Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Keukenhof
Keukenhof viert feest dit jaar©Puuropreis

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.


Geschiedenis van Keukenhof

Er zullen niet veel mensen zijn die Keukenhof in Lisse niet kennen, maar hoe ontstond dit park? Het verhaal begon in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.  De Nederlandse bloembollensector, die ernstig getroffen was door de oorlog, zocht naar een manier om de export van bloembollen te bevorderen en het toerisme te stimuleren. Een aantal bloembollenkwekers en tuinarchitecten bundelde hun krachten om een unieke tentoonstelling van bloemen te creëren, die de pracht en diversiteit van Nederlandse bloemen aan de wereld zou tonen.  In 1949 opende het park voor het eerst zijn deuren voor het publiek.
Het idee voor een bloemententoonstelling in deze regio was niet nieuw. In de 15e eeuw werd het landgoed Keukenhof oorspronkelijk gebruikt als moestuin ("keukenhof" betekent letterlijk "keukentuin") voor het kasteel van Jacoba van Beieren. Later, in de 19e eeuw, werd het omgevormd tot een landschapspark, waarbij de landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher een belangrijke rol speelden.
Sinds de opening in 1949 groeide Keukenhof uit tot een wereldwijd bekende attractie met prachtige bloemenshows, kunstinstallaties en sfeervolle tuinen.

In 2024 viert Keukenhof haar diamanten jubileum met verschillende festiviteiten georganiseerd, waaronder speciale bloemententoonstellingen, muzikale optredens en culturele evenementen die de diversiteit en schoonheid van Nederlandse bloemen en tradities vieren. Het park kijkt ook naar de toekomst met voortdurende toewijding aan het behoud van haar natuurlijke schoonheid, het bevorderen van duurzame praktijken en het blijven inspireren van generaties bezoekers van over de hele wereld.

De openingstijden dit jaar zijn vanaf donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei geopend van 8.00 – 19.30 uur. Dit geldt ook voor zon- en feestdagen.

Wat de beste tijd is voor een bezoek is niet vooraf te zeggen omdat de bloei in Keukenhof parallel loopt aan die in de natuur. In het begin van het seizoen bloeien krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen bloeien de latere bloeiers zoals (grotere) tulpen. In onze paviljoenen zijn vanaf de eerste tot en met de laatste dag van het seizoen schitterende bloemenshows te zien. In alle rust genieten van Keukenhof? Vóór 10:30 uur en nà 16:00 uur is het minder druk in Keukenhof. Met de ochtend- en avondzon kun je prachtig foto’s maken. Daarnaast is het op maandag, dinsdag en woensdag rustiger dan op andere dagen.  

Win kaarten voor Keukenhof

Om in aanmerking te komen voor het winnen van twee kaarten voor Keukenhof vragen we je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Geef daarnaast antwoord op de vraag: Wat zijn goedkopere alternatieve vakantiebestemmingen volgens recent onderzoek.
Stuur je antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meedoen kan tot en met 10 maart 2024. Prijswinnaars krijgen per email bericht. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze prijsvraag  en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Bestel kaarten voor Keukenhof

Meer kaarten nodig voor Keukenhof of alvast kaarten hebben en daarmee lange rijen voor de kassa's voorkomen? Bestel de entreekaarten bij Getyourguide of Tiqets

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder