Nieuwe excursies bij AIDA Cruises

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Cruises met excursies naar Barcelona
Ontdek Montserrat in Barcelona©Ian Kelsall-Unsplash

Voor de zomer 2023 en winter 2023/2024 zijn er in geselecteerde regio’s nieuwe excursies van een halve en een hele dag. Deze nieuwe National Geographic Day Tours zijn speciaal ontworpen door National Geographic curatoren met een focus op educatie en duurzaam toerisme. De excursies geven de mogelijkheid om culturele schatten diepgaand te ontdekken.

In kleine groepen en met lokale gidsen, opgeleid door National Geographic, ontdek je plaatsen buiten de traditionele routes in Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Turkije, de Canarische Eilanden en Madeira. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op de schoonheid van de regio maar ook op het leren kennen van de lokale bevolking en hun cultuur. 

Enkele hoogtepunten van de excursies bij deze cruises

  • Barcelona: een geologische wandeling naar de heilige berg Montserrat;
  • Rome: een fascinerende rondleiding door de mysterieuze onderwereld van Rome met een archeoloog die een uniek perspectief biedt op het architecturale en archeologische erfgoed van de oude stad.
  • Ibiza: een ontdekking van de ware natuur van het eiland met een kruidendokter die uitleg geeft over de wilde kruiden en een imker die uitleg geeft over het leven van bijen en het belang ervan voor het ecosysteem en onze voedselstabiliteit.
  • Kusadasi: hier worden de terrassenhuizen van Efeze tot leven gebracht door middel van speciale demonstraties, zoals een pottenbakkersdemonstratie of een workshop tegelschilderen.
  • Athene: je treedt in de voetsporen van de geboorte van de democratie en krijgt een speciaal kijkje achter de schermen met historische en educatieve verhalen.
  • Santorini: verken samen met een archeoloog de opgravingssite van Akrotiri, het "Griekse Pompeii".

AIDA Cruises biedt momenteel wereldwijd 5.750 landexcursies aan, waaronder ongeveer 780 met een speciale connectie met duurzaam toerisme. Alle excursies die voldoen aan de sociale, ecologische en culturele normen worden speciaal gemarkeerd met een boomsymbool. De vier belangrijkste criteria op basis waarvan deze excursies worden gecertificeerd zijn de vervoersdiensten, de inhoud of focus van de excursie (bijvoorbeeld cultuur, natuur, sociaal engagement), het regionale gastronomische aanbod en de duurzaamheidsverbintenis van het lokale partnerbureau. Daarnaast zijn er tal van subitems die ook worden meegenomen in de evaluatie. Op het gebied van transport ligt de focus op het vermijden van CO2-uitstoot. In de haven van Bergen biedt AIDA zelfs elektrische bussen aan voor een van haar tours.

De National Geographic Day Tours kunnen nu vooraf of aan boord geboekt worden op alle AIDA cruises in het Middellandse Zeegebied, de Canarische Eilanden en Madeira.

Boek je cruise met AIDA Cruises bij:

Captain Cruise

Corendon Cruises

Cruise Travel

Cruisereizen

Cruisewinkel

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder