Nieuwe excursies bij AIDA Cruises

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Cruises met excursies naar Barcelona
Ontdek Montserrat in Barcelona©Ian Kelsall-Unsplash

Voor de zomer 2023 en winter 2023/2024 zijn er in geselecteerde regio’s nieuwe excursies van een halve en een hele dag. Deze nieuwe National Geographic Day Tours zijn speciaal ontworpen door National Geographic curatoren met een focus op educatie en duurzaam toerisme. De excursies geven de mogelijkheid om culturele schatten diepgaand te ontdekken.

In kleine groepen en met lokale gidsen, opgeleid door National Geographic, ontdek je plaatsen buiten de traditionele routes in Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Turkije, de Canarische Eilanden en Madeira. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op de schoonheid van de regio maar ook op het leren kennen van de lokale bevolking en hun cultuur. 

Enkele hoogtepunten van de excursies bij deze cruises

  • Barcelona: een geologische wandeling naar de heilige berg Montserrat;
  • Rome: een fascinerende rondleiding door de mysterieuze onderwereld van Rome met een archeoloog die een uniek perspectief biedt op het architecturale en archeologische erfgoed van de oude stad.
  • Ibiza: een ontdekking van de ware natuur van het eiland met een kruidendokter die uitleg geeft over de wilde kruiden en een imker die uitleg geeft over het leven van bijen en het belang ervan voor het ecosysteem en onze voedselstabiliteit.
  • Kusadasi: hier worden de terrassenhuizen van Efeze tot leven gebracht door middel van speciale demonstraties, zoals een pottenbakkersdemonstratie of een workshop tegelschilderen.
  • Athene: je treedt in de voetsporen van de geboorte van de democratie en krijgt een speciaal kijkje achter de schermen met historische en educatieve verhalen.
  • Santorini: verken samen met een archeoloog de opgravingssite van Akrotiri, het "Griekse Pompeii".

AIDA Cruises biedt momenteel wereldwijd 5.750 landexcursies aan, waaronder ongeveer 780 met een speciale connectie met duurzaam toerisme. Alle excursies die voldoen aan de sociale, ecologische en culturele normen worden speciaal gemarkeerd met een boomsymbool. De vier belangrijkste criteria op basis waarvan deze excursies worden gecertificeerd zijn de vervoersdiensten, de inhoud of focus van de excursie (bijvoorbeeld cultuur, natuur, sociaal engagement), het regionale gastronomische aanbod en de duurzaamheidsverbintenis van het lokale partnerbureau. Daarnaast zijn er tal van subitems die ook worden meegenomen in de evaluatie. Op het gebied van transport ligt de focus op het vermijden van CO2-uitstoot. In de haven van Bergen biedt AIDA zelfs elektrische bussen aan voor een van haar tours.

De National Geographic Day Tours kunnen nu vooraf of aan boord geboekt worden op alle AIDA cruises in het Middellandse Zeegebied, de Canarische Eilanden en Madeira.

Boek je cruise met AIDA Cruises bij:

Captain Cruise

Corendon Cruises

Cruise Travel

Cruisereizen

Cruisewinkel

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder