• Puuropreis
 • Nieuws
 • ETA binnenkort verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk

ETA binnenkort verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Naast paspoort binnenkort ook ETA verplicht voor reizen naar VK
Naast paspoort binnenkort ook ETA verplicht voor reizen naar VK

Tot nu toe kunnen Nederlanders met een geldig paspoort naar het Verenigd Koninkrijk reizen en hebben ze als toerist geen visum of andere documenten nodig. Daar komt als het aan de Britse overheid ligt, dit najaar al verandering door het introduceren van de ETA, een elektronische reistoestemming. In eerste instantie moeten vanaf het najaar reizigers uit Quatar een aanvraag doen. Daarna geldt dit ook voor reizigers uit andere landen, waaronder dus ook Nederland.

Wanneer en hoe vraag je een ETA aan?

De ETA wordt ingevoerd en is geldig voor toerisme, zakenreizen, kortdurende studies en medische behandeling. Wie langer wil blijven dan drie maanden of om een andere reden die niet is toegestaan met een ETA zal een visum moeten aanvragen.

Om een ETA UK te krijgen heb je het volgende nodig:

 • Een digitale kopie van het biometrische Nederlandse paspoort;
 • Een actief e-mailadres waar alle informatie met betrekking tot de aanvraag van de ETA UK naartoe wordt gestuurd.
 • Een credit- of debetkaart hebben met voldoende middelen om de kosten van de verwerking te dekken.
 • Aan de Britse grens wordt de reistoestemming geverifieerd bij het scannen van het Nederlandse paspoort.

Let op: ook Nederlandse kinderen die vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk reizen, hebben een goedgekeurde ETA nodig.

Wat vul je in op het online aanvraagformulier

Je moet het online aanvraagformulier indienen voordat je naar het Verenigd Koninkrijk reist. Daarbij wordt het volgende gevraagd:

 • Persoonlijke gegevens: volledige naam, leeftijd, geslacht, plaats en datum van geboorte;
 • Contactgegevens: e-mailadres en telefoonnummer;
 • Reisgegevens: paspoortnummer, datum van uitgifte en vervaldatum;
 • Wie een strafblad heeft moet dit vermelden in de aanvraag;
 • Alle vragen moeten eerlijk worden beantwoord, aangezien een fout of onjuiste informatie kan leiden tot afwijzing of vertraging van de UK ETA.

Nederlandse staatsburgers kunnen de verwerkingskosten, die naar verwachting 20 Britse Pond zijn, voor de ETA UK betalen met een credit- of debetkaart. Dit is de laatste stap voordat het aanvraagformulier wordt ingediend.
De verwerkingstijd voor ontvangst van de toestemming om naar het Verenigd Koningkrijk te reizen is tot 3 werkdagen. Het dringend advies is om je aanvraag een week van tevoren al in te dienen voor het geval er onverwachte vertragingen zijn.
Zodra het verzoek is goedgekeurd krijg je de reistoestemming per email opgestuurd. Deze is twee jaar geldig, tenzij je tussentijds een nieuw paspoort aanvraagt. Dan moet ook een nieuwe ETA worden aangevraagd omdat deze gekoppeld is aan je paspoort. De ETA UK lijkt op andere visa-waiverprogramma’s die je online aanvraagt zoals ESTA (USA), ETA-CA (Canada) en Australië ETA visa.

Reizen naar het Verenigd Koninkrijk

De snelste manier om vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, is per vliegtuig. Er zijn dagelijks directe vluchten die iets meer dan een uur duren van Amsterdam naar belangrijke steden in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Londen, Manchester, Bristol, Belfast en Liverpool. Kijk hier de beste vliegtickets bij Skyscanner; of Kayak Vliegtickets.
Boek dan ook gelijk een hotel bij Booking.com
Ook per boot of trein is de ETA vereist bij de Britse grenscontroles. Treintickets zijn eenvoudig te bestellen bij NS international

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder