Vakantie in eigen land is hot

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie in eigen land
Veluwe ©puuropreis.nl

Na maanden van corona-quarantaine gaat menig land weer voorzichtig van het slot. De ene branche is inmiddels open, anderen maken zich op om weer bezoekers te gaan ontvangen. Toerisme is zo’n sector, want reizen of even weg zijn, dat willen mensen gewoon graag. En als het dit jaar niet naar het buitenland kan, dan vieren we toch vakantie in eigen land?

Sterker nog, in landen als Spanje en Tsjechië zijn inmiddels van hogerhand stemmen opgegaan om inwoners aan te sporen deze zomervakantie vooral binnen de eigen landsgrenzen te blijven. Op die manier wordt het toerisme in eigen land – vaak een belangrijke pijler onder de nationale economie –in deze bange dagen extra gesteund.

Vakantie aan zee, in de bossen of bij een rivier

Ook miljoenen Nederlanders staan voor een vakantie in eigen land, heeft onderzoek van NBTC-NIPO Research uitgewezen. Van de 7,2 miljoen landgenoten die van plan zijn om dit jaar op vakantie te gaan, doet een kwart (1,8 miljoen Nederlanders) dit in eigen land. Kamperend op de Veluwe, actief in het Limburgs heuvellandschap, relaxend langs de kust, zeilend of varend op meren of over rivieren of anderszins. Deze groep zou echter nog wel eens veel groter kunnen worden, vanwege aanhoudende onzekerheid over vliegen naar het buitenland, al dan niet open grenzen in Europa of een tweede uitbraak van het coronavirus.

Kamperen met of zonder eigen tent of caravan

Van die miljoenen Nederlanders die gaan voor een vakantie in eigen land  heeft uiteraard niet iedereen een eigen vakantie-onderkomen, zoals een camper, caravan of tent. In veel gevallen moeten deze vakantievierders op zoek naar een tijdelijke accommodatie, zoals een villa aan zee, op een bungalowpark en in de vrije natuur. In de zomermaanden is het aanbod het grootst, zo heeft het CBS becijferd. Nederland heeft dan meer dan 1,4 miljoen slaapplekken, waarvan de helft op kampeerterreinen. Met zeker 1,8 miljoen kandidaten voor een vakantie in eigen (Neder)land betekent dat niet alleen inschikken, maar ook op tijd boeken om nog een geschikte accommodatie te kunnen bemachtigen. Lees onze reisverhalen uit Nederland.

Met de camper op vakantie

Heb je zelf geen camper, dan zijn er genoeg huurmogelijkheden bij WorldWideCampers die samenwerken met Nederlandse camperverhuurders als McRent en Rico.

Bungalowparken gaan weer open

Geluk bij een ongeluk is dus dat de toeristische sector in Nederland juist deze periode weer activiteiten gaat ontplooien. Zo zijn vanaf vrijdag 5 juni alle negen terreinen van Center Parcs in ons land weer te bezoeken. Het Meerdal en Parc Sandur gaan woensdag 20 mei open; de Eemhof, het Heijderbos, de Kempervennen, de Huttenheugte, Port Zélande en Limburgse Peel op vrijdag 29 mei en ten slotte Park Zandvoort op 5 juni. Bij Landal Greenparks zijn inmiddels 33 van de 55 Nederlandse parken open.

Boek tijdig je plek op een vakantiepark in eigen land, zoals bij Center Parcs of Landal!

Rust en ruimte in de natuur

In onze nieuwe werkelijkheid, waarbij social distancing echt een ding is, wordt ruimte als iets extra’s ervaren. En die vind je vooral in de natuur, op het platteland en in een landelijke omgeving. Dat ervaart bijvoorbeeld natuurhuisje.nl, dat particuliere huisjes op vooral afgelegen plekken verhuurt. ,,Het wordt de afgelopen weken steeds drukker”, aldus medeoprichter Tim van Oerle in de Volkskrant. ,,Voor de meivakantie hebben we bijna twee keer zo veel boekingen als vorig jaar.”

Lezers van Puur op reis bekeken ook:

 
 
 
 
 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder