Kamperen? Dat is zeker niet meer creperen

2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Camper
camper©Puuropreis

Met een toiletrol onder de arm ’s nachts de camping over of slapen in een klamme tent omdat het grondzeil het heeft begeven.'Kamperen is creperen' zo werd vaak gezegd, maar de tijden zijn veranderd. Behelpen is het allang niet meer op de camping, waar de luxe tenten klaarstaan op de mooiste plekken en waar de al dan niet gehuurde camper met één stekker aangesloten wordt op het gemak van de moderne tijd. Niet iedereen blijkt dat echter al te weten en daarom pakt de Vakantiebeurs komende editie uit met het thema ‘Kamperen aan de Kust’.

,,Kamperen in de huidige tijd is totaal niet te vergelijken met vroeger”, vertelt Judith Röling van de Vakantiebeurs die als brandmanager ook verantwoordelijk is voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs die ook jaarlijks in de Jaarbeurs in Utrecht wordt georganiseerd. ,,Niet alleen zijn campings tegenwoordig veel luxer en voorzien van alle mogelijke faciliteiten, ze liggen ook bijna altijd op de mooist denkbare plekken, bijvoorbeeld aan de kust. Vandaar dat we voor Vakantiebeurs 2019 die insteek hebben gekozen. Wat we echter vooral willen bewerkstelligen is dat we vooroordelen wegnemen bij mensen die niet zo bekend zijn met kamperen. Het gaat daarbij vooral om jongeren en mensen die als kind met hun ouders hebben gekampeerd en nu nog denken dat er ten opzichte van toen niets is veranderd.”  

Handige kampeertips

,,Niets is echter minder waar. Kijk bijvoorbeeld naar de snelle opkomst van het fenomeen glamping, het luxe kamperen waarbij je niet eens zelf je tent meer hoeft op te zetten. Sterker nog: de benaming tent doet eigenlijk geen recht aan de schitterende onderkomens die je tegenwoordig op de glamping huurt. Het zijn weliswaar feitelijk tenten, maar wel voorzien van bijvoorbeeld diverse kamers, een keuken en alle andere luxe die je maar kunt bedenken, tot een geweldig bed aan toe. Je hoeft kortom echt niet meer zelf je luchtbedje op te pompen. Datzelfde geldt voor campers, caravans en vouwwagens die in alle soorten en maten te huur zijn. Ik kan je garanderen dat niemand zich hoeft te behelpen in zo’n paleis op wielen waarin tegenwoordig bijna standaard een blinkend espressoapparaat staat.”

Met de camper door Spanje en Portugal

Je kunt alles huren

Wat ook echt veranderd is ten opzichte van vroeger, is dat alles te huur is tegenwoordig. Vroeger hadden de mensen een eigen caravan of tent en een enkele had al een camper waarmee ze elk jaar naar de camping gingen. Dat is nu helemaal niet meer aan de orde: alles is eenvoudig te huur, dus je kunt een vouwwagen, caravan, camper of zelfs een daktent gewoon uitproberen. En geloof me, als je dat een keer hebt gedaan ga je gelijk sparen om er zelf één te kunnen kopen. En tot die tijd huur je en kun je alles uitproberen en ontdekken wat het beste bij je past. Huren is heel interessant om een schitterende reis te kunnen maken en kennis te maken met kamperen. Twee vliegen in één klap!

Huur je camper bij: 

Kamperen aan de Kust

'Kamperen aan de Kust' wordt door de Vakantiebeurs groots neergezet in samenwerking met de branchevereniging KCI, diverse campings en verhuurders en verkopers van onder meer tenten, vouwwagens, campers en caravans. Röling: ,,We pakken inderdaad flink uit met een prachtig duinlandschap, veel zand en tal van activiteiten en attracties om zo echt de sfeer van een leuke camping aan de kust neer te zetten. Er komt onder meer een minireuzenrad en mensen kunnen bijvoorbeeld ook met een simulator kennismaken met kitesurfen. Voor alles en iedereen is er wel wat, zoals het echte kamperen aan de kust dat ook biedt."

Met korting naar de Vakantiebeurs

Wil je extra voordelig een dag de wereld over reizen? Bestel dan je kaarten met korting. Hoe eerder je de kaarten bestelt, hoe hoger de korting is.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder