Met ANVR/SGR-Reisvoucher heb je geen zorgen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Paspoorten - Reisvoucher
©Puuropreis
De tot eind dit jaar uitgegeven en nog uit te geven ANVR-Reisvouchers mét SGR-dekking hebben een geldigheid tot 1 jaar na uitgifte. Deze ANVR-Reisvoucher is tevens de enige voucher die gedekt is door SGR in geval van faillissement van de reisorganisatie. Maar je kunt er ook mee doen waarvoor de voucher is bedoeld: een vakantie boeken; al wordt dat misschien 2021.
 
Omdat er soms onjuiste informatie is over de reisvouchers maken consumenten zich onterecht zorgen. Vandaar dat ANVR uitlegt hoe het precies zit. 

Waarom een voucher?

De reissector ligt al zo'n 8 maanden bijna volledig stil. Het aantal bestemmingen waar je op dit moment nog vakantie kunt vieren (geel reisadvies) is op de vingers van één hand te tellen. De ANVR-reisondernemingen volgen het reisadvies van Buitenlandse Zaken en organiseren daarom ook geen reizen naar oranje bestemmingen. Vanwege annulering van een reis door Covid-19 geven ANVR aangesloten reisondernemingen sinds half maart in veel gevallen een ANVR-Reisvoucher mét SGR-dekking uit.

Wat kun je met een voucher?

Frank Oostdam, voorzitter ANVR: "Deze Reisvouchers mét SGR-dekking geven we uit tot het einde van dit jaar en zijn -in tegenstelling tot wat in de media wordt gezegd- geldig tot één jaar na uitgifte. En terugbetaling van die vouchers wordt gedurende 12 maanden gegarandeerd door SGR in geval je reisorganisatie failliet gaat. Het is dus niet nodig om nu meteen geld terug te vragen. Je kunt de voucher prima gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn: het boeken van een nieuwe reis in 2021."
 

Die nieuwe reis kun je nu alvast bekijken en boeken

Kampeerreizen boek je veilig en vertrouwd bij ACSI Kampeerreizen

Bungalows en vakantiehuizen vind je bij Belvilla

Heerlijke vakantiehuisjes in de natuur: kijk, kies en boek bij Heerlijke Huisjes of Natuurhuisje.nl

Een camper huren? Dan staat de camper van jouw dromen bij Camptoo of World Wide Campers

Vliegreizen, citytrips, trein- en autovakanties: onze zoek- en boekpagina heeft wat je zoekt

De ANVR-Reisvoucher met SGR-dekking

Er is een stuwmeer aan vouchers die inmiddels zijn uitgegeven door reisondernemingen, huisjesverhuurders, hotels en ook luchtvaartmaatschappijen. Maar, zoals een krant becijfert, van die ruim 3 miljard aan uitgegeven vouchers zijn het alléén de ANVR-Reisvouchers mét SGR-dekking die de consument beschermt. Dat geldt niet voor de vouchers die bijvoorbeeld airlines hebben uitgegeven.
"Ondanks onze verwoede pogingen hier aandacht voor te vragen, bestaat voor hen jammer genoeg nog steeds geen garantiefonds zoals wij dat in de wereld van pakketreizen wel kennen," zegt Oostdam. "Naar onze inschatting is door ANVR-reisondernemingen voor circa € 600 miljoen aan SGR-gedekte vouchers uitgegeven. De rest van het bedrag gaat dus om vooral luchtvaartvouchers zonder dekking, waarbij de klant zijn geld gewoon kwijt is in geval van faillissement van de airline. En denk niet dat faillissementen van airlines niet voorkomen; de afgelopen jaren waren dat er zo'n 20. Het zou dus  logischer en beter voor de klant zijn als de claimmaatschappijen zich eerst daar op zouden richten. Met een ANVR-Reisvoucher mét SGR-dekking hoef je je geen zorgen te maken."  

Lees ook:

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder