Verzekerd van een mooi auto-avontuur

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
auto-avontuur
Op vakantie met de auto©puuropreis

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Auto-avontuur in Duitsland

We beginnen met de langste, de Deutsche Alleenstraße. De initiatiefnemers van de ‘lanenroute’ zijn kort na de Duitse hereniging begonnen met behoud en bescherming van de karakteristieke bomen en hebben inmiddels dwars door Duitsland een groen netwerk van zo’n 2900 kilometer gerealiseerd. Natuurlijk, niet iedereen heeft zin en tijd om het hele traject te doen, vandaar dat het geheel keurig is opgeknipt in behapbare stukken.
Als we in het noorden beginnen, vinden we tussen Rügen en Rheinsberg het eerste deel van de Deutsche Alleenstraße. Verder naar het zuiden liggen onder meer Dessau/Wittenberg, Dortmund, Bad Honnef, Wittenberg, Dresden, Bad Kreuznach, Freudenstadt en Reichenau op de route, waar natuurschoon altijd een belangrijke rol speelt.

Auto-avontuur in België

Buurland België kent een traject, dat met de auto tot een prachtige dagtocht mag worden gerekend. De route van 120 kilometer door de Vlaamse Ardennen zal echter ook wielerliefhebbers aanspreken, aangezien menig helling uit de Ronde van Vlaanderen tijdens de rit wordt aangedaan. De Markt van Oudenaarde is een logisch startpunt. De totale route bestaat feitelijk uit twee lussen van elk zestig kilometer, die in de grootste stad van de Vlaamse Ardennen samenkomen. Wie zijn bezoek aan België wil opdelen over meerdere dagen zou op dag één de lus door de Zwalmstreek kunnen aandoen van Oudenaarde naar Horebeke, Zwalm, Zottegem en Brakel. Dag twee zou de reis vanuit Oudenaarde dan voeren naar Maarkedal, Ronse en Kluisbergen.

Auto-avontuur in Luxemburg

Iets meer naar het zuidoosten, maar in een heel ander land, ligt onze derde aanrader voor een korte autovakantie. De tour door het dal van de zeven kastelen voert over slechts 27 kilometer langs de pracht en praal van Luxemburg. In het centrale Guttland vind je naast natuurschoon veel burchten en paleizen, daterend uit verschillende eeuwen. Rond het nieuwere slot van Ansembourg ligt een imposante tuin, die uitnodigt tot het maken van romantische wandelingen. Het startpunt voor deze historische trip is Mersch, dat prachtig is gelegen bij de samenloop van de rivieren Alzette, Eisch en Mamer. Van hieruit hoef je nog geen dertig kilometer door bossen en dorpen te rijden richting Koerich om de kasteelpracht van onder meer Schoenfels, Hollenfels en Septfontaines te ontdekken.

Voor al deze ondernemingen in de eigen auto, hoeveel kilometer ze ook beslaan, geldt natuurlijk dat je goed verzekerd wilt zijn tegen de aantrekkelijkste premie. Maar waar de één op zoek is naar de goedkoopste autoverzekering, zal een ander graag iets meer betalen voor wellicht een uitgebreidere dekking. Bereken je autoverzekering en kijk wat het beste bij jou en jouw situatie past. Op die manier kun je met een gerust hart afreizen voor jouw avontuur op de Deutsche Alleenstraße, door de Vlaamse Ardennen en in het dal van de zeven kastelen in Luxemburg.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder