Wat is goedkoper: stedentrip met de trein of het vliegtuig?

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vliegtuig
Een weekendje naar een leuke stad binnen Europa is weer mogelijk. Maar wat is goedkoper: de trein of het vliegtuig? En zijn er extra kosten bij het boeken die daar ook van invloed op zijn.
 
Reiswebsite Holidayguru zocht uit welke reisoptie het voordeligst is voor de bestemmingen Londen, Wenen, Parijs en Berlijn.

Londen, Verenigd Koninkrijk

Luchtvaartmaatschappijen stunten vaak met vliegtickets naar Londen. De goedkoopste vlucht is momenteel al voor € 34 retour. De handbagage kost bij Ryanair ook nog eens € 20 en voor de bus van de luchthaven naar het centrum betaal je € 27. In totaal kom je hiermee uit op € 71 voor de vliegreis, en dan zijn de kosten voor het vervoer van en naar Eindhoven Airport nog niet meegenomen. Een retourticket voor de trein kost minimaal € 92 en doet er naar het stadscentrum ongeveer even lang over als het vliegtuig. Voor een stedentrip Londen is de trein niet alleen duurzamer, maar ook voordeliger voor je portemonnee.

Wenen, Oostenrijk

Wenen is momenteel één van de goedkoopste steden om op te vliegen. Voor slechts € 20 heb je al een retourtje (zonder handbagage a € 20) vanaf Eindhoven Airport met Ryanair en moet je ook het vervoer naar het centrum rekenen (€ 16). De trein kost € 100 met de trein en doet er 10 uur over.  Voorlopig is Wenen daarom nog een stuk beter bereikbaar met het vliegtuig dan via het spoor. Een nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Wenen staat voor eind 2020 op de planning en brengt je zonder overstap naar deze mooie stad.

Parijs, Frankrijk

Vliegen naar Parijs is vanuit Nederland niet goedkoop en kost je € 70 vanaf Amsterdam met Transavia heen en weer. Voor dezelfde prijs sta je met Thalys direct in het centrum van Parijs. Met het vliegtuig ben je echter ook nog kosten kwijt om in het centrum te komen. Voor een retourtje van de luchthaven naar de stad betaal je € 24,20. De Thalys is goedkoper en bovendien sta je met de trein al in drie tot vier uur in Parijs.

Berlijn, Duitsland

Het is voor veel mensen een twijfelgeval. Een vliegticket kost minimaal € 54 retour met Easyjet, de trein minimaal € 76. Het vervoer van de luchthaven van Berlijn naar het centrum kost slechts € 6,60. Hiermee is het vliegtuig iets goedkoper, wanneer je de kosten om van en naar Schiphol te reizen niet meerekent.  Met de trein ben je wel net iets langer onderweg. In sommige gevallen kan je nog voordeliger vliegen door te vertrekken vanaf een luchthaven in Duitsland of België. Let natuurlijk wel op de kosten voor het parkeren en vervoer naar de luchthaven.

Vergelijk vliegtickets en treintickets

Vliegtickets naar diverse steden

Vergelijk de prijzen van de verschillende maatschappijen

Bij Skyscanner vind je heel veel goedkope aanbiedingen

Laat je verrassen met een mooie bestemming

Met de trein naar Europese steden: boek je ticket bij NS International

Lees ook deze artikelen:

 
 
 
 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder