• Puuropreis
  • Nieuws
  • Nederlandse attractie uitgeroepen als beste verborgen juweeltje

Nederlandse attractie uitgeroepen als beste verborgen juweeltje

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Tulip Experience
Tulip Experience Amsterdam©PR
In de zevende editie van de Remarkable Venue Awards is de Nederlandse Tulip Experience Amsterdam in de categorie ‘verborgen juweeltje’ uitgeroepen tot beste ter wereld. 
De Remarkable Venue Awards, in het leven geroepen door Tiqets, zetten de mooiste en meest bijzondere musea, attracties en activiteiten in de landen Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, de VAE, het VK en de VS in het zonnetje.

Dit jaar dongen maar liefst 229 genomineerden mee in de zeven categorieën:  Most Remarkable Venue, Best Museum, Best Landmark, Best Family Experience, Best Activity, Most Innovative Venue en Best Hidden Gem. 

Wandelen door tulpenzee

Winnaar Tulip Experience Amsterdam is een onmisbare belevenis tijdens een bezoek aan de Bollenstreek. De familie Pennings kweekt al 70 jaar met veel passie tulpenbollen en die kennis delen zij graag met hun bezoekers. Met een unieke combinatie van  museum, showtuin en een indoor plukkerij willen ze je graag de magie van de tulp laten ervaren. In het museum leer je alles over de geschiedenis en het kwekersproces van de tulp, in de showtuin buiten dompel je je onder in een bloeiende tulpenzee, met 1 miljoen tulpen in 700 soorten. En, hoe leuk, na afloop mag je zelf een bosje tulpen plukken in de indoor plukkerij. Daarnaast kun je meerdere kunstexposities bewonderen en is er een streekmarkt waar onder andere tulpen, souvenirs en locale producten worden verkocht. 
 
Tulip Experience Amsterdam gaat in 2024 weer open van 21 maart tot en met 12 mei. Je kunt alvast tickets bestellen bij Tiqets, of bij Get your Guide . Zo weet je zeker dat je volgend jaar zelf deze belevenis kunt beleven. 
Ook voor andere attracties kun je bij  Tiqets of  Get your Guide terecht om, soms met leuke korting, tickets te bestellen.

Andere winnaars

Most Innovative Venue: Terra - Expo City Dubai  
Best Family Experience: Zoomarine Algarve 
Best Landmark: Gaudí's El Capricho in Comillas 
Best Museum: Museu Nacional do Azulejo in Lissabon
Best Activity: Gondelvaart met live commentaar in Venetie
Most Remarkable Venue: Spiritus Lightshow in de kerk Clérigos in Porto

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder