Duizenden kiezen al voor nieuwe nachttrein European Sleeper

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Couchette in European Sleeper © pr_european_sleeper
Couchette in European Sleeper © pr_european_sleeper

Update augustus 2023: Met de verkoop van meer dan 15.000 tickets mag de European Sleeper zich verheugen op een aangename lancering. De nieuwe nachttrein rijdt sinds mei 2023 drie keer per week tussen Brussel en Berlijn. Inmiddels is bekend dat nu al groepsboekingen op de route tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn kunnen worden gereserveerd voor 2024.

Daarnaast verlopen de voorbereidingen voorspoedig, volgens de initiatiefnemers uit Nederland, om eind maart 2024 ook Dresden (Duitsland) en Praag (Tsjechië) aan het routeboek te kunnen toevoegen. Die uitbreiding creëert volgens hen tal van nieuwe recreatiemogelijkheden. Niet alleen voor wat betreft genoemde steden, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld fietsen en wandelen rond de rivieren de Elbe en Moldau.

Boek hier jouw tickets voor een ontspannen reis met de European Sleeper

Januari 2023: European Sleeper is de naam van de nieuwe nachttrein, die vanaf mei 2023 een oostwestverbinding via drie Europese hoofdsteden verzorgt. De directe treinverbinding tussen Brussel en Berlijn, via Amsterdam, biedt tevens de mogelijkheid met één overstap door te reizen naar vier andere hoofdsteden binnen Europa: Parijs, Praag, Londen en Warschau. Het plan is om de treindienst vanaf december 2023 te verlengen naar Dresden en Praag.

De eerste rit van de European Sleeper is donderdag 25 mei vanuit Berlijn naar Brussel. Daarna wordt drie keer per week tussen beide steden gereden; vanaf 2024 zou er sprake moeten zijn van een dagelijkse frequentie. De trein bestaat uit tien rijtuigen, waarin zitplaatsen, ligplaatsen en slaapplaatsen beschikbaar zijn. Ontbijt op bed is inbegrepen, daarnaast zijn andere cateringopties mogelijk. Verder kunnen fietsen en huisdieren mee, de laatste alleen in privécoupés. Een zitplaats is er vanaf 49 euro, een couchette vanaf 79 euro en een slaapplaats vanaf 109 euro. Kaarten zijn te koop vanaf 20 februari 2023 via de website van European Sleeper.

Opbouw naar uitgebreider netwerk

Voor European Sleeper is de introductie van deze eerste verbinding een belangrijke eerste stap in de opbouw van een uitgebreider netwerk van nachttreinen vanuit België en Nederland, stelt co-founder en directeur Chris Engelsman. “De afgelopen maanden is gebleken, dat de beschikbaarheid van slaaprijtuigen momenteel de grootste uitdaging betreft. De verbinding tussen Brussel en Berlijn wordt opgestart met gehuurde rijtuigen, maar European Sleeper gaat op korte termijn al investeren in eigen rijtuigen met nog meer comfort, een moderne uitstraling en meer privacy-opties.”

Privaat initiatief

Zolang de European Sleeper overigens niet zelf kan doorrijden naar Dresden en Praag biedt de nachttrein in Berlijn Hbf in elk geval een goede aansluiting op de Eurocity naar Dresden en Praag. Deze vertrekt om 7:16 uur en komt om 11:55 uur aan in de Tsjechische hoofdstad. European Sleeper is een uniek privaat initiatief, gespecialiseerd in nachttreinen, en gefinancierd vanuit de community. “Want er is sprake van een breed draagvlak voor de herintroductie van de internationale nachttrein als duurzaam, efficiënt en comfortabel alternatief voor het vliegtuig”, aldus Engelsman.

Boek hier de leukste hotels in Brussel, Berlijn, Amsterdam of een andere stad!

Pak ook eens de trein naar andere steden in Europa

De route van de European SleeperDe tijden van de European Sleeper

 
 
 
 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder