Autovakantie dit jaar populair

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Autovakantie
©Mike Matin- Unsplash
Veel mensen hebben een ANVR-Reisvoucher ontvangen na het annuleren van hun vakantie tijdens de coronacrisis. Bijna twee derde van die vouchers wordt dit jaar nog ingeruild voor een vakantie, aldus een onderzoek van ANVR, uitgevoerd door GfK. Boekten voor de corona-uitbraak nog veel mensen een vliegvakantie, nu is de autovakantie het meest populair.

De steekproef is gehouden onder reizigers die in de afgelopen zes maanden een vakantie hebben geboekt.  Van de ondervraagde vakantiegangers zegt 90 procent het boekingsgedrag aan te passen in deze coronatijd. Daarvan geeft 30 procent aan wél te boeken maar alleen te letten op het nemen van gezondheidsmaatregelen. Zo’n 20 procent zegt iets minder te boeken dan anders, en 40 procent stelt het boeken nog even uit. Bijna 40 procent van de ondervraagde vakantiegangers die een reis boekt, zegt bij het kiezen van een bestemming geen rekening te houden met corona. Een derde geeft aan wel naar het buitenland te gaan, maar iets dichter bij huis te blijven. Ze kiezen dan vooral voor een auto- of kampeer/camper vakantie.

Gezondheidsrisico's op vakantie

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: "We zien bij reizigers die nog twijfelen over een vakantie dat vooral gezondheidsrisico's (67 procent) een belangrijke rol spelen en of op de bestemming wel genoeg open is (55 procent). Maar onze reisorganisaties en hun partners houden zich aan allerlei protocollen, zowel op bestemming als er naar toe, om de reiziger zo goed mogelijk te beschermen. En ook bestemmingen zijn blij weer toeristen te kunnen ontvangen, dus doen zij er alles aan om het hen veilig naar de zin te maken. En voor de 7 procent die nog twijfelt omdat zij onzeker zijn over hun terugreis als het virus opleeft op bestemming, is het makkelijk. Zij hoeven er alleen maar voor te zorgen een pakketreis te boeken en de ANVR-reisorganisatie zorgt zo nodig voor repatriëren; dat hoort erbij."

Bijna de helft van de vakantiegangers die een ANVR-Reisvoucher mét SGR-dekking hebben ontvangen, willen die voucher nog dit jaar gebruiken om een buitenlandse reis te boeken; zo'n 11 procent gaat de voucher inzetten voor een vakantie in eigen land en een kwart geeft aan te wachten totdat zij de voucher kunnen inwisselen voor geld. 
 

Koop mondkapjes, handgel en andere reisbenodigheden bij de Online Drogist

Liever met de auto op vakantie

Tot nu toe was het vliegtuig met 52 procent het meest populaire vakantievervoermiddel, gevolgd door de auto (36 procent). Maar ondervraagden laten weten na corona toch iets meer de voorkeur te geven aan een autovakantie (47 procent) en iets minder aan het vliegtuig (42 procent). Twee derde van de vakantiegangers boekt het vervoer en verblijf als onderdeel van een pakketreis of stellen zelf hun reis samen uit losse onderdelen.
Camperreizen, met een eigen of een huurcamper, zijn ook erg in trek, zowel in Nederland als in Europese landen. Je kunt op reis gaan met je eigen camper en zelf je route bepalen, of een campervakantie boeken. 
 

Boek je georganiseerde camper- of autovakantie bij ACSI Kampeerreizen

Heb je geen eigen camper, huur er dan een bij Camptoo . Je kunt ook een camper huren bij World Wide Campers of World Wide Campers Rico

 
Frank Oostdam: "Wij zijn blij te merken dat de meeste reizigers het belangrijk vinden dat een reisonderneming is aangesloten bij ANVR en SGR. Helaas geeft nog 22 procent aan hier niet op te letten, waardoor het kan gebeuren dat deze mensen met hun niet-gedekte voucher bij faillissement van hun reisonderneming met lege handen komen te staan." Volgens het GfK-onderzoek is in deze tijd van corona het vertrouwen dat de consument heeft in ANVR-reisondernemingen niet echt veranderd."

Lees ook deze artikelen:

Reisnieuws: nieuwe coronamaatregelen in Europa

Graag kamperen, maar zonder mondkapjes!

Reisadvies van de Nederlandse overheid: welke reisadviezen zijn er?

Waarom reizen met een camper leuk is. En handig. En...

Met de camper op vakantie in Nederland? Ideaal!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder