Gewoon 8 handige (camper)reistips

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

b_200_133_16777215_00_images_stories_vervoer_camper.jpgNu we een poosje met een camper door Amerika trekken tijdens onze Road 66,hebben we 8 tips op een rijtje gezet waar je veel profijt van kunt hebben. Ook geven we een korte uitleg over het self service- en nachtregistratiesysteem van de campgrounds. Natuurlijk is een aantal tips ook van toepassing voor wie met een auto, caravan of camper in Nederland reist of door Europa trekt. We zijn benieuwd naar jouw ‘gouden’ tip!

  1. Weet de weg
    Neem een navigatiesysteem van thuis mee, of huur er een. Niet alleen handig om de weg te vinden en gesteggel te vermijden: ‘’ Ik zei toch eerste links”, maar ook om campings, benzinestations en andere nuttige plaatsen te vinden.
  2. Lampje
    Neem zaklampen mee. Ga je in voor- najaar of winter dan kan het rond half 6 al helemaal donker zijn. Op de RV parken en campings in Amerika is het meestal wel goed verlicht is, maar in de natuurparken vaak aardedonker.
  3. De brand er in
    Koop brandhout bij de camping of supermarkt (iets goedkoper). Op bijna  elke camping in Amerika, ook de campings in parken, vind je speciale kampvuurplekken en/of buitenbarbecues. Opvallend: of het nu warm is, of bijna vriest, de Amerikanen zitten buiten rond het vuur.
    Vergeet ook de aanmaakblokjes niet of gebruik ‘oud papier’ dat bij sommige supermarkten voor dat doel ligt opgestapeld.
  4. Multifunctionele boodschappentasjes
    Kleine vuilniszakjes kopen is niet nodig. In de meeste Amerikaanse supermarkten worden de boodschappen voor je ingepakt in plastic tasjes. Deze zijn prima  geschikt als vuilnisbakzakje.
  5. Was je was
    Op de meeste RV-parken kun je voor een paar dollar je kleding wassen en drogen. Je kunt dus de helft minder kleding meenemen dan je van plan was en was één keer in de week je spulletjes weer schoon.
  6. Reserveer als het kan
    Ben je in een gebied waar weinig RV-parken zijn én is het een drukke tijd dan is het handig om een plekje te reserveren zodat je niet midden in de nacht nog mijlen moet rijden voor een andere camping. In de parken is het vaak wie het eerst komt heeft het plekje.
  7. Tank op tijd
    In, en rond de nationale, parken is vaak geen benzine te krijgen. Of tegen extreem hoge tarieven.  Wil je niet voor verrassingen komen te staan zorg dan dat je op tijd tankt (in sommige gebieden liggen de benzinepompen ook behoorlijk uit elkaar).  Dat geldt ook voor levensmiddelen. Sla genoeg voorraad in en voorkom dat je in een klein, pittoresk dorpje in the middle of nowhere 1 dollar moet uitgeven voor een tomaat.
  8. Stekker erin
    In een camper, bungalow, hotelkamer of vakantiehuisje is het aantal stopcontacten meestal minimaal. Heel handig is het om een stekkerdoos mee te nemen. Zo heb je aan één stopcontact genoeg om al je apparatuur in één keer op te kunnen laden!

Het self-service principe van de campgrounds
Bij de ingang van campgrounds in parken of natuurgebieden vind je ‘registratiehuisjes’. Hier pak je een envelop, stopt hier het gevraagde bedrag in, vult je gegevens in, scheurt het reçu eraf en doet de envelop in een daartoe bestemde paal of bak. Het reçu leg je achter je voorruit. Wat je ook vaak ziet zijn paaltjes bij de kampeerplekken waar je je reçu moet vastklippen. Is ook handig als je weer van het terrein afwilt met je camper: die plek is dan door jou betaald en gereserveerd.
De meeste RV-parken hebben een ‘nachtregistratie’. Dat houdt in dat je ook na sluitingstijd het terrein opkunt. Soms hangt er een lijstje van beschikbare plaatsen, soms kun je ook kijken waar je een plekje ziet. Betalen doe je dan de volgende ochtend of er liggen envelopjes waar je je gegevens op invult en waar je het verschuldigde bedrag instopt.

Reacties

 
#1 Merel 06-12-2013 14:17
Stekkerblok. Super handig zeg. Wij zitten vaak in hotels dat we de tv eruit moeten halen om tablet en telefoon op te kunnen laden. Nemen we gewoon in het vervolg een stekkerdoos mee.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder