Gewoon 8 handige (camper)reistips

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_200_133_16777215_00_images_stories_vervoer_camper.jpgNu we een poosje met een camper door Amerika trekken tijdens onze Road 66,hebben we 8 tips op een rijtje gezet waar je veel profijt van kunt hebben. Ook geven we een korte uitleg over het self service- en nachtregistratiesysteem van de campgrounds. Natuurlijk is een aantal tips ook van toepassing voor wie met een auto, caravan of camper in Nederland reist of door Europa trekt. We zijn benieuwd naar jouw ‘gouden’ tip!

  1. Weet de weg
    Neem een navigatiesysteem van thuis mee, of huur er een. Niet alleen handig om de weg te vinden en gesteggel te vermijden: ‘’ Ik zei toch eerste links”, maar ook om campings, benzinestations en andere nuttige plaatsen te vinden.
  2. Lampje
    Neem zaklampen mee. Ga je in voor- najaar of winter dan kan het rond half 6 al helemaal donker zijn. Op de RV parken en campings in Amerika is het meestal wel goed verlicht is, maar in de natuurparken vaak aardedonker.
  3. De brand er in
    Koop brandhout bij de camping of supermarkt (iets goedkoper). Op bijna  elke camping in Amerika, ook de campings in parken, vind je speciale kampvuurplekken en/of buitenbarbecues. Opvallend: of het nu warm is, of bijna vriest, de Amerikanen zitten buiten rond het vuur.
    Vergeet ook de aanmaakblokjes niet of gebruik ‘oud papier’ dat bij sommige supermarkten voor dat doel ligt opgestapeld.
  4. Multifunctionele boodschappentasjes
    Kleine vuilniszakjes kopen is niet nodig. In de meeste Amerikaanse supermarkten worden de boodschappen voor je ingepakt in plastic tasjes. Deze zijn prima  geschikt als vuilnisbakzakje.
  5. Was je was
    Op de meeste RV-parken kun je voor een paar dollar je kleding wassen en drogen. Je kunt dus de helft minder kleding meenemen dan je van plan was en was één keer in de week je spulletjes weer schoon.
  6. Reserveer als het kan
    Ben je in een gebied waar weinig RV-parken zijn én is het een drukke tijd dan is het handig om een plekje te reserveren zodat je niet midden in de nacht nog mijlen moet rijden voor een andere camping. In de parken is het vaak wie het eerst komt heeft het plekje.
  7. Tank op tijd
    In, en rond de nationale, parken is vaak geen benzine te krijgen. Of tegen extreem hoge tarieven.  Wil je niet voor verrassingen komen te staan zorg dan dat je op tijd tankt (in sommige gebieden liggen de benzinepompen ook behoorlijk uit elkaar).  Dat geldt ook voor levensmiddelen. Sla genoeg voorraad in en voorkom dat je in een klein, pittoresk dorpje in the middle of nowhere 1 dollar moet uitgeven voor een tomaat.
  8. Stekker erin
    In een camper, bungalow, hotelkamer of vakantiehuisje is het aantal stopcontacten meestal minimaal. Heel handig is het om een stekkerdoos mee te nemen. Zo heb je aan één stopcontact genoeg om al je apparatuur in één keer op te kunnen laden!

Het self-service principe van de campgrounds
Bij de ingang van campgrounds in parken of natuurgebieden vind je ‘registratiehuisjes’. Hier pak je een envelop, stopt hier het gevraagde bedrag in, vult je gegevens in, scheurt het reçu eraf en doet de envelop in een daartoe bestemde paal of bak. Het reçu leg je achter je voorruit. Wat je ook vaak ziet zijn paaltjes bij de kampeerplekken waar je je reçu moet vastklippen. Is ook handig als je weer van het terrein afwilt met je camper: die plek is dan door jou betaald en gereserveerd.
De meeste RV-parken hebben een ‘nachtregistratie’. Dat houdt in dat je ook na sluitingstijd het terrein opkunt. Soms hangt er een lijstje van beschikbare plaatsen, soms kun je ook kijken waar je een plekje ziet. Betalen doe je dan de volgende ochtend of er liggen envelopjes waar je je gegevens op invult en waar je het verschuldigde bedrag instopt.

Reacties

 
#1 Merel 06-12-2013 14:17
Stekkerblok. Super handig zeg. Wij zitten vaak in hotels dat we de tv eruit moeten halen om tablet en telefoon op te kunnen laden. Nemen we gewoon in het vervolg een stekkerdoos mee.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Zorgeloos op vakantie met de juiste verzekering

Zorgeloos op vakantie met de juiste verzekering

Nog even en dan is het weer zomervakantie! Weet jíj al wat je gaat doen? Ben je van plan met de auto naar Frankrijk te gaan? Of wil je dit keer op de motor richting de Ardennen? Ook kun je de fiets pakken en een lange route door Europa afleggen. Welke plannen je ook hebt, zorg er altijd voor dat je goed verzekerd bent. Een verzekering is namelijk het vangnet als de dingen anders lopen dan je had gehoopt. Wij laten je graag zien welke verzekeringen je nodig hebt om te genieten van een zorgeloze vakantie.

Lees verder

Waarom een vakantie in Oostenrijk zeker de moeite waard is

Waarom een vakantie in Oostenrijk zeker de moeite waard is

Oostenrijk is misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je denkt aan een vakantie in Europa. Maar wist je dat dit land veel te bieden heeft? Denk bijvoorbeeld aan de adembenemende landschappen, maar ook aan de rijke cultuur en geschiedenis. Dit zijn al een aantal redenen waarom Oostenrijk een bestemming is die je niet mag missen. We vertellen je in dit artikel waarom een vakantie in Oostenrijk zeker de moeite waard is.

Lees verder

Workation? Zo blijf je productief en ontspannen tegelijk

Workation? Zo blijf je productief en ontspannen tegelijk

Workation: work en vacation gecombineerd, waarbij je dus werk en vakantie met elkaar afwisselt. Het is tegenwoordig enorm populair, want je kunt genieten van de vrijheid, een nieuwe omgeving en wellicht ook minder afleiding. Het is een leuke ervaring waarbij je niet alleen werkt, maar ook geniet. Hoe zorg je ervoor dat je productief en ontspannen tegelijk blijft tijdens een workation? In de onderstaande blog geven we je een aantal handige tips.

Lees verder

Tips om voedselvergiftiging op reis te voorkomen

Tips om voedselvergiftiging op reis te voorkomen

Op vakantie genieten we van nieuwe smaken en gerechten. Wanneer we wat ouder zijn of een minder sterk immuunsysteem hebben kunnen we echter gevoeliger reageren op voedsel van mindere kwaliteit of dat besmet is met bacteriën of bestrijdingsmiddelen. Herstel van een voedselvergiftiging kan dagen duren en een groot deel van je vakantieplezier vergallen. We geven wat tips om voedselvergiftiging thuis, maar vooral op reis, zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder

Leiden, ontdek de Bronstijd en de stad

Leiden, ontdek de Bronstijd en de stad

De tentoonstelling ‘Bronstijd. Vuur van verandering’ is van 18 oktober 2024 tot en met 16 maart 2025 te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden. Deze grote overzichtstentoonstelling richt zich op de rijke ergernis in de prehistorie van Nederland en West-Europa: de bronstijd (2000-800 v.Chr.) en is een mooie gelegenheid om ook het huidige Leiden te ontdekken.

Lees verder

Winterzonvakantie: we tippen 5 heerlijke winterzonbestemmingen

Winterzonvakantie: we tippen 5 heerlijke winterzonbestemmingen

Veel 50Plussers gaan buiten de schoolvakantieperiodes op reis. Het voor- en najaar zijn de populairste seizoenen, maar ook de ‘winterzonbestemmingen’ doen het goed. Heerlijk genieten op een mooie plek van de zon terwijl het ‘thuis’ guur en koud is. En die winterzonvakanties worden al volop geboekt.

Lees verder