China visumvrij te bezoeken voor Nederlanders

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
China
Chinese Muur ©pixabay

China stelt mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrij van een visumplicht. Het besluit heeft betrekking op de periode 1 december 2023 tot en met 30 november 2024. Naast Nederlanders worden ook reizigers uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Maleisië en Spanje tijdelijk vrijgesteld van de visumplicht.

In de betreffende periode kunnen mensen zonder visumplicht het land bezoeken voor een periode van maximaal vijftien dagen, zo heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten. Het departement heeft niet duidelijk gemaakt waarom juist voor genoemde vijf landen binnen de Europese Unie is gekozen. Deskundigen zien de vrijstelling vooral als lokkertje voor toeristen om weer naar China te komen na de coronapandemie. In augustus van dit jaar schrapte Beijing alle coronatest-verplichtingen voor inkomende reizigers en dit is nog steeds zo.

Toerisme nieuw leven inblazen

Daarnaast heeft China de afgelopen maanden andere stappen ondernomen om zijn toeristische sector nieuw leven in te blazen, waaronder het herstel van internationale vliegroutes. Die lagen lange tijd stil vanwege de strikte corona-maatregelen, waardoor de grenzen voor de buitenwereld vrijwel helemaal dicht waren, zo schrijft onder meer de NOS. De visummaatregel van de Chinese overheid heeft overigens betrekking op alle inkomende reizigers: toeristen, zakenreizigers of mensen die familieleden in het land komen opzoeken. In augustus van dit jaar werden door de Chinese overheid voor tientallen landen, waaronder Noorwegen, al vergelijkbare visumversoepelingen doorgevoerd. Chinezen hebben nog wel een visum nodig om naar Nederland te komen. 

In 2019 bezochten bijna 100 miljoen buitenlanders China, onder wie meer dan 100.000 Nederlanders. Maar de uitbraak van corona zorgde ervoor dat daarna drie jaar lang geen buitenlandse toerist meer in het land werd toegelaten.

Boek een activiteit in China bij Get your guide Activiteiten

Ga volledig verzorgd op vakantie naar China met TUI

Ga naar Bol.com voor al je reisbenodigdheden

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder