Nieuwe nachttrein: European Sleeper

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Couchette in European Sleeper © pr_european_sleeper
Couchette in European Sleeper © pr_european_sleeper

European Sleeper is de naam van de nieuwe nachttrein, die vanaf mei 2023 een oostwestverbinding via drie Europese hoofdsteden verzorgt. De directe treinverbinding tussen Brussel en Berlijn, via Amsterdam, biedt tevens de mogelijkheid met één overstap door te reizen naar vier andere hoofdsteden binnen Europa: Parijs, Praag, Londen en Warschau. Het plan is om de treindienst vanaf december 2023 te verlengen naar Dresden en Praag.

De eerste rit van de European Sleeper is donderdag 25 mei vanuit Berlijn naar Brussel. Daarna wordt drie keer per week tussen beide steden gereden; vanaf 2024 zou er sprake moeten zijn van een dagelijkse frequentie. De trein bestaat uit tien rijtuigen, waarin zitplaatsen, ligplaatsen en slaapplaatsen beschikbaar zijn. Ontbijt op bed is inbegrepen, daarnaast zijn andere cateringopties mogelijk. Verder kunnen fietsen en huisdieren mee, de laatste alleen in privécoupés. Een zitplaats is er vanaf 49 euro, een couchette vanaf 79 euro en een slaapplaats vanaf 109 euro. Kaarten zijn te koop vanaf 20 februari 2023 via de website van European Sleeper.

Opbouw naar uitgebreider netwerk

Voor European Sleeper is de introductie van deze eerste verbinding een belangrijke eerste stap in de opbouw van een uitgebreider netwerk van nachttreinen vanuit België en Nederland, stelt co-founder en directeur Chris Engelsman. “De afgelopen maanden is gebleken, dat de beschikbaarheid van slaaprijtuigen momenteel de grootste uitdaging betreft. De verbinding tussen Brussel en Berlijn wordt opgestart met gehuurde rijtuigen, maar European Sleeper gaat op korte termijn al investeren in eigen rijtuigen met nog meer comfort, een moderne uitstraling en meer privacy-opties.”

Privaat initiatief

Zolang de European Sleeper overigens niet zelf kan doorrijden naar Dresden en Praag biedt de nachttrein in Berlijn Hbf in elk geval een goede aansluiting op de Eurocity naar Dresden en Praag. Deze vertrekt om 7:16 uur en komt om 11:55 uur aan in de Tsjechische hoofdstad. European Sleeper is een uniek privaat initiatief, gespecialiseerd in nachttreinen, en gefinancierd vanuit de community. “Want er is sprake van een breed draagvlak voor de herintroductie van de internationale nachttrein als duurzaam, efficiënt en comfortabel alternatief voor het vliegtuig”, aldus Engelsman.

Boek hier de leukste hotels in Brussel, Berlijn, Amsterdam of een andere stad!

Pak ook eens de trein naar andere steden in Europa

De route van de European SleeperDe tijden van de European Sleeper

 
 
 
 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder