Efteling en Rijksmuseum het populairst

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Efteling
Efteling©Puuropreis

De Efteling en het Rijksmuseum zijn de absolute publiekslievelingen in de Nederlandse media, zo blijkt uit onderzoek naar de populariteit van 25 dagattracties in Nederland waarover berichten verschenen in de verschillende media, waaronder ook Puur op reis.

Het onderzoek is tussen 1 mei en 30 juni 2022 uitgevoerd door Clipit enbenoemt onder andere het potentieel bereik en sentimentscores, maar biedt ook inzicht in de inhoud van de berichten.

Efteling viert 70-jarig bestaan

De Efteling is al jaren de grootste dagattractie in Nederland. Het heeft jaarlijks de meeste bezoekers en maakt deze status ook waar in de media. Het attractiepark steekt met ruim 30.000 berichten in traditionele-, online- en social media in twee maanden tijd met kop en schouders boven de rest uit. Dit is meer dan tweemaal zo veel als de nummer twee, het Rijksmuseum, en maar liefst zes keer zo veel als de nummer drie, dierentuin Artis.

De nummer 1-positie dankt de Efteling aan het feit dat het meerdere keren uitgebreid in het nieuws kwam. Op 17 mei maakt het Brabantse attractiepark bekend dat er in 2024 een nieuw themagebied wordt toegevoegd aan het park, met een nieuwe attractie Danse Macabre. De aanpassing gaat echter wel ten koste van het spookslot, dat vooral op social media betreurd wordt, maar niet leidt tot overwegend negatieve aandacht. Daarnaast bestond de Efteling op 31 mei 70 jaar en ook dit werd breed uitgemeten in de media.

Bestel hier direct bij de Efteling je entreekaarten

Rijksmuseum zorgt voor piek in publiciteit

Het Rijksmuseum blijft het meest besproken museum in de Nederlandse media. Van alle onderzochte musea steekt het Rijksmuseum met bijna 15.000 berichten met kop en schouders boven de concurrentie uit. Daarmee laat het het van Gogh Museum (3.878), het Amsterdam Museum (1.135), Madame Tussaud (589) en het Anne Frank Huis (532) ver achter zich.

Dat het Rijksmuseum zo veel meer aandacht heeft gekregen in de media heeft onder andere te maken met een bezoek van het Koningspaar in juni. Dit leverde veel media-aandacht op. De vakantieperiode is officieel begonnen en veel Nederlanders zullen naar dagattracties kijken om ontspanning en plezier te beleven”, zegt Charissa Smits, Managing Director bij Clipit. “Met dit onderzoek maken wij inzichtelijk welke dagattracties populair zijn in de media en waarom. In het geval van dit onderzoek werd ons voorgevoel dat de Efteling er wel eens heel positief uit zou kunnen springen absoluut met data onderbouwd. Het is natuurlijk erg relevant voor de attracties zelf om over cijfers en data van hun eigen merk te beschikken, maar media-aandacht kan er ook voor zorgen dat potentiële bezoekers de betreffende dagattracties (her)ontdekken, en dat is voor iedereen positief!”

Kaarten voor de Efteling, het Rijksmuseum en andere attracties

Ben je op zoek naar entreebewijzen voor de Efteling, het Rijksmuseum of een van de andere attractieparken, musea en uitjes in Nederland? Vaak is er een leuke korting of extraatje bij het aanbod van Get Your Guide of Tiqets

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder