Waarom reizen met een camper leuk is. En handig. En...

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
camper
©Puuropreis

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat reizen met een camper dé ideale manier is om op vakantie te gaan. En zeker in deze rare (corona)tijden ook nog eens een van de veiligste manieren. Wat maakt reizen met een camper zo leuk? Gemakkelijk? Bijzonder? Afwisselend?

Slapen waar je wilt

Nou, niet helemaal, want niet overal is wildkamperen toegestaan. Vooral in Nederland kan het lastig zijn, maar ook in ons land zijn er echt plekken waar je wel met je camper kunt staan en waar je helemaal blij van wordt. Wanneer je je camper parkeert aan een mooi meer of onderaan een berg, aan zee of midden in een stad… het is puur plezier als je ’s avonds lekker voor je eigen camperdeur kunt kijken naar de wereld die aan je voeten ligt.

We kunnen een hele lijst maken van landen waar vrij of wild kamperen is toegestaan, maar het is handiger om dat even uit te zoeken als je weet waar je heen wilt. De informatie verandert nogal snel. Maar waar je ook staat, je hebt altijd je eigen spullen bij je. Sanitair, kookgelegenheid, bed… Weergaloos zorgeloos!

Voor het legen/vullen van watertanks en chemische toiletten kun je uiteraard (tegen betaling) gebruik maken van de aanwezige voorzieningen op camperplaatsen of campings.
En over dat slapen gesproken: heerlijk in je eigen bed, geen gedoe met tent opzetten, luchtbedden opblazen (hoe kom je ’s morgens zonder problemen weer overeind😉?), een goed hotel zoeken (hopen dat er plek is) of wat dan ook. Dat scheelt heel veel stress.

Je eigen spullen bij je

Camperen is leuk want je neemt in je camper mee wat je nodig hebt. Richt de kasten in en hoeft je verder geen zorgen meer te maken over sjouwen met spullen. Alles is daar waar je het hebben wilt. Hou er wel rekening mee dat je de neiging hebt om veel te veel kleding mee te nemen (sprak zij uit ervaring). Ook moet je rekening houden met de plek waar je naartoe gaat. Soms pak je alleen zomerkleding in en heb je blijkt een jas geen overbodige luxe. Wij ontdekten bijvoorbeeld dat het in Zion in Amerika overdag 30 graden was, en ’s nachts en ’s morgens nog geen 4. Gelukkig hadden we een heel dik vest ingepakt. Natuurlijk konden we in de VS niet met onze eigen camper rijden, en hebben we er een gehuurd via World Wide Campers.
Onze route door de Verenigde Staten duurde 66 dagen, waarvan een deel op route 66. 

Eten waar en wat je wilt

Veel campers (en zeker de huurcampers) hebben een prettig grote koelkast met vriesgedeelte. Even langs de supermarkt om proviand in te slaan en je kunt vervolgens eten waar, en wat je wilt. Ik vind dat heel handig want niet overal zijn restaurants waar ik iets kan eten met mijn dieet. Ik herinner me dat ik in Frankrijk was en ik in het hele dorp geen restaurant kon vinden waar ik iets eten kon. ‘Domage’, was het antwoord. Dus hop, terug naar de camper en daar wat lekkers gemaakt.

Je eigen route bepalen

Camperen is leuk, want je kunt de route rijden die je zelf uitkiest. Zo besloten wij tijdens een campertrip spontaan om naar Santiago de Compostella te rijden, gewoon omdat we daar 'in de buurt' waren. Nou, we hebben die 150 kilometer niet gelopen, maar gereden dus. En omdat we het wel bijzonder vonden besloten we om dan ook maar Fátima aan te doen als we in Portugal waren. Want Portugal zat ook in de route. We hadden een begindatum van weggaan en een einddatum van terugkomen. Een 'ongeveer daarheen' route en verder alles onderweg ingevuld zoals we het tegenkwamen en bedachten. Hoe leuk! Ook als je vooraf wel je route wilt bepalen, bijvoorbeeld voor een rondreis door de Verenigde Staten, dan nog heb je onderweg veel vrijheid. Om te stoppen waar je wilt, te eten waar je wilt en gewoon even lekker te zitten op een mooie plek.
Lees hier over de trip naar Santiago en Fatima!

Camper wanneer je wilt

Heb je een eigen camper, dan kun je op pad wanneer je wilt. Wij hebben alles wat we nodig hebben erin liggen, dus alleen kleding en wat eten voor de eerste paar dagen en weg zijn we.

Heb je geen eigen camper, maar wil je het gevoel van vrijheid ook ervaren, dan huur je er toch gewoon een. Je kunt dat in Nederland doen en in Nederland blijven, of, nu de grenzen open gaan/zijn, Europa ontdekken. En op termijn zullen ook de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland weer tot de campermogelijkheden behoren. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer op pad te gaan.

Kijk maar eens bij het aanbod van World Wide Campers en Tavelhome. Door de corona-uitbraak zijn veel reizen naar het buitenland uitgesteld naar vorig jaar, dus staat een campertrip voor volgend jaar op de planning, wacht dan niet te lang met boeken.

Wil je voor dit jaar in Nederland of in Europa een camper huren? Ook dit aanbod wordt steeds beperkter. Wees er snel bij zodat je na deze zomer ook kunt zeggen: wat is camperen leuk! Kijk voor aanbod op World-Wide-Campers-Mcrent of World-Wide-Campers-Rico.

Lees ook nog wat handige campertips.

Met de camper op vakantie in Nederland? Ideaal!

Blijf op de hoogte van het laatste reisnieuws en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Ook leuk!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder