Verzekerd van een mooi auto-avontuur

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
auto-avontuur
Op vakantie met de auto©puuropreis

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Auto-avontuur in Duitsland

We beginnen met de langste, de Deutsche Alleenstraße. De initiatiefnemers van de ‘lanenroute’ zijn kort na de Duitse hereniging begonnen met behoud en bescherming van de karakteristieke bomen en hebben inmiddels dwars door Duitsland een groen netwerk van zo’n 2900 kilometer gerealiseerd. Natuurlijk, niet iedereen heeft zin en tijd om het hele traject te doen, vandaar dat het geheel keurig is opgeknipt in behapbare stukken.
Als we in het noorden beginnen, vinden we tussen Rügen en Rheinsberg het eerste deel van de Deutsche Alleenstraße. Verder naar het zuiden liggen onder meer Dessau/Wittenberg, Dortmund, Bad Honnef, Wittenberg, Dresden, Bad Kreuznach, Freudenstadt en Reichenau op de route, waar natuurschoon altijd een belangrijke rol speelt.

Auto-avontuur in België

Buurland België kent een traject, dat met de auto tot een prachtige dagtocht mag worden gerekend. De route van 120 kilometer door de Vlaamse Ardennen zal echter ook wielerliefhebbers aanspreken, aangezien menig helling uit de Ronde van Vlaanderen tijdens de rit wordt aangedaan. De Markt van Oudenaarde is een logisch startpunt. De totale route bestaat feitelijk uit twee lussen van elk zestig kilometer, die in de grootste stad van de Vlaamse Ardennen samenkomen. Wie zijn bezoek aan België wil opdelen over meerdere dagen zou op dag één de lus door de Zwalmstreek kunnen aandoen van Oudenaarde naar Horebeke, Zwalm, Zottegem en Brakel. Dag twee zou de reis vanuit Oudenaarde dan voeren naar Maarkedal, Ronse en Kluisbergen.

Auto-avontuur in Luxemburg

Iets meer naar het zuidoosten, maar in een heel ander land, ligt onze derde aanrader voor een korte autovakantie. De tour door het dal van de zeven kastelen voert over slechts 27 kilometer langs de pracht en praal van Luxemburg. In het centrale Guttland vind je naast natuurschoon veel burchten en paleizen, daterend uit verschillende eeuwen. Rond het nieuwere slot van Ansembourg ligt een imposante tuin, die uitnodigt tot het maken van romantische wandelingen. Het startpunt voor deze historische trip is Mersch, dat prachtig is gelegen bij de samenloop van de rivieren Alzette, Eisch en Mamer. Van hieruit hoef je nog geen dertig kilometer door bossen en dorpen te rijden richting Koerich om de kasteelpracht van onder meer Schoenfels, Hollenfels en Septfontaines te ontdekken.

Voor al deze ondernemingen in de eigen auto, hoeveel kilometer ze ook beslaan, geldt natuurlijk dat je goed verzekerd wilt zijn tegen de aantrekkelijkste premie. Maar waar de één op zoek is naar de goedkoopste autoverzekering, zal een ander graag iets meer betalen voor wellicht een uitgebreidere dekking. Bereken je autoverzekering en kijk wat het beste bij jou en jouw situatie past. Op die manier kun je met een gerust hart afreizen voor jouw avontuur op de Deutsche Alleenstraße, door de Vlaamse Ardennen en in het dal van de zeven kastelen in Luxemburg.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder