7 Tips om (een beetje) te slapen in het vliegtuig

1.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
foto via Unsplash
foto via Unsplash

Langere vliegreizen, zeker als het nachtvluchten zijn, wil je zo goed en comfortabel mogelijk doorkomen. Een uurtje slapen helpt daarbij. Zelf vind ik lange vliegreizen vervelend omdat ik er heel slecht tegen kan om de hele reis met mijn benen naar beneden te zitten. Vaak lees je de tip om ‘zelf’ je stoel uit te kiezen, maar dat kan met de huidige voorwaarden van veel vliegtuigmaatschappijen behoorlijk wat geld kosten. Bovendien is dat zeker geen garantie dat je dan wel slaapt. Dat is afhankelijk van meer factoren. Nee, ik ben bang dat slapen in een vliegtuig me nooit zal lukken, maar met deze tips doezel ik wel een beetje weg.

1. Kies je stoel

Heb je dan toch keuzemogelijkheid dan is een stoel aan het raam de beste optie als je een beetje wilt slapen. Je kunt met je hoofd tegen het raam leunen en hebt geen last van mensen die je wakker maken omdat ze naar het toilet willen.

2. Zorg voor oordoppen en een slaapmasker

Een koptelefoon met noice-cancelling is werkelijk een aanwinst. Ik vlieg niet meer zonder! Niet alleen filtert zo’n koptelefoon veel omgevingsgeluid weg, ook versta je films, als je besluit er toch een te kijken, veel beter.
Wat ik ook altijd meeneem is een slaapmasker. Ook heel handig als je zelf wilt slapen, maar je buurman/buurvrouw een film wil kijken.   
Doe, als je gaat slapen, altijd je gordel zichtbaar dicht zodat het cabinepersoneel je niet wakker hoeft te maken in geval van turbulentie.

3. Draag makkelijke kleding

Het is misschien niet charmant, maar een makkelijke, niet te strakke broek helpt om je minder oncomfortabel te voelen. Trek ook een paar druk- of vliegtuigsokken aan. Doe laagjes over elkaar zodat je makkelijk iets aan- of uit kan trekken.

4. Reiskussen en vest

Neem een reiskussen en een eigen deken, hamamdoek of dik vest mee. De dekentjes in een vliegtuig zijn vaak niet schoon, ruiken vies en zijn erg dun. Het is heerlijk om je eigen vest of een opblaasbaar kussen onder je hoofd te kunnen leggen.
Tip: neem een kussensloop mee om het vliegtuigkussentje (of je vest) in te doen.

5. Eet iets voor je gaat slapen

Wacht op je vliegtuigmaaltijd of neem iets te snacken mee en ga daarna proberen om te slapen. Dan wordt je in ieder geval niet wakker van de honger.Laat ook het cabinepersoneel weten dat je niet wakker gemaakt wilt worden voor een drankje of een snack.

6. Hoe ga je slapen?

We lazen de tip om je benen in een sjaal te laten bungelen: de uiteinden van de sjaal achter je rug vastknopen zodat er aan de voorkant een lus ontstaat waar je knieën inhangen. Dat betekent wel dat je benen de hele tijd opgetrokken zijn waardoor je buik wellicht weer in de knel komt. Maar goed, alles is het proberen waard, dus de volgende keer zal ik deze tip zelf ook eens toepassen.
Er zijn ook mensen die een hele stellage bouwen op het uitklaptafeltje: tas erop, kussen erop. Ook dit is het proberen waard.

7. Slaaptabletjes

Er zijn bij de drogist melatoninetabletjes te koop die kunnen helpen slaperig te worden. Lees vooral de bijsluiter.

Meer tips voor in het vliegtuig en op het vliegveld

Deel jouw tips voor een comfortabele(re) vliegreis!

 

Reacties  

 
#1 anne 08-03-2019 17:06
Ik kan ook nooit slapen in een vliegtuig. Het kan helpen om een plekje te krijgen tegen een board zodat je je benen op kunt trekken. Jammer genoeg zijn die plekjes altijd al snel bezet of je moet er extra voor betalen.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder