Scheveningen: een dag, een weekend, een week

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Scheveningen
Scheveningen - Pier ©Puuropreis

Op een druilerige regendag gaan we op pad met Pat Smith, sinds 2020 de nachtburgemeester van Den Haag/Scheveningen. “Het regent hier echt niet heel vaak”, benadrukt hij. “Maar vandaag dus wel." Je kunt maar pech hebben. Ja, wil je naar het strand dan is een zonnetje en lekkere temperatuur uiteraard wenselijk. Maar ook op minder mooie dagen als deze blijkt Scheveningen gewoon heel erg de moeite waard.

De boulevard van Scheveningen onderging over de hele linie een ware metamorfose. Vooral op de Noordboulevard (richting Zwarte Pad) is dat zichtbaar: hier kwamen leuke en gezellige specialiteitenrestaurants bij, een foodcourt met zeventien verschillende soorten keukens en een aantal nieuwe winkels. Aan de zuidkant verrees een nieuw hotel (met op een aantal kamers een eigen sauna en bubbelbad). En zo ongeveer in het midden opende het Legoland Discovery Centre de deuren en worden de (klein)kinderen verwelkomd door een reuzengiraffe van lego.

Scheveningen Inntel HotelsOm dat alles te zien gaan we dus op uitnodiging van Buitengewoon Scheveningen, The Hague & Partners en This is The Hague de boulevard ontdekken met de nachtburgemeester. We beginnen aan de zuidkant van de boulevard waar we een rondleiding krijgen in het gloednieuwe Inntel hotel. Het pand oogt als een glazen zeilschip en de hoge ramen bieden een prachtig uitzicht op het strand en de stad. Dat betekent wel dat andersom mensen vanaf het strand daardoor ook de (soms blote) hotelgasten kunnen zien. Het hotel heeft verschillende soorten kamers. En is een kamer met privé-sauna een beetje boven budget dan kun je je ontspannen in de publieke sauna. Sporten met uitzicht op strand en zee, en dat heb je ook vanuit het ‘infinity’ zwembad waar het lijkt het alsof je de zee inzwemt. 

 

Benieuwd naar de kamers van Inntel Hotels? Boek hier de kamer van je keuze.

Een voorproefje van Festival Classique

Scheveningen toeristentreintjeWe stappen in het toeristentreintje en rijden vervolgens richting de Noordboulevard. Maar niet nadat we worden getrakteerd op een miniconcert van Maja Friedman die met haar elektrische cello ook zal optreden op het Festival Classique in juni 2022. Je hoeft echter niet zo lang te wachten op prachtige concerten: op 9, 10 en 11 september kun je tijdens Sound Bites van Festival Classique je genieten van laagdrempelige klassieke muziek op het strand. Daarnaast zijn er in augustus en september op het Scheveningse strand diverse sunset concerten met diverse soorten muziek. Reden genoeg dus om ook zomeravonden in Scheveningen door te brengen. Plof neer op een terrasje, droom weg bij de ondergaande zon en breng vervolgens een paar muzikale uurtjes door op het strand.

 

b_230_307_16777215_00_images_stories_Nederland_Scheveningenminiconcert.jpg

b_230_305_16777215_00_images_stories_Nederland_Scheveningennachtburgemeester.jpg

Scheveningen beelden aan zee

Eten, drinken en nog meer eten

Na het bijzondere concert rijden we weer verder. De regen is opgehouden en een waterig zonnetje maakt het allemaal een stuk gezelliger. We komen langs nieuwe Legoland Discovery Centre. De levensgrote giraffe, gemaakt van legosteentjes, is een van de eye-catchers op de boulevard. Even verderop ligt de Pier van Scheveningen en net daar voorbij stoppen we bij de nieuwste specialiteitenrestaurants. Ze hebben ieder een eigen signatuur en er zit er zeker een bij waar je je thuis voelt.

Zo presenteert Moeke zich presenteert als het gezelligste grandcafé van Scheveningen. En inderdaad, ik vond het interieur erg gezellig.Dan is er ChouChou, chique gezellig met op de menukaart een combinatie van westerse klassiekers en de Aziatische keuken.
Het Engelse pubgevoel krijg je bij sport- en eetcafé The 3 Sisters. Naast een uitgebreide menukaart is er ook een uitgebreid aanbod aan sportwedstrijden op de tientallen televisieschermen die er aan de muur hangen. Verse vis, steaks en vegetarische gerechten staan op de menukaart van het Bay. Het interieur oogt oosters, met groen, wit en veel glimmende details.

 

b_360_270_16777215_00_images_stories_Nederland_Scheveningenrestaurant.jpgb_360_270_16777215_00_images_stories_Nederland_Scheveningeneten2.jpg

En dan is er de nieuwe Foodhall. Eigenlijk is die al sinds augustus 2020 geopend maar vanwege corona moest de hall in oktober weer dicht. Gelukkig zijn terrassen en stands weer open en kun je kiezen wat je eten wilt. Van Mexicaans tot Vietnamees, van sushi tot pizza en van vegetarisch tot vlees. Als er hier niets voor je bij is weten we het ook niet meer.

Als we na een rondje Foodhall (want je moet natuurlijk wel je smaakpapillen aan het werk zetten) weer buiten komen blijkt dat de zon het weer heeft moeten afleggen tegen de regen. Zonnige foto’s met blauwe luchten zitten er deze dag helaas niet in. Maar dat heeft zeker geen invloed op het zonnige beeld dat ik ondertussen van Scheveningen heb. Ik dacht dat ik de badplaats ondertussen wel kende omdat ik er vroeger vaak kwam. Op een bepaald moment had ik het er wel gezien, maar er is na deze middag juist veel dat ik nog een keer wil bekijken.

Zien, doen en beleven

Scheveningen Legoland

Want alle nieuwe elementen en de opknapbeurt van Scheveningen heeft de ruim tweehonderd jaar oude badplaats een aardige lift en een totaal andere en chiquere uitstraling gegeven. Wij zijn er deze dag niet geweest, maar als je meer wilt weten over de geschiedenis van Scheveningen dan moet je naar het Muzee waar de ontwikkeling van  eenvoudig vissersdorp tot badplaats in beeld wordt gebracht. En over beeld gesproken: op de Boulevard word je oog vanzelf getrokken naar de gigantische beelden van het museum Beelden aan Zee. Ook binnen in het museum sta je oog in oog met bijzondere beelden. Genoeg strand gezien? Ga dan naar de Keizerstraat. Dit is een van de oudste winkelstraten van Nederland met allerlei speciaalzaken waar je verrassend leuke cadeautjes kunt kopen of die nét wat anders dan andere trui.

Niet alleen in de zomer liefhebber van het strand? Een aantal strandtenten mag het hele jaar door openblijven zodat je ook in de winter ‘aan het strand’ kunt zitten. De Pier met reuzenrad Skyview, de Zipline, de lange, verrassende boulevard, de musea, bijzondere hotels… Scheveningen heeft genoeg te bieden voor een dag, een weekend en een week.

Liever een van de andere hotels in Scheveningen? Kijk bij het aanbod bij Booking.com

 
 
 

Reacties  

 
#1 Pat Smith 27-06-2021 21:01
Ik ben de Nachtburgemeester van Den Haag en niet alleen van Scheveningen. Wel een leuk stukje.
Den Haag is een levendige stad die nog veel meer I. Petto heeft dan alleen deze eyecatchers. Kom eens langs.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder