Nederlander graag met auto naar het buitenland

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie met de auto
Een vakantie met de auto is populair©Pexels-Pixabay

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

De eigen auto is voor velen het favoriete vervoermiddel om landen als België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië en Spanje te ontdekken, al zie je ook steeds meer Nederlandse vakantiegangers rondrijden in Kroatië of Griekenland. Die keuze is goed te begrijpen, al valt de impact van de hogere brandstofprijzen natuurlijk niet te voorspellen. Zeker als je met twee personen of meer reist, is een trip met de eigen auto vaak goedkoper dan een vlieg- of treinreis.

Daarnaast heb je alles in eigen hand, kun je reizen in je eigen tempo en hoef je eenmaal op de plek van bestemming geen auto te huren als je de omgeving wilt verkennen. En de auto is voor nog een doelgroep extra gemakkelijk: mensen die hun huisdier willen meenemen. De bench voor de hond zet je gewoon op de achterbank en rijden maar!

Autocheck voordat je op vakantie gaat

Voor een onbezorgde vakantie is het uiteraard zorg dat alles en iedereen er op tijd ‘klaar’ voor is. Ken je bijvoorbeeld eventuele coronaregels ter plekke, weet je welke afwijkende verkeersregels er kunnen zijn, heb je gedacht aan een eventueel Autobahnvignet voor jouw transitland en heb je je ervan overtuigd dat ook de auto de trip van soms vele duizenden kilometers veilig aan kan? Laat je auto vooraf controleren op onder andere de niveaus van motorolie, remvloeistof en koelvloeistof, bandenspanning en accu. Ook de conditie van de ruitenwissers is belangrijk.

Verder is het goed om te kijken naar de veiligheidsuitrusting in de auto. Vooral landen in het zuiden van Europa kennen hiervoor strenge eisen. Zo behoort naast de bekende gevarendriehoek vaak ook een verbanddoos, veiligheidshesjes voor alle inzittenden, reservelampjes en een brandblusser tot de verplichte uitrusting. Een tip: leg al die zaken op een goed bereikbare plaats en stop ze niet weg onder zware bagagestukken.

Goede autoverzekering is heel belangrijk

Ondanks al die gedegen voorbereiding kan het natuurlijk toch fout gaan: je rijdt bijvoorbeeld schade in het buitenland. Voor het afwikkelen ervan is het vooral belangrijk om een Europees schadeformulier in te vullen, waarop alle gegevens van beide partijen plus verzekeraars komen te staan. Met het afwerken van de schade hoeft er natuurlijk geen einde te komen aan de vakantie, dat zou zeker zuur zijn als het ongeval op de heenreis gebeurt. Dus is het van belang om bij het kiezen van je autoverzekering goed te kijken wat de voorwaarden zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van een eigen risico, waardoor na de schademelding je jaarpremie gaat stijgen? En kent jouw verzekeraar een systeem van 24/7 hulp en service of altijd vervangend vervoer bij schade? Zo ja, dan hoeft een kleine botsing in het buitenland niet altijd te betekenen dat jouw zomervakantie in het water valt.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder