Musea in Nederland weer open! Wat is er te doen?

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Musea Kunst - van Gogh
Bezoek weer een van de vele Nederlandse musea©Puuropreis

Op 5 juni 2021 openden na maanden sluiting de (meeste) Nederlandse musea hun deuren weer. We willen de onderstaande exposities graag extra onder jullie aandacht brengen. We vullen dit artikel geregeld aan. Heb je zelf een tip voor een leuke tentoonstelling of expositie? Deel hem dan in het commentaarblok onderaan dit artikel. Update 9 augustus 2021: nieuwe tips en extra korting op entreekaarten!

Voor de meeste musea geldt dat je vooraf een kaartje moet kopen en/of een toegangstijd moet reserveren. 

Beatlefoto's in het Herman Brood Museum

The ‘fabulous four from Liverpool’, is vanaf 11 juni 2021 te bewonderen in het Herman Brood Museum in Zwolle waar ‘art-gallery’ man Ivo de Lange een expositie houdt van ruim 80 gesigneerde foto’s gemaakt door Robert Whitaker. De expositie duurt tot en met 30 september 2021 en geeft een zeldzaam overzicht van de worldtour van The Beatles 1964-1966. Het museum is gevestigd in het museumhart van Zwolle en werd in 2017 opgericht door de huidige eigenaar Ivo de Lange, een goede vriend van de in 2001 overleden rockster en kunstenaar. Met het museum wil hij vooral de herinnering aan Herman levend houden. Het museum geeft bezoekers een kijkje in het roerige leven van Brood. Foto’s, schilderijen maar ook kleine gifts met Brood als opschrift zijn te zien en te koop. 

Rembrandthuis, Amsterdam:

De tentoonstelling Hansken, Rembrandts Olifant wacht op publiek. Ook heeft het museum nieuwe aanwinsten, zoals een werk van Ferdinand Bol en kreeg daarnaast een aantal werken van oude en nieuwe meesters in bruikleen. Boek hier je kaartje voor het Rembrandthuis

Tropenmuseum, Amsterdam: 

Cadeau, Hoezo? is een uitbundige en interactieve tentoonstelling waar je ziet hoe we wereldwijd cadeaus aan elkaar geven; en op hoe veel manieren we dat doen. Tussen mensen onderling, maar ook op politiek niveau. Waarom gaf Nederland ooit een stoomschip aan Japan? Wat vond Mao van de mango’s die hij ooit ontving? In de tentoonstelling zie je ook de honderden poppen die Juliana cadeau kreeg. En stap je in een enorme,Instagrammable installatie van furoshiki (Japans inpakdoek).

Museum Volkenkunde, Leiden:

Droomreis, borduurwerken van 180 schoolkinderen zijn geborduurde verbeeldingen van droomreizen van 180 kinderen. De makers zijn leerlingen van drie basisscholen: De Pionier en De Lorentzschool uit Leiden en de Koningin Julianaschool uit Leiderdorp. Reizen in de tijd, de ruimte en door de wereld: alles is mogelijk. Door corona en de noodzaak thuis te blijven hebben deze werken natuurlijk een extra betekenis gekregen. Boek je uitje in Leiden

Rijksmuseum van Oudheden, Leiden:

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is van 5 juni tot en met 31 oktober 2021 een tentoonstelling ingericht over de prehistorische tempels en tombes van Malta. Bezoekers maken kennis met de rituelen, religie en techniek van de eilandbewoners tussen 5900 en 2500 voor Christus. Het reserveren van een bezoek is verplicht. Het nationale archeologiemuseum van ons land is gevestigd in een oud herenhuis en begijnhof aan het Rapenburg. Ontdek Leiden.

Afrika Museum, Berg en Dal:

Zes kinderen vertellen in Bitter Chocolate Stories hun verhaal. Zij zorgen ervoor dat wij, de chocoladeconsumenten, duizenden kilometers verderop de chocola kunnen eten waar we zo van houden. Ze nemen je mee naar de cacaoplantages en vertellen hun verhalen en die van hun ouders, van de cacaoboeren, en de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen. Deze tentoonstelling is i.s.m. Tony Chocolonely. 

Wereldmuseum, Rotterdam: 

Maak in What a Genderful World kennis met genderstereotypen, zelfexpressie en empowerment wereldwijd. Op Fiji dragen politieagenten een rok. Roze is pas sinds de jaren vijftig in het Westen een meisjeskleur. En hij en zij bestaan ​​niet in de Turkse taal. Maak je eigen fotoshoot met ‘typisch mannelijke of vrouwelijke’ poses en ervaar het zelf. 

Centraal museum, Utrecht:

Veelzijdig en met tentoonstellingen voor iedereen. Van Nijntje in het Dick Bruna atelier tot een Rietveld collectie en van de clair obsur van Caravaggisten tot hetUtrechtse schip uit de 11e eeuw en het 17e-eeuwse poppenhuis.

Museum Rotterdam, Rotterdam:

Een museum van en over Rotterdam. Met verschillende doorlopende tentoonstellingen zoals Verhalen van Staal en Steen en Rotterdammers van formaat. Boek hier je kaartje voor het Museum Rotterdam

Hermitage, Amsterdam:

Nieuw is Sensing Streams, de installatie van Ryuichi Sakamoto en Daito Manabe, die vanaf 9 juni in de Hermitage wordt gepresenteerd door het Holland Festival. Ook het café-restaurant, het terras in de populaire binnentuin en de museumshop zijn vanaf 5 juni weer geopend. In het hele gebouw zijn coronamaatregelen van kracht, zoals 1,5 meter afstand houden, verplicht gebruik van een mondkapje, eenrichtingsroutes en online reserveringen vooraf. Boek hier je entreebewijs voor de Hermitage

Het Eye Filmmuseum, Amsterdam:

Vanaf 5 juni kun je terecht voor de expositie Vive le Cinéma, naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de 75ste verjaardag van Eye Filmmuseum.
Dagje naar Amsterdam? Koop je Amsterdam voordeelkaart.

TextielMuseum, Tilburg:

Bezoekers worden getrakteerd op de splinternieuwe presentatie van modecreaties van het recente Eurovisie Songfestival, de wonderlijke designtentoonstelling van Kiki van Eijk en het levendige makerschap dat te beleven valt in het TextielLab. 

Maritiem Museum Rotterdam:

Het museum opent met de unieke expositie ‘Maritieme Meesterwerken’ met topstukken uit zes eeuwen Maritieme schilderkunst uit de eigen collectie, in combinatie met werken van Museum Boijmans Van Beuningen

Museon/Omniversum Den Haag:

In deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven! MUSIC! Is te zien tot en met 9 januari 2022.De gemeente Den Haag heeft groen licht gegeven voor het samengaan van de 2 instellingen Museon en Omniversum. Het begrip ‘One Planet’ staat centraal en de tentoonstelling ‘One Planet Expo’ is vanaf 5 juni te bezoeken.

Moco Museum Amsterdam

We tippen nog een van de andere musea in Amsterdam: het Moco Museum. Dit bekroond museum hangt vol hedendaagse kunst: bewonder werken van Banksy, Yayoi Kusama en vele andere kunstenaars. Boek je entreeticket hier.

Muiderslot in Muiden

Waan je terug in de tijd in dit zeven eeuwen oud stoere slot: een ware tijdreis dankzij spannende verhalen en goed bewaarde Middeleeuwse schatten.

This is Holland Amsterdam

Nederland in vogelvlucht: met wapperende haren vlieg je met deze 5D-ervaring over Amsterdam, de Waddenzee en meer.

Madurodam Den Haag

Nederland op een 1:25 schaal: een giga-ervaring voor het hele gezin met gekke onwerkelijke foto’s als aandenken. Madurodam is geweldig voor een dagje met de kleinkinderen.

Canal Cruise Amsterdam

Amsterdam vanaf het water: toerist of toerist-in-eigen-land; niemand krijgt genoeg van deze bestseller van rederij Lovers.

Mauritshuis Den Haag

Nederlandse meesterwerken in een weelderige setting: zoals het enige echte ‘Meisje met de Parel’ schilderij van Vermeer. Ontdek het Mauritshuis en reserveer alvast je entreebewijs.

Skyview the Pier

Zweven boven zee: met uitzicht op Scheveningen en Den Haag inbegrepen en een brownie op de pier toe. Lees hier meer over de 'opknapbeurt' van Scheveningen en ontdek deze vernieuwde oude badplaats.

Van Gogh Museum Amsterdam

Het museum met de meeste werken van Vincent van Gogh. Natuurlijk de bekende zonnebloemen, maar ook heel veel zelfportretten, studies, brieven en meer. Naast de collectie van schilderijen van Van Gogh heeft het museum ook werken van tijdgenoten. Reserveer hier je entreekaarten voor dit bijzondere museum.

Tijdelijk extra korting

Met kortingscode SPARK2021 krijg je bij Tiqets tijdelijk 15 procent korting bij een groot aantal musea en attracties. Daarmee bespaar je tot wel €30,- op het toegangskaartje van een selectie topbezienswaardigheden in binnen- én buitenland.

Lees ook:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets meer

Op zoek naar een mooie vakantie, sport- of vakantiebenodigdheden of toegangsbewijzen voor pretparken, musea en meer? Kijk op onze Zoek en boekpagina!

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder