Puy du Fou España opent in 2021 vier nieuwe creaties

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Show in Puy de Fou ©pr-interfacetourism
Show in Puy de Fou ©pr-interfacetourism

Familiepark Puy du Fou España wordt vanaf volgend jaar een stuk groter. Binnen twee jaar na de opening van Spanje’s grootse avondvoorstelling ‘El Sueño de Toledo’ wordt het Spaanse park van Puy du Fou uitgebreid met een nieuwe wereld van liefst 30 hectare. Als corona geen roet in het eten gooit gaat het park volgend jaar open van 27 maart tot 1 november.

Met nog 151 dagen tot de officiële opening onthult Puy du Fou España de verhalen achter de grote shows die gaan worden opgevoerd in het hart van de natuur, op nog geen uur rijden van de hoofdstad Madrid. Vanaf 27 maart 2021 kunnen bezoekers van het familiepark een grote reis maken door de geschiedenis van Spanje, met voorstellingen die een combinatie zijn van lokale legendes en echte gebeurtenissen.

Reisadvies van de Nederlandse overheid: welke reisadviezen zijn er?

In maart 2021 kunnen bezoekers van Puy du Fou España ontdekken dat alle ingrediënten van de Franse succesformule zijn vertaald naar het Spaanse park; van de grootse en ontroerende voorstellingen en architectuur van de authentieke historische dorpen tot aan respect voor de lokale natuur. Dankzij de 43 jaar creatieve ervaring van Puy du Fou is het concept een wereldwijd voorbeeld geworden en heeft het park talrijke internationale prijzen gewonnen.

Vier voorstellingen per dag

In het natuurpark zijn straks dagelijks vier grote voorstellingen:

  • El Ultimo Cantar: tijdens een epische en emotionele 360° show wordt het ongelooflijke verhaal van Sid Campeador verteld. Deze Spaanse held inspireert heel het land met zijn Iberische ridderlijkheid;
  • A Pluma y Espada: een adembenemend en wervelend avontuur dat bezoekers aan de hand van de opstandige Lope de Vega meeneemt, die een uiterst gevaarlijk complot moet verijdelen;
  • Cetrería de Reyes: een hemelse steekspelwedstrijd tussen de Kalief en een Castiliaanse ridder, die met elkaar bevriend zijn door hun gedeelde passie voor de mooiste vogels. Honderden roofvogels vallen uit de lucht, die de hoofden van de toeschouwers in een sensationeel luchtballet kussen;
  • Allende la Mar Oceana: in 1492 gaan de bezoekers aan boord van de Santa Maria in opdracht van de beroemde Christoffel Columbus, die hen meeneemt op zijn onzekere odyssee naar de Nieuwe Wereld.

Wandelen in de natuur van Puy du Fou

Tussen de voorstellingen door kunnen bezoekers genieten van de natuur tijdens een wandeling over de prachtige paden die het landschap rond Toledo doorkruizen. Een echte openbaring, een bezoek aan Puy du Fou España is ook meteen een wandeling in het hart van de natuur; ondertussen kom je ambachtslieden, winkels en restaurants tegen die de volgende vier historische dorpen tot leven brengen:

  • L’Arrabal: voor de Puerta del Sol, aan de voet van de muren, bereiden de kooplieden met hun gegrilde specialiteiten op deze middeleeuwse markt een ode aan de Spaanse gastronomie;
  • La Puebla Real: aan de voet van het ‘Castillo de Vivar’, het immense kasteel waarin het spektakel ‘El Ultimo Cantar’ is te zien, verwelkomt dit 13de-eeuwse dorp bezoekers in zijn smalle straatjes. Rond de Plaza de los Maestros tonen ambachtslieden in hun werkplaatsen hun vakmanschap;
  • La Venta de Isidro: in deze 18de-eeuwse boerderij verzorgen de boeren hun dieren, verbouwen ze hun groenten en bereiden ze hun verse kazen waar je als bezoeker ook meteen van kunt genieten;
  • El Askar Andalusí: aan de rand van de ‘Cetrería de Reyes’-show hebben de Moren hun kamp opgezet waarin elke felgekleurde tent onderdak biedt aan ambachtslieden en speciale restaurants.

Na twee jaar ‘El Sueño de Toledo’, de eerste show van Puy du Fou España, hebben al 120.000 bezoekers de grootste avondshow van Spanje kunnen bijwonen. De spectaculaire voorstelling was elke avond uitverkocht. Het artistieke model van de Puy du Fou heeft de harten van de Spanjaarden veroverd door de Spaanse geschiedenis op een spectaculaire en ontroerende wijze te vertolken, om zo de weg vrij te maken voor nieuwe voorstellingen.

Booking.com

De eerste Puy du Fou, in Les Epesses in het Franse departement Vendée, werd opgericht in 1978. Het atypische themapark werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en in november 2014 in Orlando (Applause Award). Puy du Fou creëert in zowel Frankrijk als Spanje grootscheepse shows die een beroep doen op de verbeeldingskracht en emotie van de bezoekers.

Voor een bezoek dichter bij huis: koop hier je entreekaartjes voor de Efteling

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder