Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Dagje weg Scheveningen
©puuropreis

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

 

 

 

 

1. Het Muiderslot in Muiden

Het Muiderslot dateert uit 1285 en is één van de best bewaarde kastelen van Nederland. Oorspronkelijke doel was verdediging, maar in de loop der tijd werd het bewoond, verbouwd en raakte uiteindelijk in verval. Sinds 1878 staat het in de boeken als een rijksmuseum. Dank zij architect Pierre Cuypers is het kasteel gerestaureerd en is het nu een plek om de geschiedenis te leren kennen en te dwalen door een van de fraaie kasteeltuinen.

 

2. Picknicken in de Tuinen van Appeltern

Hou je van de natuur en wil je genieten van mooie tuinen of wellicht inspiratie opdoen voor je eigen tuin? Dan zijn de Tuinen van Appeltern hét uitje voor jou. Neem een picknickmand mee en kijk wat er allemaal te zien en te doen is. Dat kan nu al want de outdoor showroom is al weer geopend.

3. Het Museum van de 20ste eeuw in Hoorn

Hoe woonden we vroeger? Hoe zagen de winkels eruit? Wat stond er op het menu? Het leven in de vorige eeuw komt tot leven in het Museum van de 20e eeuw. Er is een vaste collectie, maar in drie zalen in het museum zijn er ook steeds wisselende exposities. Voor kinderen is het museum een ontdekking, voor ouders en grootouders een feest van herkenning.

4. Maak een autospeurtocht door Nederland

Het lijkt iets uit lang vervlogen tijd, een autospeurtocht, maar niets is minder waar. Er worden heel wat autospeurtochten in Nederland georganiseerd die langs de mooiste plekjes voeren. Bij de een moet je tijdens de rit een geheime code voor een schat zoeken, bij de ander ontdek je van alles over de geschiedenis van de streek.

5. Bakken en eten in Medemblik

Je kunt Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij met recht het lekkerste museum van Nederland noemen. Dwaal door de geschiedenis en probeer allerlei machines, hulpmiddelen en attributen uit de vorige eeuw zelf uit. Natuurlijk kun je van alle lekkernijen proeven en wil je zelf aan de slag dan boek je een workshop chocolade maken, verven met cacao of broodbakken.

6. Over en onder de pier van Scheveningen

Lekker uitwaaien onder de pier van Scheveningen en daarna een hapje eten op de pier. Van streetfood tot een harinkje en van pizza tot patat. En wie nog niet genoeg heeft van het zeeleven boekt lekker een hotel en gaat de volgende dag gewoon weer terug. Of je gaat lekker naar Den Haag. Zo wordt een dagje weg een echt uitje.

 

7. Stroop en struinen in Gouda

De Goudse stroopwafel is niet alleen in Nederland bekend. Wereldwijd heeft de zoete lekkernij al vele harten veroverd. Wil je zien hoe ze gemaakt worden? Maak dan een afspraak in de stroopwafelfabriek Kamphuisen. Al sinds 1810 bakken ze hier deze lekkernij. En aansluitend is een wandeling door het pittoreske Gouda dé ultieme afsluiter voor een ‘heerlijk’ dagje uit.

8. Bier in Arnhem

Vind je de combinatie eten/drinken en een leuke stad bezoeken erg aantrekkelijk? Dan moet je zeker naar Arnhem waar je in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem je dagje  geschiedenis kunt combineren met een bezoek aan de museumbrouwerij. Wellicht is een dagje te kort om dan ook nog de stad te ontdekken. De oplossing is simpel: boek een prettig hotel en je hebt zomaar nog een dag erbij.
Hotels boeken doe je op Booking.com of een van de vele aanbiedingen bij Hotelspecials

9. Fietsen op Goeree-Overflakkee

Fietsen is leuk, maar op Goeree-Overflakkee kun je fietsen in een prachtige weidse omgeving waar je ook nog eens veel historie kunt ontdekken. Er zijn heel veel fietsroutes uitgezet waar je door en langs de meest bijzondere plekjes komt. Van rustige eilandroutes tot gezellige dorpentochten. En natuurlijk is er altijd ruimte voor een bezoek aan een museum of een kopje koffie op een terras.

De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl!

Nog meer dagje weg tips:

Lees ook: handige zaken voor op reis

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder