Wat je kunt verwachten van een cruisevakantie

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Cruisevakantie
Maak eens een cruisevakantie©MvdW

Cruisen, ook wel bekend als het maken van een cruisevakantie, is een populaire manier om te reizen en de wereld te ontdekken. Tijdens een cruise reis je met een schip naar verschillende bestemmingen, zodat je meerdere plaatsen kunt bezoeken zonder met je bagage te hoeven zeulen. Je pakt je koffer op dag 1 uit en pakt pas weer in als de cruisevakantie voorbij is.

Een cruisevakantie moet bij je passen

Soms kan het moeilijk zijn om een cruise te vinden die naar de bestemmingen gaat die je wilt bezoeken. Elke maatschappij heeft weer een eigen 'route' naar de verschillende bestemmingen. Heel populair in in het voorjaar, de zomer en het najaar zijn de Middellandse Zeecruises en de cruisevakantie naar Noorwegen en IJsland. In de winter kiezen veel cruisereizigers voor een cruisevakantie naar de Caraïben.
Hoewel er veel entertainment aan boord is, kunnen sommige mensen het na een paar dagen saai vinden om de hele tijd op hetzelfde schip te zijn. En ook al ga je een of meerdere dagen van boord in een aanleghaven, door tijdgebrek is het niet altijd mogelijk is om lokale cultuur te ervaren. En vooral de oudere cruiseschepen zijn niet even milieuvriendelijk.
Allemaal redenen dus om niet te cruisen. Maar...

Wat maakt een cruisevakantie wel aantrekkelijk

Ten eerste is het een gemakkelijke manier om de wereld te ontdekken. Het schip is je vervoer, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lange vluchten of het huren van een auto. Bovendien bieden cruises vaak verschillende excursies aan, zodat je in de plaats waar je aanlegt gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Ten tweede kan cruisen een betaalbare manier zijn om te reizen. Veel cruises bieden all-inclusive pakketten, waardoor je in één keer een bedrag betaalt voor je vervoer, accommodatie, maaltijden en entertainment. Dit kan goedkoper zijn dan het boeken van een vlucht, het huren van een auto en het betalen voor verschillende hotels en maaltijden.

Ten derde is cruisen een ontspannen manier om te reizen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het plannen van je route of het zoeken naar een hotel, omdat alles voor je geregeld is. Bovendien kun je genieten van de faciliteiten aan boord, zoals zwembaden, fitnesscentra en heel veel entertainment. Elke cruisemaatschappij heeft weer een eigen 'look & feel'. Je kunt op de links onder aan het artikel klikken om de verschillende maatschappijen en routes te ontdekken.

Ten vierde biedt een cruisevakantie veel sociale mogelijkheden. Aan boord van het schip kun je nieuwe mensen leren kennen en contacten leggen met andere reizigers. Bovendien kun je deelnemen aan activiteiten en groepsreizen, wat kan leiden tot leuke en onvergetelijke ervaringen.

En dat als vijfde aantrekkelijk punt is de flexibiliteit die je hebt bij het uitzoeken van je cruisevakantie. Veel cruises bieden verschillende opties voor routes en bestemmingen, zodat je kunt kiezen welke plaatsen je wilt bezoeken en hoe lang je op elke plaats wilt blijven. Bovendien kun je soms tijdens je cruise wijzigingen aanbrengen in je reisplan, zodat je bijvoorbeeld langer op een bepaalde plaats kunt blijven of een extra excursie kunt boeken. Dit geeft je de vrijheid om je reis aan te passen aan je wensen en interesses.

Zin in een cruisevakantie

Ontdek zelf welke cruise bij je past en boek je cruisevakantie bij bekende aanbieders als 

Corendon Cruises

Cruise Travel

Cruisereizen

Cruisewinkel

TUI.nl

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder