Duizenden kiezen al voor nieuwe nachttrein European Sleeper

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Couchette in European Sleeper © pr_european_sleeper
Couchette in European Sleeper © pr_european_sleeper

Update augustus 2023: Met de verkoop van meer dan 15.000 tickets mag de European Sleeper zich verheugen op een aangename lancering. De nieuwe nachttrein rijdt sinds mei 2023 drie keer per week tussen Brussel en Berlijn. Inmiddels is bekend dat nu al groepsboekingen op de route tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn kunnen worden gereserveerd voor 2024.

Daarnaast verlopen de voorbereidingen voorspoedig, volgens de initiatiefnemers uit Nederland, om eind maart 2024 ook Dresden (Duitsland) en Praag (Tsjechië) aan het routeboek te kunnen toevoegen. Die uitbreiding creëert volgens hen tal van nieuwe recreatiemogelijkheden. Niet alleen voor wat betreft genoemde steden, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld fietsen en wandelen rond de rivieren de Elbe en Moldau.

Boek hier jouw tickets voor een ontspannen reis met de European Sleeper

Januari 2023: European Sleeper is de naam van de nieuwe nachttrein, die vanaf mei 2023 een oostwestverbinding via drie Europese hoofdsteden verzorgt. De directe treinverbinding tussen Brussel en Berlijn, via Amsterdam, biedt tevens de mogelijkheid met één overstap door te reizen naar vier andere hoofdsteden binnen Europa: Parijs, Praag, Londen en Warschau. Het plan is om de treindienst vanaf december 2023 te verlengen naar Dresden en Praag.

De eerste rit van de European Sleeper is donderdag 25 mei vanuit Berlijn naar Brussel. Daarna wordt drie keer per week tussen beide steden gereden; vanaf 2024 zou er sprake moeten zijn van een dagelijkse frequentie. De trein bestaat uit tien rijtuigen, waarin zitplaatsen, ligplaatsen en slaapplaatsen beschikbaar zijn. Ontbijt op bed is inbegrepen, daarnaast zijn andere cateringopties mogelijk. Verder kunnen fietsen en huisdieren mee, de laatste alleen in privécoupés. Een zitplaats is er vanaf 49 euro, een couchette vanaf 79 euro en een slaapplaats vanaf 109 euro. Kaarten zijn te koop vanaf 20 februari 2023 via de website van European Sleeper.

Opbouw naar uitgebreider netwerk

Voor European Sleeper is de introductie van deze eerste verbinding een belangrijke eerste stap in de opbouw van een uitgebreider netwerk van nachttreinen vanuit België en Nederland, stelt co-founder en directeur Chris Engelsman. “De afgelopen maanden is gebleken, dat de beschikbaarheid van slaaprijtuigen momenteel de grootste uitdaging betreft. De verbinding tussen Brussel en Berlijn wordt opgestart met gehuurde rijtuigen, maar European Sleeper gaat op korte termijn al investeren in eigen rijtuigen met nog meer comfort, een moderne uitstraling en meer privacy-opties.”

Privaat initiatief

Zolang de European Sleeper overigens niet zelf kan doorrijden naar Dresden en Praag biedt de nachttrein in Berlijn Hbf in elk geval een goede aansluiting op de Eurocity naar Dresden en Praag. Deze vertrekt om 7:16 uur en komt om 11:55 uur aan in de Tsjechische hoofdstad. European Sleeper is een uniek privaat initiatief, gespecialiseerd in nachttreinen, en gefinancierd vanuit de community. “Want er is sprake van een breed draagvlak voor de herintroductie van de internationale nachttrein als duurzaam, efficiënt en comfortabel alternatief voor het vliegtuig”, aldus Engelsman.

Boek hier de leukste hotels in Brussel, Berlijn, Amsterdam of een andere stad!

Pak ook eens de trein naar andere steden in Europa

De route van de European SleeperDe tijden van de European Sleeper

 
 
 
 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder