Wat je kunt verwachten van een cruisevakantie

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Cruisevakantie
Maak eens een cruisevakantie©MvdW

Cruisen, ook wel bekend als cruisevakantie, is een populaire manier om te reizen en de wereld te ontdekken. Tijdens een cruise reis je met een schip naar verschillende bestemmingen, zodat je meerdere plaatsen kunt bezoeken zonder je bagage te hoeven verplaatsen.

Een cruisevakantie moet bij je passen

Soms kan het moeilijk zijn om een cruise te vinden die naar de bestemmingen gaat die je wilt bezoeken. Hoewel er veel entertainment aan boord is, kunnen sommige mensen het na een paar dagen saai vinden om de hele tijd op hetzelfde schip te zijn. Je moet er ook rekening mee houden dat door tijdgebrek het niet altijd mogelijk is om lokale cultuur te ervaren. En vooral de oudere cruiseschepen zijn niet even milieuvriendelijk.

Wat maakt een cruisevakantie aantrekkelijk?

Ten eerste is het een gemakkelijke manier om de wereld te ontdekken. Het schip is het vervoer, dus je hoeft je geen zorgen te maken over lange vluchten of het huren van een auto. Bovendien bieden cruises vaak verschillende excursies aan, zodat je gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van een plaats kunt bezoeken.

Ten tweede kan cruisen een betaalbare manier zijn om te reizen. Veel cruises bieden all-inclusive pakketten, waardoor je in één keer een bedrag betaalt voor je vervoer, accommodatie, maaltijden en entertainment. Dit kan goedkoper zijn dan het boeken van een vlucht, het huren van een auto en het betalen voor verschillende hotels en maaltijden.

Ten derde is cruisen een ontspannen manier om te reizen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het plannen van je route of het zoeken naar een hotel, omdat alles voor je geregeld is. Bovendien kun je genieten van de faciliteiten aan boord, zoals zwembaden, fitnesscentra en heel veel entertainment.

Ten vierde biedt een cruisevakantie veel sociale mogelijkheden. Aan boord van het schip kun je nieuwe mensen leren kennen en contacten leggen met andere reizigers. Bovendien kun je deelnemen aan activiteiten en groepsreizen, wat kan leiden tot leuke en onvergetelijke ervaringen.

Een vijfde voordeel is de flexibiliteit die je hebt bij het uitzoeken van je cruisevakantie. Veel cruises bieden verschillende opties voor routes en bestemmingen, zodat je kunt kiezen welke plaatsen je wilt bezoeken en hoe lang je op elke plaats wilt blijven. Bovendien kun je soms tijdens je cruise wijzigingen aanbrengen in je reisplan, zodat je bijvoorbeeld langer op een bepaalde plaats kunt blijven of een extra excursie kunt boeken. Dit geeft je de vrijheid om je reis aan te passen aan je wensen en interesses.

Boek zo'n heerlijke cruisevakantie

Ontdek zelf welke cruise bij je past en boek je cruisevakantie bij bekende aanbieders als 

Corendon Cruises

Cruise Travel

Cruisereizen

Cruisewinkel

TUI.nl

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder