Archief

Bloot in het Franse binnenland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artikelindex

Village du limousin
Village du limousin
Als het strand niet allesbepalend is, dan valt in Frankrijk zeker een naturistische vakantie in de Périgord en de Limousin te overwegen. In beide bekende toeristische regio’s zijn verscheidene interessante terreinen, met heel veel mogelijkheden. En mocht het deze zomer toch te warm worden; ze hebben allemaal zwembaden en zwemmeertjes, sommige zelfs met grote glijbanen!
 
 

Terreinen: natuur en natuurlijk

Aan een meertje, met een zwembad, groot of klein, maar in ieder geval altijd in prachtige natuur.
 
Monts de Bussy
Monts de Bussy
Monts de Bussy
Dit geaccidenteerd landgoed van 10 hectare ligt in Eymoutiers aan de Vienne. Vanaf het hoogste punt van de camping, op bijna 500 meter, kun jeover de Limousin uitkijken. Als gast kun je naar het verwarmde zwembad, de baan voor pétanque en naar de ontmoetingsplaats. Voor de kleinsten is er een speeltuin. Wie actief wil zijn, kan kanoën op de Vienne. Minder spectaculair wellicht, maar wel zo lekker is het maken van een blote wandeling op een van de rustige paden. Eymoutiers heeft op 3 kilometer alles wat een Frans dorpje kan bieden: een boerenmarkt, winkels, prachtige straatjes.

Creuse Nature
Creuse
Creuse
In het ongerepte hart van Frankrijk ligt Centre de vacances naturiste Creuse Nature. Natuur, welzijn en cultuur; het zijn belangrijke elementen op de 19 hectare grote accommodatie in Boussac. Zo wordt er veel gemusiceerd, onder meer tijdens open podia. Twee keer per week kan yoga worden beoefend. Centraal op het terrein liggen het overdekte zwembad, het buitenbad en het restaurant met bar. De 100 plaatsen zijn verdeeld over het bos, langs het meer of bij de zwembaden.
 

Terme d’Astor
terme d'Astor
terme d'astor
De camping in Saint-Avit-Rivière ligt op een plateau in een glooiende bosrijke omgeving. Op 17,5 hectare bos en weide zijn 100 ruime plaatsen. De meeste plekken hebben een aansluiting voor elektriciteit. Het zwembad (20 bij 10 meter) heeft onder meer een jetstream en een whirlpool; de kleintjes kunnen zich vermaken in het naastgelegen peuterbad met fontein. Terme d’Astor is autovrij; alleen bij aankomst en vertrek mag het vervoermiddel op het terrein komen. In het restaurant kunnen specialiteiten van de Périgord worden gegeten. Honden mogen mee naar de camping, maar ze moeten altijd aangelijnd zijn.

Domaine Laborde
Petanque La borde
Petanque La borde
De 4-sterrencamping in Monflanquin biedt op 20 hectare plek aan 150 gezinnen. Naast 30 chalets zijn er 120 kampeerplekken. Die zijn niet alleen ruim (minstens 120 m²), maar ook allemaal voorzien van elektriciteit. Waterpret is het toverwoord op Laborde. Er waren al een overdekt, subtropisch zwembad met sauna; een groot buitenbad en een buitenbad voor kinderen, en daar is een nieuw buitenzwembad met waterglijbaan bijgekomen. En wie natuurlijker wil zwemmen, kan dat doen in een van de twee meren.

 

 

Veel gestelde vragen over naturisme
 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder