Reisnieuws: nieuwe coronamaatregelen in Europa

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
©Puuropreis
©Puuropreis

Diverse landen hebben hun grenzen weer geopend en maatregelen versoepeld omdat de corona-uitbraak onder controle was. Helaas zijn er ook weer nieuwe verspreidingshaarden gemeld in bijvoorbeeld Spanje en Italië. Reden om een aantal coronamaatregelen weer aan te scherpen. Wat is de stand van zaken op 7 juli?

Spanje

Het was gisteren veel te druk op ondermeer de stranden aan de Costa del Sol. Daarom zijn in de regio Andalusië 55 stranden gesloten. Een aantal is weer open, maar je moet er rekening mee houden dat je in Málaga, Cádiz en Huelva voor dichte stranden kunt komen staan. Door nieuwe uitbraken is de Catalaanse stad Lerida en de omgeving weer in lockdown. Ook een gebied in Galicië is recent van de buitenwereld afgesloten.

Update reisadvies Nederlandse overheid

Op dit moment zijn lokaal de coronamaatregelen verscherpt voor het gewest Segrià in Catalonië en voor de kuststrook van La Mariña-Lugo in Galicië door een lokale uitbraak van het coronavirus. De kleur van deze gebieden is daarom aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Je kunt alleen door deze gebieden reizen als je op doorreis bent. In alle andere gevallen is het niet mogelijk deze gebieden in te reizen. Als je vanuit deze gebieden terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan. De in- en uitreisbeperkingen zijn voor Spanje opgeheven, maar het kan zijn dat je aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. Je kunt op vakantie naar Spanje maar blijf waakzaam.
Lees hier meer over de reisadviezen en de kleuren die gebruikt worden.

Portugal

Ondanks andere berichten laat het pr-bureau van Portugal vandaag in een persbericht weten dat er geen sprake is van lockdownin de stadscentra van Porto en ook niet in de hoofdstad Lissabon in de regio Lisboa. Het historisch centrum van de stad Lissabon, de gehele regio van Porto & Noord Portugal en alle overige regio’s van Portugal zijn gewoon toegankelijk, waarbij uiteraard wel alle regels in acht genomen moeten worden. Wel zijn in 19 deelgemeenten van de 5 gemeenten van de regio Lissabon de regels verscherpt tot ‘staat van calamiteit’ met het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven en een verbod op bijeenkomsten met meer dan 5 personen. Portugal is het eerste Europese land met het "TravelSafe"-keurmerk.

De verscherpte coronamaatregelen hebben reisorganisatie TUI ertoe gebracht om  haar vakantiegangers te vragen de betreffende gebieden te verlaten. Tot 21 juli zijn er geen reizen meer te boeken naar die bestemmingen. Reizigers met een pakketvakantie worden op kosten van TUI teruggehaald. Wie alleen een vlucht geboekt heeft moet dat zelf regelen.

België 

België wijkt af van de door de EU-landen ingestelde versoepeling van het inreisverbod voor 14 landen en weert nog reizigers uit ondermeer Australië, Japan, Marokko en Canada.

Italië

Een uitbraak ten noordwesten van Napels zorgde voor nieuwe quarantainemaatregelen in het dorp Mondragone.

Verenigd Koninkrijk

De beelden van feestende Engelsen staan nog op ons netvlies toen dit weekend overal de restaurants en bars hun deuren weer openden en coronamaatregelen versoepelden. Zo niet in de stad Leicester, dat deze week in lockdown is gegaan voor in ieder geval twee weken.

Zwitserland

Wie Zwitserland binnenkomt vanuit een hoog-risico land moet verplicht 10 dagen in quarantaine. Nederland staat niet op de lijst. Servië, Zweden en de Verenigde Staten wel.

Griekenland

Inwoners van Servië mogen vanaf 15 juli Griekenland niet meer in. Ook reizen via Servië is niet mogelijk. Wie Griekenland binnenkomt moet een vragenlijst invullen en aangeven in welk land of in welke landen ze de afgelopen twee weken geweest zijn. Binnenkomende toeristen kunnen verplicht worden tot een coronatest. 

Lees ook:

Waarom reizen met een camper leuk is. En handig. En...

Spanje kent eerste corona-keurmerken toe

Graag kamperen, maar zonder mondkapjes!

Reisadvies van de Nederlandse overheid: welke reisadviezen zijn er?

Veilige vakanties naar Griekenland en Spanje

 

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder