus van dit jaar schrapte Beijing alle coronatest-verplichtingen voor inkomende reizigers en dit is nog steeds zo.

Toerisme nieuw leven inblazen

Daarnaast heeft China de afgelopen maanden andere stappen ondernomen om zijn toeristische sector nieuw leven in te blazen, waaronder het herstel van internationale vliegroutes. Die lagen lange tijd stil vanwege de strikte corona-maatregelen, waardoor de grenzen voor de buitenwereld vrijwel helemaal dicht waren, zo schrijft onder meer de NOS. De visummaatregel van de Chinese overheid heeft overigens betrekking op alle inkomende reizigers: toeristen, zakenreizigers of mensen die familieleden in het land komen opzoeken. In augustus van dit jaar werden door de Chinese overheid voor tientallen landen, waaronder Noorwegen, al vergelijkbare visumversoepelingen doorgevoerd. Chinezen hebben nog wel een visum nodig om naar Nederland te komen. 

In 2019 bezochten bijna 100 miljoen buitenlanders China, onder wie meer dan 100.000 Nederlanders. Maar de uitbraak van corona zorgde ervoor dat daarna drie jaar lang geen buitenlandse toerist meer in het land werd toegelaten.

Boek een activiteit in China bij Get your guide Activiteiten

Ga volledig verzorgd op vakantie naar China met TUI

Ga naar Bol.com voor al je reisbenodigdheden

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder