Nederlandse toeristen naar Frankrijk: reisgedrag in 2022

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Zomerpret in Savoie Mont Blanc©PR Zomerpret in Savoie Mont Blanc
Zomerpret in Savoie Mont Blanc©PR Zomerpret in Savoie Mont Blanc
Frankrijk is in 2022 weer populair bij de Nederlandse toeristen. Reizen is weer mogelijk en dat zorgt voor meer boekingen dit jaar. L’Agence Savoie Mont Blanc onderzocht het van het reis- en boekingsgedrag van de vier belangrijkste markten voor het toerisme binnen en naar Frankrijk. Deze markten zijn Frankrijk, Engeland, België en Nederland. In totaal zijn 3565 mensen ondervraagd, onder wie 720 Nederlanders.

Weinig last van corona-angst en inflatie 

Als gevolg van de coronapandemie stonden de afgelopen twee jaar in het teken van beperkingen in het plannen en boeken van vakanties en reizen. Die beperkingen zijn (grotendeels) verdwenen, maar een slechtere economie kan roet in het eten gooien. Toch lijkt dat op het moment van het onderzoek in april niet het geval.
 
Het gevolg is dat het percentage Franse toeristen dat al geboekt heeft, sterk gestegen is. Vier op de tien Fransen gaan zeker op vakantie, dit is een stijging van 7 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit geldt ook voor de Nederlanders. Ruim veertig procent zegt op vakantie te gaan. Zo'n 35 procent twijfelt nog. Vorig jaar was dit nog 45 procent. Bijna drie van de tien mensen gaan niet. Deze cijfers geven aan dat er zelfs meer mensen op vakantie willen dan voor de pandemie. Wel zijn we nog steeds voorzichtig en wordt voor zekerheid gekozen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse toeristen dit jaar meer voor door reisorganisaties vastgestelde pakketreizen kiezen en minder voor particuliere boekingen. 

Nederlanders zijn het meest positief 

Ondanks dat de Fransen, Britten en Belgen bezorgd zijn over de stijgende prijzen en de terugkerende coronabesmettingen blijven Nederlanders vooral positief. We zijn vastbesloten om weer op vakantie te gaan na twee jaar van belemmeringen. We zijn zo enthousiast dat we zelfs langer op vakantie willen. Meer dan de helft (59 procent) van de ondervraagde personen gaf aan om negen dagen of meer, sommige zelfs meer dan vijftien dagen, op vakantie te gaan. Dertig procent van de Nederlanders zegt dan ook meer budget vrij te maken voor de zomervakantie. Daarnaast is het percentage dat nog twijfelt om te boeken gemakkelijk over te halen met aanbiedingen en een aanbod aan ‘’short-stay’’ vakanties om de kosten lager te houden.  

De bergen van Savoie Mont Blanc steeds populairder

In de winter zijn de Franse bergen populair onder de Nederlandse toeristen, maar die aantrekkingskracht is ook in de zomer steeds meer te zien. De bergvakanties in de zomer staan op dit moment op plek drie, achter vakanties aan de kust en op het platteland maar boven de stedentrips. De toeristen die naar de Franse zon afreizen zijn voornamelijk koppels en families die reizen in het hoogseizoen. De bergen worden gezien als een toevluchtsoord voor rust, ruimte en vrijheid. Niet zo gek dat ze juist nu populairder worden in de zomermaanden. Het berg- en merengebied van Savoie Mont Blanc, dat twee derde van de Franse Alpen beslaat, stijgt in populariteit met ongeveer twaalf procent. Dat is bijna een verdubbeling sinds 2021. In de bergen houden we van wandelen, fietsen, zwemmen, cultuur snuiven en genieten van de gastronomie. 
 
Savoie Mont Blanc is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. 

Lees meer over Frankrijk

Boek je reis naar Frankrijk

Met de Thalys naar Frankrijk

Kamperen in Frankrijk

Complete reizen naar Frankrijk

Luxe vakantiehuizen

Vakantiehuizen op 165 locaties

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder