Nederlander graag met auto naar het buitenland

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantie met de auto
Een vakantie met de auto is populair©Pexels-Pixabay

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

De eigen auto is voor velen het favoriete vervoermiddel om landen als België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië en Spanje te ontdekken, al zie je ook steeds meer Nederlandse vakantiegangers rondrijden in Kroatië of Griekenland. Die keuze is goed te begrijpen, al valt de impact van de hogere brandstofprijzen natuurlijk niet te voorspellen. Zeker als je met twee personen of meer reist, is een trip met de eigen auto vaak goedkoper dan een vlieg- of treinreis.

Daarnaast heb je alles in eigen hand, kun je reizen in je eigen tempo en hoef je eenmaal op de plek van bestemming geen auto te huren als je de omgeving wilt verkennen. En de auto is voor nog een doelgroep extra gemakkelijk: mensen die hun huisdier willen meenemen. De bench voor de hond zet je gewoon op de achterbank en rijden maar!

Autocheck voordat je op vakantie gaat

Voor een onbezorgde vakantie is het uiteraard zorg dat alles en iedereen er op tijd ‘klaar’ voor is. Ken je bijvoorbeeld eventuele coronaregels ter plekke, weet je welke afwijkende verkeersregels er kunnen zijn, heb je gedacht aan een eventueel Autobahnvignet voor jouw transitland en heb je je ervan overtuigd dat ook de auto de trip van soms vele duizenden kilometers veilig aan kan? Laat je auto vooraf controleren op onder andere de niveaus van motorolie, remvloeistof en koelvloeistof, bandenspanning en accu. Ook de conditie van de ruitenwissers is belangrijk.

Verder is het goed om te kijken naar de veiligheidsuitrusting in de auto. Vooral landen in het zuiden van Europa kennen hiervoor strenge eisen. Zo behoort naast de bekende gevarendriehoek vaak ook een verbanddoos, veiligheidshesjes voor alle inzittenden, reservelampjes en een brandblusser tot de verplichte uitrusting. Een tip: leg al die zaken op een goed bereikbare plaats en stop ze niet weg onder zware bagagestukken.

Goede autoverzekering is heel belangrijk

Ondanks al die gedegen voorbereiding kan het natuurlijk toch fout gaan: je rijdt bijvoorbeeld schade in het buitenland. Voor het afwikkelen ervan is het vooral belangrijk om een Europees schadeformulier in te vullen, waarop alle gegevens van beide partijen plus verzekeraars komen te staan. Met het afwerken van de schade hoeft er natuurlijk geen einde te komen aan de vakantie, dat zou zeker zuur zijn als het ongeval op de heenreis gebeurt. Dus is het van belang om bij het kiezen van je autoverzekering goed te kijken wat de voorwaarden zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van een eigen risico, waardoor na de schademelding je jaarpremie gaat stijgen? En kent jouw verzekeraar een systeem van 24/7 hulp en service of altijd vervangend vervoer bij schade? Zo ja, dan hoeft een kleine botsing in het buitenland niet altijd te betekenen dat jouw zomervakantie in het water valt.

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder