Frankrijk wil duurzaamste toeristische topper worden

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Wandelen in de Pyreneeën ©puuropreis
Wandelen in de Pyreneeën ©puuropreis

Frankrijk investeert bijna twee miljard euro om nog dit decennium ’s werelds groenste toeristische topper te worden. Met het plan ‘Destination France’ moet het land tegen 2030 de duurzaamste en meest fietsvriendelijke bestemming van de wereld zijn. Het geld is vooral bedoeld om de toeristische sector in Frankrijk bij te staan in deze transitie.

De Franse overheid probeert de komende tijd onder meer de toeristische druk op de bekende hotspots in het land te verlichten. Dat wordt bijvoorbeeld geprobeerd door reizigers uit binnen- en buitenland ‘buiten de gebaande paden te laten gaan’; dus door vandaag de dag minder bezochte regio’s, bestemmingen en locaties nadrukkelijker onder de aandacht te brengen.

Berggebieden gaan al voor groen

De berggebieden in Frankrijk hebben die boodschap inmiddels goed in hun oren geknoopt. Zij hebben al verschillende duurzame initiatieven ontplooid, onder meer waar het gaat om accommodaties, gastronomie en milieu. Inmiddels hebben 22 berggebieden het groene label Flocon Vert bemachtigd, waaronder Megève, Morzine-Avoriaz en Valloire.

Hiermee kunnen de gebieden aantonen dat ze zich inzetten voor een groenere toekomst door plaatselijk bijdragen te leveren aan de ecologische transitie. Op die manier kunnen toeristen eveneens een meer verantwoorde keuze maken als het gaat om een duurzamere wijze van vakantievieren, stelt de organisatie achter de Flocon Vert.

Impact op het milieu

Want dat is waar het moderne toerisme voor staat, aldus de UNWTO, de wereldorganisatie voor toerisme van de Verenigde Naties. “Duurzaam toerisme houdt rekening met z’n huidige en toekomstige impact op de economie, de maatschappij en het milieu en voldoet aan de behoeften van de reiziger, de branche, het milieu en de lokale gemeenschap.”

Naast de Flocon Vert kent Frankrijk overigens nog een reeks aan groene labels. Op het gebied van accommodaties zijn er verdeeld over het hele land inmiddels 1500 gecertificeerd met een dergelijk label. Het gaat hierbij onder meer over de labels Clef Verte, Green Globe, Gîte Panda en Ecogîte.

Lees onze reportages over Frankrijk

Boek je volgende accommodatie bij Booking.com

Neem de bus naar je volgende vakantiebestemming

Vind de mooiste campings in Europa bij de ANWB

Kies voor een buitenlandse trip ook eens de internationale trein

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder