Coronapas verplicht in skigebieden Oostenrijk

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
skigebieden
Skischoenen ©puuropreis

In Oostenrijk gelden voor de skigebieden komend skiseizoen aanvullende coronamaatregelen. Skiliften mogen in dit Alpenland alleen worden gebruikt door mensen met een coronapas en die moeten dan verplicht een medisch FFP2-mondkapje dragen. Accommodaties voor après-ski gaan onder voorwaarden open, maar wat die zijn is door de overheid niet bekendgemaakt.

Het kabinet heeft de aanvullende maatregelen aangekondigd onder de noemer ‘strenge regels, veilige winter’. Oostenrijk kent de zogeheten 3G-regel: gevaccineerd, genezen of getest. Vooralsnog is een negatieve testuitslag van een antigeen, PCR- en sneltest geldig. Tegenover de extra maatregelen staat het vervallen van zowel de afstandsregels als capaciteitsbeperkingen in skiliften.

Ga eens met de trein naar de sneeuw!

Mogelijkheden skigebieden andere landen nog onbekend

Of er ook in andere Europese landen kan worden geskied, en zo ja op welke coronamanier, is nog onduidelijk. Als een van de weinige landen in Europa hield bijvoorbeeld Zwitserland vorige winter de pistes open. Waarschijnlijk zijn de skigebieden ook dit jaar open, maar onder welke coronavoorwaarden is nog niet bekend. Zwitserse media hebben al wel gemeld dat hoge ambtenaren binnen het ministerie van Volksgezondheid hebben gesproken over de invoering van een coronapas voor wintersporters. De invoering van een dergelijke pas voor skiërs is legitiem, aangezien wintersport een recreatieve aangelegenheid is, aldus de autoriteiten. Voor de horeca in Zwitserland is een coronapas al verplicht en binnen zijn mondkapjes verplicht.

De invoering van de coronapas voor wintersporters is in Frankrijk waarschijnlijk, melden verscheidene nationale media. Op veel plaatsen is de zogenoemde ‘gezondheidspas’ al verplicht, zoals in de horeca en op plekken waar meer dan vijftig mensen samen zijn. Over de skigebieden in Italië is nog niets bekendgemaakt.

TIME TO SMILE

Lees ook

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder