Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
reizen Reistas
©Erol Ahmet-Unsplash

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Mondkapjes en handgel

Of je nu gevaccineerd bent of niet, in veel landen en op veel plekken zijn mondkapjes verplicht, zowel binnen als buiten Europa. Ook in vliegtuigen geldt de verplichting om mondkapjes te dragen. Zorg dan ook dat je voldoende voorraad bij je hebt. Daarnaast is het heel fijn om voldoende handgel bij je te hebben en reinigingsdoekjes om oppervlakten schoon te maken.
Koop mondkapjes, handgel en reinigingsdoekjes heel gemakkelijk online bij Bol.com of de De online drogist

Opladers en stekkers

Maak in je bagage altijd plek voor een wereldstekker. Met zo’n universeel apparaat kun je overal ter wereld, zoals in Australië, China, Japan en de Verenigde Staten, eenvoudig je fotocamera of telefoon opladen. Want hoe jammer zou het zijn als je eindelijk bij de Grand Canyon staat en je kunt dat fenomenale vergezicht niet vastleggen, omdat jouw stekker de vorige avond niet in dat Amerikaanse stopcontact paste. Dergelijke problemen kun je vandaag de dag ook voorkomen met een zogeheten powerbank, een oplaadbare accu of externe batterij waarmee je je smartphone ook kunt opladen op plekken waar geen stopcontact voorhanden is. Kortom, onmisbaar!
Wil je er een bestellen? Kijk dan bij Bol.com of Hema naar het aanbod.

Uitgerust aankomen

Er zijn ook accessoires die ervoor zorgen dat je uitgerust op je bestemming aankomt. Het bekendste is wel het opblaasbare nekkussen, verkrijgbaar in alle kleuren en designs. Heerlijk om te dragen tijdens een lange vlieg- of busreis, en daarna gemakkelijk op te bergen in je koffer of rugzak.
En ga je vliegen? Dan maken een noise cancelling koptelefoon en een slaapmasker je leven echt een stuk aangenamer! Bij  Bol.com hebben ze ruime keuze.
Eenmaal gearriveerd, zijn er ook accessoires om je heel snel thuis te voelen. Zo hebben kampeerders veel plezier van een elektrisch luchtpompje waarmee je je luchtbed snel en moeiteloos kunt opgeblazen. Want zeg nu zelf: gemak dient toch de mens?

Reizen betekent ter plekke nogal eens avontuur. Van raften op de Colorado, abseilen in de Alpen, wandelen in de Pyreneeën, het zijn toch heerlijke dingen om te doen. Maar ook hiervoor geldt: een goede voorbereiding is het halve werk! Neem bijvoorbeeld goed afsluitbare plastic zakken mee, om ervoor te zorgen dat je telefoon tijdens zo’n boottocht niet kan verdrinken. Een andere tip: neem een lichtgewicht dry bag mee, dan blijft onderweg je hele uitrusting droog.

Nee, geen beestjes

Reizen is ook lekker de natuur in. Wandelen, fietsen. Heerlijk. Wel moet je oppassen voor teken. Daarom raden we aan een tekentang in de bagage te stoppen, evenals Aspivenin. In dat laatste setje zit een vacuümpompje met uitzuignappen, dat zeer effectief is bij steken en beten van onder meer kwallen, spinnen, muggen en wespen. In dit zelfhulpkader is een EHBO-set ook een aanrader. Te koop bij De online drogist.

Ruimtebesparend handig

Reizen. Hoe je het ook doet of waarheen je ook gaat: in je reisuitrusting mag een regenjasje, een opvouwbaar katoenen tasje of multitool (mes, bestek en opener in één) niet ontbreken. Altijd handig. Voor onverwacht picknicken bijvoorbeeld. En moet je ruimtebesparend op reis en wil je toch onderweg een boek lezen, dan is een e-reader een goede keus.  Op die manier past alles wat jij op reis nodig hebt in één koffer, trolley of rugzak!

Boek je reis of vakantie

Wil je alvast je reis of vakantie boeken? Dat kan bij de meeste reisaabieders tegen gunstige en flexibele voorwaarden. Kijk, kies en boek!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder