• Puuropreis
  • Nieuws
  • Corona-ingrepen in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië

Corona-ingrepen in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Terras in Perpignan ©puuropreis.nl
Terras in Perpignan ©puuropreis.nl

In de aanloop naar kerst en oud en nieuw nemen België, Duitsland en Frankrijk hardere corona-maatregelen. In Duitsland en Frankrijk gaan cafés en restaurants dicht; België koos hier twee weken geleden al voor. In België en Frankrijk moeten ook niet-essentiële winkels de deuren sluiten: in Frankrijk vanaf vrijdag 30 november, in België vanaf zondag 1 november om middernacht.

In België moeten naast de niet-essentiële winkels ook vakantieparken sluiten, moeten mensen met contactberoepen hun werk stoppen en wordt de herfstvakantie verlengd. Directe aanleiding is dat volgens premier De Croo 'in veel ziekenhuizen de pijngrens al is overschreden'. ,,We zien nog altijd geen kentering. Er is maar één antwoord, één keuze, en dat is allemaal achter onze zorgverleners staan. De enige manier daartoe is om maximaal alle fysieke contacten te vermijden."

De premier kondigde overigens nog meer maatregelen af; huishoudens mogen nog maar één gast ontvangen, thuiswerken wordt verplicht en bij begrafenissen zijn nog maar vijftien personen welkom. Koffietafels na begrafenissen zijn verboden. De maatregelen blijven zeker anderhalve maand van kracht. 

In heel Duitsland sluiten maandag 2 november cafés, restaurants, musea, bioscopen en theaters voor een periode van een maand. Teamsport voor amateurs wordt opgeschort; profwedstrijden gaan door, maar zonder publiek. Buiten mogen nog mensen van twee huishoudens bij elkaar komen, tot een maximum van tien personen.

Bondskanselier Merkel sprak na een meeting met de leiders van de zestien deelstaten van een ‘nationale krachtsinspanning’ en een ‘golfbreker’. Een belangrijk doel van deze gedeeltelijke lockdown – zo blijven scholen en kinderopvang open – is het aantal corona-besmettingen zodanig terug te dringen dat mensen met de feestdagen bij elkaar kunnen zijn.

Op zoek naar een zonvakantie in het zuiden van Europa? Kijk dan eens bij Eliza was here

Lees ook:

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Corona en reizen… een gevaarlijke combinatie?

Reisadvies van de Nederlandse overheid: welke reisadviezen zijn er?

Net als in Duitsland blijven in Frankrijk scholen en kinderopvang open. Universiteiten moeten online-onderwijs verzorgen. President Macron waarschuwde dat de tweede corona-golf wellicht zwaarder wordt dan de eerste. De nationale lockdown is vrijdag 30 oktober ingegaan. Frankrijk ging dit voorjaar al voor acht weken op slot, in die periode waren ook de scholen dicht. Fransen mogen alleen nog hun huis uit voor boodschappen, het bezoeken van een dokter of om dagelijks een uur te sporten. Ze mogen bovendien alleen nog naar hun werk als dit echt niet anders kan. Reizen tussen Franse regio’s is verboden.

Ook aan de andere kant van Het Kanaal is de situatie penibel. Groot-Brittannië gaat vanaf donderdag 5 november voor de tweede keer grotendeels op slot. De nieuwe lockdown duurt tot 2 december. De meer dan 56 miljoen inwoners moeten zo veel mogelijk thuis blijven. Met de maatregel wil premier Boris Johnson onder meer voorkomen dat artsen en verplegers worden gedwongen te kiezen welke patiënten ze nog kunnen behandelen. Vanaf donderdag gaan alle niet-noodzakelijke winkels dicht. Anders dan bij de eerste lockdown blijven scholen en universiteiten open.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder