Covid-19-testen op de luchthaven: Emirates is de eerste airline

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Covid-test
©Emirates

Emirates neemt in samenwerking met de Dubai Health Authority (DHA) aanvullende voorzorgsmaatregelen. Passagiers op de vlucht die vandaag naar Tunesië vertrok, werden allemaal getest op Covid-19 voordat ze vertrokken uit Dubai. Emirates is de eerste luchtvaartmaatschappij die ter plaatse snelle Covid-19-testen voor passagiers uitvoert.

De snelle bloedtest werd uitgevoerd door de Dubai Health Authority bij de Group Check-in area van Dubai International Airport Terminal 3. De resultaten waren al binnen 10 minuten beschikbaar. 

Snelle Covid-19-testen op de luchthaven

Abdel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates: “Het testproces is soepel verlopen en we willen van deze gelegenheid gebruik maken om de Dubai Health Authority te bedanken voor hun initiatieven en innovatieve oplossingen. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van Dubai Airport en andere overheidsinstanties. We werken momenteel aan plannen om in de toekomst testmogelijkheden op te schalen en uit te breiden naar andere vluchten. Dit zal ons in staat stellen om testen ter plaatste uit te voeren en onmiddellijke bevestiging te geven aan passagiers van Emirates die reizen naar landen die COVID-19-testcertificaten nodig hebben. De gezondheid en veiligheid van personeel en passagiers op de luchthaven staat altijd voorop.”

HE Humaid Al Qutami, Director-General van de Dubai Health Authority: “We zijn verheugd om met Emirates samen te werken aan de succesvolle uitvoering van snelle COVID-19-testen op de luchthaven voor vertrekkende reizigers. Om COVID-19 aan te pakken, hebben we proactief samengewerkt met verschillende overheidsinstanties en de particuliere gezondheidssector. We hebben alle noodzakelijke maatregelen geïmplementeerd, van bescherming van de volksgezondheid tot het verstrekken van hoogwaardige gezondheidsdiensten in overeenstemming met de nieuwste internationale richtlijnen. Wij zijn ervan overtuigd dat de meest effectieve oplossingen nauwe samenwerkingen vereisen met andere publieke en private organisaties.”

Extra veiligheidsmaatregelen aan boord

De incheck- en instapformaliteiten van de luchtvaartmaatschappij zijn ook aangepast met het oog op sociale afstand. Bij elke incheckbalie zijn barrières geïnstalleerd om passagiers en medewerkers tijdens elke interactie extra bescherming te bieden. Handschoenen, maskers en handdesinfectiemiddelen zijn verplicht gesteld voor alle medewerkers op de luchthaven.

Passagiers worden verplicht hun eigen maskers te dragen op de luchthaven en aan boord van het vliegtuig. Ook zijn er richtlijnen voor sociale afstand. Emirates heeft haar inflight-diensten aangepast om gezondheids- en veiligheidsredenen.

Tijdschriften en ander leesmateriaal zijn niet beschikbaar en hoewel eten en drinken aan boord wordt aangeboden, wordt de presentatie aangepast om contact tijdens de maaltijddiensten en het risico op infectie te verminderen. Handbagage wordt momenteel op vluchten niet geaccepteerd. Handbagage artikelen die in de cabine zijn toegestaan zijn beperkt tot laptops, handtassen, aktetassen of babyartikelen. Alle andere items moeten worden ingecheckt. Emirates voegt de toegestane kilo’s aan handbagage toe aan de incheckbagage van reizigers.

Alle Emirates vliegtuigen ondergaan na elke reis uitgebreide reinigings- en desinfectieprocessen in Dubai.

Lees ook: 

Gaan we deze zomer nog naar Spanje?

Toerisme in Italië na corona

Elke dag veel lopen, is echt gezond

Nederlander boekt amper voor de zomervakantie

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Coronavoucher... hoe zit het nou?

Coronacrisis leidt tot virtueel reizen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder